Revista VIP a oferit distinctii in Romanati!
    POZA:

Revista VIP a oferit distinctii in Romanati!

Teatrul National din Caracal

Data: 2012-10-14 20:00:00
Seara trecuta, revista VIP a stabilit ca loc de intalnire Teatrul National din Caracal pentru a celebra o noua editie a Galei Premiilor VIP, editie speciala dedicata fostului judet Romanati din inima Olteniei.

Evenimentul de la Caracal a fost ultimul din seria manifestarilor culturale si sportive ce s-au desfasurat in perioada 10 – 14 octombrie 2012, reunite in cadrul Saptamanii Culturale a Romanatiului.
Saptamana Culturala a Romanatiului a reprezentat o initiativa demarata de Fundatia Amfiteatru si Asociatia socio – culturala de promovare a valorilor Romanatiului “Iancu Jianu”, ce si-a propus sa ofere un prim reper pentru o dezvoltare culturala si economica a zonei Romanati. Saptamana s-a incheiat printr-o Gala VIP de premiere a personalitatilor publice, adevarate modele si valori in societate, care isi au radacinile in zona fostului Romanati.
Amfitrionii serii, Cristina Dimulescu si Constantin Saulescu, ambii prezentatori ai postului local de televiune Olt TV, au contribuit la conturarea unei seri de Gala pe scena Teatrului din Caracal.
Momentul de deschidere al Galei Premiilor VIP a fost in acorduri populare, meritele apartinandu-i Ansamblului Folcloric “Flori de Romanati” care ne-au facut primirea in atmosfera locala.
Primul premiu VIP al serii a fost acordat la categoria MASS MEDIA scriitorului si publicistului Miron Manega. In continuare, decernarea premiilor si-a urmat cursul firesc si au fost acordate premii la categoriile POLTICA - Vice Presedintelui Consiliului Judetean Olt, Marius Oprescu; DEZVOLTARE RURALA domnului Mircea Velica, primarul comunei Izbiceni; BRANDUL ROMANATIULUI pentru Asociatia Casa Pepenilor Verzi din Dabuleni; MUZICA pentru Ansamblul Folcloric Romanati si maestrul Dan Voicu, dar si Tarafului Liviu Mircea Enache; MODA creatoarei si cusatoarei de ii si costume populare, Filip Alexandrina Olguta; STIINTA SI VIATA pentru prof.univ.dr.Constantin Rosca; ARTA POPULARA pentru Ion Creteanu; CONTRIBUTIE LA DEZVOLTAREA SOCIETATII domnului Marian Doldurea; ISTORIA ROMANATIULUI pentru prof. Paul Emanoil Barbu; ELEGANTA doamnei Niculina
Merceau; ARTA CONTEMPORANA domnului Mihai Oroveanu; SPORT echipei de handbal a Clubului Sportiv Scolar Caracal “Maria Constantinescu”; CULTURA pentru Teatrul National din Caracal; LUMEA AFACERILOR doamnei Iuliana Dinoiu; EVENIMENT pentru Festivalul de Teatru de la Caracal; EXCELENTA domnului Emil Boroghina.
Revista VIP a acordat si o serie de premii speciale, celor care au adus o contributie la dezvoltarea si promovarea Romanatiului, iar pe scena pentru a primi distinctia, i-am avut pe George Dinca, Ionel Cococi,  Ansamblul Folcloric “Flori de Romanati”.
Un moment special a fost si cel dedicat acordarii premiilor pentru castigatorii Salonului National de Fotografie Turistica, editia speciala “Romanati, inima Olteniei”, a carui expozitie a putut fi vizitata in foaierul Teatrului din Caracal si la sediul primariei din Corabia, in perioda 10 – 14 octombrie.

Multumim Tarafului Liviu Mircea Enache, Ansamblului Folcloric “Flori de Romanati”, Ansamblului Folcloric Romanati, lui Dan Voicu, pentru momentele artistice incarcate de semnificatie locala, si, nu in ultimul rand, Niculinei Merceanu care, pentru cateva minute, ne-a adus aminte cum se cantau romantele altadata.

29280 afisari
 
         
 
3.0 - 38102 voturi
 

EVENIMENTE VIP