Temisan a adus Cupa la Nationala Artistilor<br>Dupa doua zile de fotbal-spectacol, Cupa "VIP" - "Sama" la fotbal pe plaja a fost cistigata de echipa cu un portar senzational
    POZA:

Temisan a adus Cupa la Nationala Artistilor
Dupa doua zile de fotbal-spectacol, Cupa "VIP" - "Sama" la fotbal pe plaja a fost cistigata de echipa cu un portar senzational

Plaja Vega din Mamaia

Data: 2007-08-11
Pentru cei care treceau simbata dimineata,11 august, pe plaja Vega din Mamaia, imnul Ligii Campionilor, ce se auzea puternic, putea sa-i duca cu gindul ca prima mansa a turului trei preliminar al calificarilor in Liga Campionilor s-a mutat la malul marii. Chiar daca pe teren nu au intrat pina la urma Lazio, Dinamo sau Steaua, timp de doua zile, cea de-a sasea editie a Cupei "VIP"-"Sama" la fotbal pe plaja a strins pe plaja Vega cele mai tari vedete, care au luptat pina la ultima suflare pentru a putea pleca acasa cu mult rivnitul trofeu. Dar sa va povestim, minut cu minut, inclestarea din... nisip.
Nebunia incepuse cu o luna inainte. La telefoanele date pentru a face primele invitatii la competitie, vedetele noastre au intrat in "sevraj". Nick (N&D) ne-a anuntat ca anul acesta nu mai pleaca acasa fara cupa si, daca este nevoie, isi duce echipa in cantonament in Austria, incercind astfel sa calce pe urmele idolilor lui de la Dinamo. Nationala Artistilor, prin Aurelian Temisan, ne-a comunicat si ea dorinta de a nu rata trofeul, iar in plus, campionii en-titre, echipa lui Adrian Minune, ne-au anuntat ca anul acesta vor juca pe niste prime record. Evident, oferite de Adrian Minune. In aceste conditii, odata facute invitatiile pentru cele 16 echipe participante la competitie, asteptam un spectacol fotbalistic de zile mari. Si nu am gresit.

Cupa, adusa de bodyguarzi
Simbata, ora 11. Prietenii de la Skol pregatisera deja berea pentru echipele ce trebuiau sa soseasca din clipa in clipa. Primii care si-au facut aparitia, echipa lui Ionut (ex-Ro-Mania), urmati indeaproape de Adi Minune si echipa lui. Rind pe rind, au aparut colegii nostri de la "Telegraful" de Constanta, Aurelian Temisan alaturi de Cristi Nistor si Victor Yla, adica Nationala Artistilor, cei de la Quartz, ce au facut echipa cu Radio Vacanta, Andrei Duban, care a jucat alaturi de PIN si echipa Rechinilor Skol. Se anuntau deja primele intirzieri: Nick de la N D si echipa Ciinilor Rosii se luptau cu traficul infernal, venind de la Bucuresti spre Constanta, iar echipa politicienilor, din care faceau parte membrii PSD, era blocata intr-o sedinta la Constanta, organizata fulger de Mircea Geoana.

O mica intirziere, numai buna pentru realizarea ultimelor transferuri. Amedeo (Quartz) a transferat-o (pe bani grei, a spus el) la echipa lui pe Gianina Corondan, iar deputatul PSD Nicu Banicioiu l-a cooptat prin telefon pe gimnastul Dan Potra. Avea sa se convinga ca a facut o mutare inspirata. Andrei Duban, supranumit in trecut Dubi Gol, din cauza lipiciului la gol pe care il are, a primit o noua porecla de la Adi Minune, care l-a numit Andrei Dubai. Replica nu s-a lasat mult asteptata, Andrei explicind publicului ca Adrian Minune este, de fapt, Adrian Elton Minune. Buna-dispozitie, stropita din belsug cu bere Skol si concursuri in care partenerii nostri au premiat reprezentantii publicului, a fost uitata atunci cind pe plaja si-a facut aparitia Cupa "VIP" la fotbal pe plaja. Flancat de sase bodyguarzi, asigurati de partenerii nostri de la "Ovidius Protguard", trofeul a fost pus la mijlocul terenului. Masurile de securitate maxima au fost necesare, date fiind antecedentele inregistrate la editiile anterioare, cind se organizau adevarate concursuri intre echipe pentru a rapi trofeul. Arbitrii au fluierat, semn ca fotbalul trebuia sa inceapa.
Prima zi, cea a calificarilor, a insemnat cinci ore de spectacol, de concursuri Skol, de fotbal adevarat, in urma caruia am aflat numele celor opt echipe calificate pentru sferturile de finala. Astfel, rind pe rind, echipa campionilor en-titre a lui Adi Minune, Nationala Artistilor, echipa Rechinilor Skol, echipa "Telegrafului" de Con- stanta, echipa lui Nicu Banicioiu si Dan Potra, echipa lui Andrei Duban PIN, Ciinii Rosii si echipa "VIP" si-au dat intilnire pentru a doua zi a competitiei.

