Premiile "VIP" : seara emotiilor intense traite de nemuritori
    POZA:

Premiile "VIP" : seara emotiilor intense traite de nemuritori

Grand Hotel Phoenicia

Data: 2007-06-06
6 iunie n-a fost doar ziua unui meci cu deznodamint fericit. Premiile "VIP" au adunat la "Grand Hotel Phoenicia" crema Capitalei, pentru care fotbalul nu e un drog. O editie cu poli ai emotiei, dar si ai amuzamentului. Si cu multi nemuritori.
Aleasa pentru a fi moderatoare alaturi de Cristian Brancu, Raluca Turcan s-a pregatit exemplar. Are calitati de moderatoare, pentru ca a fost cursiva, simpatica, eleganta, in ciuda faptului ca sarcina ii da vertijuri. Aveam pregatit un scaun pentru scena, daca ar fi avut ameteli. Dar a fost perfecta. Manifestarea a inceput nitel mai devreme, la cererea divelor pe care le asteptau avioanele! Venita val-virtej, Mihaela Radulescu ne-a implorat sa fie prima laureata, dar a savurat pomenirea tuturor actiunilor care i-au adus premiul de Eleganta. Academicianul Constantin Balaceanu Stolnici a scrutat sala - "unde e cistigatoarea?" -, apoi a prezentat-o ca fiind frumoasa, distinsa, o adevarata muza! Soarta a vrut ca, la distanta de citeva minute, sa fie premiata fosta ei prietena, cu care este astazi in "razboi rece": Irina Schrotter. "Mama" excelentului festival de la Iasi a vorbit cu emotie despre ceea ce face, dar cea care a omagiat-o, Ada Teslaru, redactorul-sef de la "Story", nu a uitat sa spuna ca "Irina nu salveaza planeta, ca altii"

Elogiu la scena deschisa pentru regretatul Ralu Filip
Impunsaturile doamnelor trec, ramin insa amintirile frumoase ale serii! Ministrul Cristian Adomnitei a avut marea placere a de inmina premiul clubului Oltchim Rimnicu Vilcea, reprezentat de vicepresedintele Andrei Luca, cu un discurs foarte bun. Colegul de cabinet de la Ministerul Muncii si Familiei, Paul Pacuraru, a deschis seria distinctiilor dedicate presei. Demnitarul a elogiat campania "Jurnalului national" pentru cautarea copiilor disparuti, al carei coordonator, Adriana Oprea, nu a uitat sa-i multumeasca omului care a ajutat-o sa con­cre­tizeze proiectul, regretatul Ralu Filip. Sociologul Cristian Pirvulescu a analizat campania Rea­litatii TV, Tu faci realitatea, iar promotoarele aces­tuia, Andra Miron si Mirela Voicu, au su­bliniat ca, in timp ce politicienii se bateau pe putere, oamenii simpli scriau - pe panoul de la Uni­versitate - lucruri simple si vitale ale exis­tentei. Se indeparteaza politicienii de oameni In fine, un ultim premiu, dar la Divertisment, a fost luat de Pro TV si promotorul Eduard Irimia, pentru Gala K1. O buna ocazie pentru Mihai Morar pentru a arata ca acest K1 este "bauta" romaneasca, cizelata nitel. Irimia a aratat clar cit de important e proiectul: luptatorii din lume isi trec in CV galele Local Kombat.

O surpriza cu pedigri pentru Vasile Turcu: am marit grupul spartanilor
Am pomenit, in introducere, de momente adorabile. Culmea, tot fotbalul e responsabil! Dan Matei Agathon, dinamovist cu pedigri, a oferit un premiu special echipei din soseaua Stefan cel Mare, pentru dominatia din cam­pio­na­tul intern. Vasile Turcu, reprezentantul clu­bu­l­ui, habar n-avea ce-l asteapta. Cu ajutorul bu­nului sau prieten Cristi Vatau, seful scolii de dre­saj "Kris", am daruit clubului Dinamo un pui su­perb, rasa Saint-Bernard, care a blocat ac­ti­vi­tatea la premii. Catelul a rapit audienta minute in sir. Vasile Turcu tremura de placere si emotie, la plecare.
Artistii si-au luat, iarasi, portia de glorie. La 40 de ani de cariera, Irina Loghin a venit pe scena, prezentata de cuvintele calde ale "fiului de suflet" Fuego. Cu glasul plin de emotie, dna Loghin ne-a promis ca va cinta pina in ultima clipa a vietii sale. In privinta muzicii moderne, am chemat-o pe Paula Seling sa vorbeasca despre Florin Chilian (cistigator al Discului de platina cu Zece porunci). Cei doi nu se cunosteau, dar s-au imprietenit! Raluca Tur­can a spus pe scena ceea ce Chilian a re­cu­nos­cut ca a devenit un fenomen: in loc de vals al mi­resei, mirii cer tot mai des piesa Zece! In pa­ran­teza fie spus, la premii ne-am lamurit ca Andra Gavril plus Chilian egal dragoste.

Suferinta parintilor lui Cristi Nemescu a amutit asistenta
Nu am incheia "paranteza muzicii" fara a spune despre onoarea pe care ne-au facut-o doua voci legendare. Reprizele muzicale au apartinut lui Mihai Traistariu (cu o piesa noua, cu mare viitor) si Monicai Anghel (cu un The Best cintat live care a ridicat sala in picioare!).
Cea mai simpatica "gasca" a serii a fost cea a spectacolului Block Bach, laureata la Teatru. Monica Petrica si Razvan Mazilu au fost adorabili, la masa si pe scena, dar cel mai haios a fost CRBL, care a spus "pe limba lui": "Veniti la spectacol! Daca prima oara nu intelegeti nimic, a patra oara n-o sa mai puteti trai fara el! Oficial ne merge bine!"
A fost insa, inainte de toate, editia filmului. Maria Dinulescu, cu vocea gituita de emotie, i-a adus pe scena pe parintii lui Cristian Nemescu, cistigatorul de la Cannes, disparut. Durerea familiei Nemescu este uriasa, brazdata pe fetele celor doi. Cu un bun-simt urias, acestia au preferat sa taca, lasindu-l pe Andrei Boncea, producatorul filmului California Dreamin"™ - care a adus premiul VIP - sa vorbeasca despre uriasa pierdere provocata de moartea lui Cristi. Linistea dureroasa s-a asternut peste sala

La final a inceput "Recursul etapei"
Aplauzele de final au fost luate de Omul lunii. Evident, Cristian Mungiu. Acesta era la TIFF, dar nu a ratat ocazia de a transmite un mesaj filmat de multumire.
Festivitatea a lasat loc, in graba, fotbalului. La 21.30 - ca niciodata! - se terminase fes­ti­vi­ta­tea, dar la Timisoara era inca 0-0. S-a chibitat cu gra­tie la golurile lui Mutu si Contra. Printre dis­tinsii microbisti, Anca Pandrea si Iurie Darie, actrita Adriana Nicolae, omul de afaceri Liviu Dimitriu, Razvan Popescu (Radio 21) si prietenii de la BGS, cei care au avut grija ca toate lu­crurile sa se desfasoare in ceea mai buna ordine. La final, absolut logic, a urmat ad-hoc un scurt recurs al etapei.
120274 afisari
 
         
 
3.0 - 206770 voturi
 

EVENIMENTE VIP