Superlativele VIP 2006  Audienta record de personalitati
    POZA:

Superlativele VIP 2006 Audienta record de personalitati

Teatrul National Bucuresti

Data: 2006-12-12
Cind ajungi la a unsprezecea editie a unui eveniment destinat sa fie mereu un reper, caramizile se asaza cu totul altfel. 2006 a fost pentru Superlativele "VIP" un an al creativitatii. Dar si al unei calibrari mai corecte, caci am propus publicului sa nu voteze numai performerii, ci mai ales liderii unor domenii de activitate. "Personalitate in comunitate", acesta a fost sloganul Superlativelor "VIP". De aici a inceput totul.

Sarbatorirea lui Basescu
Sondajul s-a derulat, ca in fiecare an, dupa cum ati observat in revista noastra. Raspunsul publicului a fost, ca de obicei, laudabil: 12.872 de voturi inregistrate si citeva ierarhii de-a dreptul surprinzatoare. De departe, la "Omul anului", Traian Basescu era favorit. Invitatia noastra a fost sub o zodie norocoasa, pentru ca presedintele avea programul liber pentru data de 12 decembrie a.c. Ceremonia de investire a ministrului Economiei l-a oprit sa vina de la ora 19, la care am dat adunarea la Teatrul National bucurestean. A stat o jumatate de ora si s-a simtit bine. Dl Basescu nu a uitat faptul ca a fost laureat si in 2005, de aceea, a sesizat faptul ca unui presedinte ii e usor sa cistige trofee, de aceea, se retrage din concurs pentru urmatorii doi ani, "dar sa vedem in 2009"! A zimbit insa cind a vazut coincidenta. A cistigat puterea pe 12 decembrie 2004, primea trofeul "VIP" pe 12 decembrie 2005 si pe al doilea pe 12 decembrie 2006! Ce intimplare! Stabilirea datei la care se desfasoara Superlativele "VIP" se face in functie de programul Teatrului National. Alta data disponibila nu ne-a putut oferi maestrul Ion Caramitru. Soarta a vrut deci ca sarbatorirea mandatului sa se faca, pentru a doua oara, la Superlativele "VIP".
Nasterea conceptului artistic
O discutie a directorului revistei "VIP" cu Alice Barb a lansat ideea de la care a plecat pigmentarea artistica a programului cu momente "altfel". Am provocat personalitati sa faca altceva decit ceea ce le-a facut celebre. Regizoarea spectacolului nostru, Beatrice Rancea, a venit cu un fragment din superba montare Dulceamar, de la Teatrul National din Constanta, in care ea danseaza din nou! Mai apoi, Beatrice ne-a propus-o ca voce pe Iuliana Tudor, care a cintat o piesa sensibila a lui Mircea Rusu. Rita Muresan a interpretat surprinzator de bine o piesa a Barbrei Streisand. La repetitii, producatorul TV Iuliana Marciuc (care a lucrat ireprosabil) a invatat-o pe Rita cum sa se miste pe scena. Emotia spectacolului a anulat insa miscarile. L-am adus si pe Adrian Pintea, pentru a cinta, dar nu rock sau blues, asa cum l-am mai vazut. In studioul lui Andrei Kerestely, a inregistrat Englishman in New York, piesa lui Sting, iar pe scena, am creat o atmosfera cu adevarat britanica. Dar aplauzele cele mai multe le-a adunat marea campioana Elisabeta Lipa, care a cintat Chitara mea. Curajul ei de a se juca, desi nu e cintareata, a stirnit entuziasm, inclusiv din partea dlui Basescu!
Final de efect pentru spectacol. Redactorul-sef al revistei "VIP" a propus un moment in memoriam pentru marii disparuti ai anului: Gica Petrescu, Ernest Maftei, Laura Stoica, Cristian Nemescu, Iosif Conta, Aristide Buhoiu, Silviu Brucan. Marius Moga a reorchestrat special pentru "VIP" piesa Un actor grabit si a cintat-o impreuna cu Andra si Smiley. Efectul emotional al piesei a fost major.
La final, am instaurat traditia de a-i avea alaturi de noi pe copiii Ansamblului "Hora", care au oferit citeva colinde adorabile.
Momente unice cu titani ai scenei publice
O seara de neuitat a premiilor? Asa se pare, mai ales dupa citeva momente de neuitat. Mihai Traistariu a fost modest: "Cind ma vad in sala cu atitea personalitati, sint onorat!". La fel si Bogdan Enoiu: "Nu ma simt un om de afaceri, dar am avut un an plin de recunoastere publica!". Benone Sinulescu s-a alintat: "Am mai cistigat acest trofeu si incepe sa-mi placa!". Alexandru Tocilescu a dat o lectie de viata: "Am trait s-o vad si pe asta! Eu nu sint VIP, in lumea lor mica de "vipi"!". Catalin Botezatu a promis: "Am sa dau tot ce-i mai bun ca sa mai cistig acest trofeu!". Tudor Giurgiu a fost sincer: "TVR 50 mi-a prilejuit revederea unor secvente cu mari valori din trecut si vad ca asa ceva nu se mai face. TVR se va schimba mai mult." Emil Hurezeanu a fost iscusit la vorba: "Premiul de eleganta vine cind in meserie ai ajuns de la mesaj la maniera." Ovidiu Ioanitoaia a fost emotionat: "Cind am ajuns la teatru, am sperat sa cistig. Cind m-am vazut in primul rind, alaturi de maestrul Tocilescu, am simtit ca o sa cistig!" Remarcam si discursurile pline de miez ale Danielei Andreescu, Sulfinei Barbu si al lui Neculai Ontanu, premiati pentru excelentul lor management in zona administratiei publice.