Tragere la sorti ca-n Liga Campionilor
Anul acesta, Cupa "VIP" la fotbal pe plaja a adus o noutate, si anume organizarea tragerii la sorti pentru fazele finale ale competitiei intr-un cadru 100% profesionist. Astfel, reprezentantii tuturor echipelor calificate au fost invitati la terasa "Amedeo 7 Arts" din Mamaia, acolo unde, in prezenta partenerilor nostri, am aflat ce au harazit sortii pentru echipele calificate. Fix la ora 22, cu ajutorul partenerilor de la Skol, "Sama Service" si plaja Vega, am inceput tragerea la sorti. Primul meci-soc, primul sfert de finala. Campionii en-titre, echipa lui Adi Minune, urmau sa joace cu Rechinii Skol. Se fac primele pariuri. Adrian anunta sase sticle de whisky contra sase baxuri de bere. Pariul se tine. Al doilea sfert de finala pune fata in fata echipa Ciinilor Rosii cu cea a "Telegrafului" de Constanta. Penultimul sfert de finala aduce umar la umar Nationala Artistilor cu echipa deputatului Nicu Banicioiu si a gimnastului Dan Potra. Aurelian Temisan rasufla usurat si anunta ca ne vedem in semifinale. In fine, in ultimul sfert de finala, echipa "VIP" urma sa dea piept cu echipa lui Andrei Duban si PIN. Vestea primita de Dubi Gol prin telefon il ingrijoreaza pe acesta, el cerind imediat numarul de telefon al arbitrilor. Nu s-a putut. Poate functioneaza in Liga 1, la Cupa "VIP"-"Sama" la fotbal pe plaja, arbitrii au telefoanele mobile inchise.

Concursul de karaoke i-a scos pe turisti la balcoanele hotelului
Odata trecute emotiile, incepe distractia. Berea Skol ii anima pe cei prezenti, care incep sa faca primele pronosticuri pentru meciurile din ultima zi a competitiei. Amedeo, liderul trupei Quartz, lanseaza o provocare celor prezenti: un concurs de karaoke. Aflat intr-o forma de zile mari, acesta, alaturi de trupa Quartz, reuseste sa ridice toata terasa in picioare si, mai mult, oaspetii de la hotelurile din apropiere ies la balcoane pentru a cinta alaturi de vedetele noastre. Aurelian Temisan la voce si Amedeo la chitara fac citiva turisti straini aflati prin preajma sa creada ca trupa Guns Roses sustine un recital la Mamaia. Se cinta pret de doua ore si de abia dupa miezul noptii reprezentantii echipelor incep sa se retraga. E normal, a doua zi se joaca cu cupa pe masa.

Baie cu bere si bucuria lui Aurelian Temisan
Cea de-a doua zi a competitiei incepe cu meciul-soc dintre echipa lui Adrian Minune si cea a Rechinilor Skol. Adrian aduce sticlele de whisky, cei de la Skol, baxurile de bere. Nu a fost de ajuns timpul regulamentar pentru a departaja cele doua echipe. Spectacol inca din primul sfert de finala. Se ajunge la lovituri de departajare. Emotiile stau sa explodeze. Cei care reusesc sa-si pastreze calmul sint cei din echipa lui Adrian Minune, invingind cu scorul de 3-1 la penalty-uri. Calificare muncita si sarbatorita in stil de echipa mare: la salutul publicului cei din echipa s-au aruncat cu totii pe nisip si in... mare.

Nu e timp si trecem la cel de-al doilea sfert de finala.
Aurelian Temisan nu a gresit, iar echipa lui a reusit sa se impuna pina la urma in fata echipei lui Nicu Banicioiu si Dan Potra, cu scorul final de 2-1. In cel de-al treilea sfert de finala, Ciinii Rosii, condusi magistral din teren de Nick (N D), incep in forta si reusesc deschiderea scorului. Sint ingropati insa de interventiile ezitante ale portarului, iar meciul se incheie cu un neverosimil 3-1 pentru "Telegraful" de Constanta, devenind astfel cea de-a treia semifinalista.
In ultimul sfert de finala, echipa PIN-ului, cu Andrei Duban intr-o forma de zile mari, spulbera echipa "VIP" cu un linistitor 7-3. Dubi Gol a inscris de trei ori, al doilea hattrick reusit de acesta dupa cel din prima zi a calificarilor. El isi depune astfel candidatura pentru trofeul Piciorul de Aur al competitiei.
Incep semifinalele. In prima, Aurelian Temisan inchide poarta in fata golgheterului competitiei, Andrei Duban, si isi califica, gratie a cel putin cinci interventii miraculoase, echipa in marea finala. Scor final: 3- 0.
Ultima semifinala pune fata-n fata echipa lui Adrian Minune cu cea a "Telegrafului" de Constanta. In ciuda unei evolutii foarte bune, colegii nostri de la "Telegraf" trebuie sa se recunoasca invinsi. Scor:1-0. E clar, marea finala se va disputa intre echipa lui Adrian Minune si Nationala Artistilor.

Atentie, Lobont! Temisan vrea la Nationala!
Tensiunea atinge punctul maxim. Cele doua echipe intra pe teren pentru ultimele miscari de incalzire inaintea marii finale. Adrian Minune, venit cu ski-jet-ul, aduce primele baietilor. Aurelian Temisan trage cu coada ochiului catre trofeu. Victor Yla pare mai concentrat ca oricind. Marea finala incepe. Echipele inca se cauta. Istoria finalei o scrie Temisan cu citeva interventii salvatoare, Victor Yla, o stinca in apararea Nationalei Artistilor, si Florin Moise, vulpoiul din atac. Scor final: 3-1 pentru Nationala Artistilor. Acordurile melodiei We Are The Champions inunda plaja si ii gasesc pe artisti imbratisati la mijlocul terenului. Baia cu bere Skol, artificiile si ploaia de confetti desavirsesc un tablou feeric pentru cistigatorii pe 2007 ai cupei "VIP" - "Sama" la fotbal pe plaja. Ei sint Nationala Artistilor. Pina in 2008.
Parteneri, numai unul si unul...
Avind in spate traditia a cinci editii organizate pina in acest an, Cupa "VIP" la fotbal pe plaja si-a gasit in 2007 parteneri extrem de puternici. Prietenii de la Skol au avut grija ca, din punct de vedere al stingerii setei celor invitati, sa demonstreze tuturor ca berea fotbalului pe plaja este Skol, si a fost limpede ca-i buna. Tot cei de la Skol au facut parte din comitetul de organizare, ei fiind alaturi de noi atit cu sfaturi (avind in vedere faptul ca, de-a lungul intregului an, Skol a organizat o competitie de fotbal pe plaja in Mamaia), dar si cu initiative care au desavirsit spectacolul din acest an. Nici partenerii nostrii de la "Sama Service" nu s-au lasat mai prejos, ei pregatind pentru aceasta manifestare o logistica si o mobilizare de forte impresionante, reusind, printre altele, sa daruiasca nu mai putin de 800 de sepci tuturor celor care au fost prezenti la competitia noastra. In plus, terasa "Amedeo 7 Arts" din Mamaia, care a devenit sediul competitiei de-a lungul celor doua zile de concurs, ne-a demonstrat ca in Mamaia incep sa apara si locuri pline de bun-gust. In plus, liderul trupei Quartz, Amedeo, a fost cel responsabil cu organizarea petrecerii si a recitalurilor din seara tragerii la sorti, demonstrind inca o data ca, desi nu este la indemina oricui sa cinte live, trupa Quartz se descurca de minune. Nu trebuie sa-i uitam nici pe prietenii nostri de la "Vega", cei care nu au precupetit nici un efort ca locul de desfasurare a competitiei sa fie unul demn de orice plaja VIP din lume. Eforturile organizatorilor, dublate de cele ale partenerilor, au facut ca editia din 2007 sa fie cea mai reusita de pina acum. Pentru 2008 ambitiile sint mai mari.

Competitia in cifre
Goluri marcate - 61
Golgheterii competitiei - Andrei Duban si Florin Moise (Nationala Artistilor)
Echipe participante - 16
Portarul competitiei - Aurelian Temisan
Cea mai frumoasa echipa a competitiei - Ciinii Rosii
Bere consumata - peste 500 de litri
Sucuri consumate - peste 100 de litri
Apa plata si minerala consumata - peste 400 de litri
Cartonase galbene - 5
Cartonase rosii - 0
Cadouri pentru public - peste 100 de litri de bere, 150 de bandane Skol, 800 de sepci "Sama Service"; peste 50 de fotografii cu vedetele preferate oferite de "Canon"
85694 afisari
 
         
 
3.0 - 160531 voturi
 

EVENIMENTE VIP