Clipa de aur a fost insa cea a premiilor de excelenta. Primul a fost programat. Prezentata cald de Gheorghe Dinica, Tamara Buciuceanu (epocala si in recenta montare Mamouret) a fost ovationata minute in sir de public. Am vazut si lacrimi. Discursul sau a fost compus dintr-o tacere de citeva secunde si o vorba de duh. Apoi, surpriza! Mihaela Radulescu a fost invitata sa-i ofere un premiu de excelenta si lui Gheorghe Dinica. Iarasi aplauze in picioare. Si celebra replica plina de umor a maestrului: "Eu venisem sa dau un premiu, dar vedeti cum e, iar m-am descurcat, ca acum am luat!"
A fost un moment care nu poate fi descris in cuvinte. Urmariti-l la TVR 1, pe 24 decembrie a.c., la 14.30.
Speranta celor 12 copii
Au fost clipe de emotie, de glorie, de speranta, pe care va invitam sa le vedeti. Important este ca lumea cu adevarat buna si-a aratat sufletul. Am propus tuturor invitatilor sa aduca un mic ornament de brad pentru o familie cu 12 copii care are nevoie de ajutor. Bradul pe care l-am amenajat in foaierul teatrului s-a umplut de cadouri - globuri, dulciuri, jucarii - pentru cele 12 vlastare ale familiei Zainea. Lor le-am facut Sarbatori frumoase. Impreuna. Adina Buzatu a fost atit de impresionata de momentul de excelenta "Gheorghe Dinica - Tamara Buciuceanu", incit, la aparitia pe scena a celor doi mari actori, a izbucnit in plins.
Imediat dupa terminarea spectacolului, Catalin Botezatu a fost acostat de un batrin cu un steag in mina care i-a cerut sa il ajute cu niste bani. Botezatu i-a dat, iar acesta, incintat de faptul ca designerul l-a ajutat, a inceput sa strige in gura mare: "Traiasca boierul Botezatu, e cel mai mare om!", spre amuzamentul celor prezenti.
Pina sa ii vina rindul sa urce pe scena, Rita Muresan, impreuna cu o prietena, a vrut sa urmareasca inceputul spectacolului din sala. Pentru a evita sa mai deranjeze lumea aflata deja pe scaune pina la locul lor, Rita a incercat sa gaseasca doua locuri libere. Si a gasit chiar mai multe, aflate fix in mijlocul salii. Numai ca, asezindu-se pe locurile cu pricina, cele doua au fost instiintate de catre SPP-isti ca stateau taman pe locurile presedintelui Basescu. I se intimplase si lui Cornel Pasat...
Elisabeta Lipa a cintat pentru prima data in fata unui public atit de numeros. Emotiile sale au sporit considerabil cind a vazut ca inedita sa prestatie era urmarita de insusi presedintele Traian Basescu: a inceput sa ii tremure picioarele si, pentru citeva momente, i s-a parut chiar ca a uitat versurile piesei pe care urma sa o interpreteze. Si-a revenit insa repede, iar momentul sau a fost savurat de toti cei prezenti in sala...
Alex a preferat sa priveasca spectacolul in picioare, alaturi de prietenii lui si de fratele lui Marius Moga, Iulian. Dupa ce Marius si-a terminat numarul alaturi de Andra si Smiley, fratele sau l-a sunat imediat, speriat ca nu cumva sa-l lase acolo.
Cove s-a ridicat in picioare la momentul Tamara Buciuceanu si a spus celor de linga el ca este geniala.
Mihaela Radulescu s-a intilnit cu Rita Muresan in culise. "Cum o sa cinti, nu ai prezentare azi?!", s-a mirat Mihaela atunci cind a auzit ce moment va avea creatoarea de moda.
Nemultumita de felul in care s-a auzit muzica la momentul lor, Andra s-a enervat si le-a cerut socoteala celor care s-au ocupat de sunet. Smiley a luat-o in brate si a scos-o din culise.
In timp ce astepta sa intre pe scena, Rita a simtit ca nu mai poate de emotii. Ca sa o linisteasca, Gabi Szabo i-a povestit cum a uitat niste versuri atunci cind a fost invitata la Ploaia de stele.
Privind cu admiratie catre colegii sai de breasla Tamara Buciuceanu si Gheorghe Dinica, Dorel Visan nu s-a putut abtine de la o remarca amuzanta: "Fir-ati voi sa fiti de actori! Ce va mai place sa vorbiti"
Marius Moga s-a distrat impreuna cu Smiley in culise, in timpul momentului artistic realizat de Elisabeta Lipa. Smiley a facut chiar si o coregrafie la melodia Chitara mea, spre amuzamentul lui Moga, care ridea si-l aplauda pe colegul sau.
Ca niste veritabile vedete, baietii din trupa Sistem si-au facut aparitia la Superlativele "VIP" intr-o limuzina, din care au coborit chiar in fata Teatrului National.
800 de invitati - personalitati ale societatii romanesti - au luat loc in Sala Mare a Teatrului National.
Dintre acestea, mentionam citeva care contureaza, din nou, valoarea unei audiente record.

Traian Basescu, Adriana Saftoiu, Andrei Duban, prof. dr. Ionel Sinescu, Bogdan Enoiu, Emil Negrut, Liliana Ghervasuc, Sorin Marcus, Liza & Viorel Panait, Alice Barb, George Ivascu, Lucia Popescu Moraru, Marin Moraru,
dr. Stefan Tiron, Mircea Cazan, Gabi & Gheorghe Dinica, Mihaela Radulescu, Corneliu Cojocaru, Beatrice Rancea, Doru Rancea, Iuliana Marciuc, Laura Coroianu, Guido Janssens, Lili Sandu, Zisan Artem ("Grand Hotel Phoenicia"), Sebastian Ghita, Ovidiu Ioanitoaia, Alexandru Tocilescu, Crina Muresan, Tamara Buciuceanu, Dorel Visan, Andra, Marius Moga, Smiley, Benone Sinulescu, Mihai Traistariu, Ovidiu Brinzan, Andrei Kerestely, Catalin Botezatu, Marioara Murarescu, Monica Davidescu, Bogdan Olteanu, Leonard (Ca$$a Loco), Cosmin (Ca$$a Loco), Medeea Marinescu, dr. Dan Acaru, Cornel Pasat, Flamingo Girls, Flamingo Boys, Costel Constantin, Cozmin Gusa, Crina Matei, Andra Teodorescu, Gabriela Szabo, Monica Iagar, Elisabeta Lipa, Titus Munteanu, Adrian Porumboiu, Emil Hurezeanu, Raluca Turcan, Mihai Morar, Iulia Vintur, Laura Cosoi, Tili Nicolae, Ansamblul Hora, Gabriel Cotabita, Mihaela Geoana, Neculai Ontanu, Daniela Andreescu, Sergiu Nicolaescu, Tudor Giurgiu, Virgil Teodorescu (OMFM), Zina Dumitrescu, Florin Chilian, Ionut (ex-Ro-Mania), Dan Zorila, Cristian Osolos (ambii Teatrul National din Constanta), Ivan Patzaichin, Valeriu Argaseala, Ecaterina Andronescu, dr. Victoria Arama, dr. Andrei Kozma, Adrian Balan, Olimpian Ungherea, Alexandru Puscarciuc, Liviu Dimitriu, Dana Razboiu, Gheorghe Turda, Mihaela Buzarnescu, Vasile Ursache, Alex, Ileana Ciuculete & Cornel Gales, Magda Carianopol & Cornel Serdan, Krypton, Ion Craciunescu, Iuliana Tudor, Virgil Vochina, Sistem, Nora Balanica, Nora Seroussi, Lavinia Tatomir, Adrian Pintea, Liviu Virciu, Marius Mihalache, Mihai Leu, Miorita Videanu, dr. George Gearavela, Nelu Mirea, Ovidiu Buta, Rita Muresan, Simona Balanescu, Iulia Fratila, Anamaria Prodan, Virginia Mihailovici, Tora Vasilescu, Irina Petrea (Supernanny), Victor Ponta, Alb Negru, Dl. Problema, Gabriel Coveseanu, Teodora & Ducu Bertzi, Catalina Mocanu, Oana Mudura (N24), Dumitru Graur, Eugen Mihaescu, Ioan Carmazan, Emil Gradinescu, Nicolae Voiculet, Oana Sirbu, Carmen Pasare, Otilia Badescu, echipa de handbal Steaua (Viorel Mazilu, Iulian Stamate, Ovidiu Mihaila, Ionut Ciobanu, Claudiu Dedu, Bogdan Voinea), Timotei Duma, Mihai Margineanu, Zale, Oana Mares (National TV), Razvan & Dani (National TV), Liviu Rusu (F. C. National), Florica Jinga, Narcisa Tcaciuc, Nicoleta Cone, Adina Buzatu, Flora Nastase, Ana Zdravcu, Dana Coteanu, Ilinca Vandici, Elise Stan.
Superlativele "VIP" ale anului 2006
86649 afisari
 
         
 
3.0 - 177201 voturi
 

EVENIMENTE VIP