Premiile "VIP": editia fierbinte a excelentei
    POZA:

Premiile "VIP": editia fierbinte a excelentei

Grand Hotel Phoenicia

Data: 2007-10-03
S-a apropiat ora Premiilor "VIP". Sintem pe 3 octombrie a.c., iar Romania priveste mirata spectacolul motiunii de cenzura. Dincolo de politici si dispute cotidiene, exista valoare. Perenitate. Editia dedicata lunii septembrie n-a fost atinsa de magnitudinea politicii, ci doar de aceea, mai "in adincime", a personalitatilor artistice si sportive.Cele mai mari emotii le-a avut Ilinca Goia. Exceptionala actrita nu mai jucase niciodata rolul de prezentator in cadru monden. Moderase festivitati culturale, dar tracul ei s-a transformat in chip adorabil pe scena, alaturi de Cristian Brancu. "Mi-ai prilejuit citeva intilniri", i-a spus ea directorului revistei. Asa e. Ilinca s-a vazut peste ani, pe scena premiilor, cu Cristina Ionescu, regizorul laureat la sectiunea Film, pentru lungmetrajul Dupa ea. Cele doua au fost colege de facultate. Discursul Cristinei a confirmat bucuria de a fi premiata, cu atit mai mult cu cit "frumoasele" filmului sau - Valentina Pelinel si Dana Nalbaru - au sustinut-o chiar in momentul in care a fost prezentata de Oana Sirbu. Ilinca s-a intilnit si cu un fan: Mihai, solistul de la Bere Gratis. Acesta a laudat-o in fata tuturor pentru rolul din Legenda ultimului imparat. Mihai a venit pentru a oferi premiul vocii tinere si frumoase a muzicii pop: Andra. Solista a avut o "galerie" de suflet: tatal sau, cel care o ajuta in cariera, dar si Catalin Maruta, parca mai discret de cind e la Pro TV. Mai tirziu, Ilinca, Mihai si sotia sa, Liana Stanciu, s-au retras intr-un colt, pentru o "cronica" teatrala, impreuna cu Stela Popescu. Marea actrita a revistei romanesti a avut dublu rol. Primul a fost acela de a-l premia pe regizorul Lucian Giurchescu. Motiv emotionant: acum 30 de ani, acesta din urma a facut legendara montare Galy Gay la Comedie, iar in distributie era si Stela. "Eram deja cunoscuta la Comedie si Lucian Giurchescu insista sa vin sa joc la Comedie. Puiu Maximilian, cu flerul lui fantastic, mi-a spus: "Du-te sa joci Brecht, pentru ca la revista te poti intoarce oricind!"." Maestrul Giurchescu a multumit distributiei variantei 2007 a lui Galy Gay, care i-a adus, iata, un premiu. Spre seara, s-a cufundat intr-o tacla agreabila cu Anca Pandrea si Iurie Darie.

Al doilea rol al Stelei Popescu a fost de premiata. Dar nu singura, ci cu adorabilul grup care realizeaza serialul Razboiul sexelor. Prezentarea Monicai Tatoiu - plina de tilc, in contextul duelului femeie-barbat - a adus in prim-plan o echipa foarte tinara ca spirit. Dana Dumitrescu, Tora Vasilescu, Alina Grigore, Stela Popescu, Ioana Ginghina, Alexandru Papadopol, Marian Rilea, Pavel Bartos si Alexandru Arsinel au fost aplaudati la scena deschisa. "Cel care da si asteapta fara invidie primeste", a spus Tora, aluzie la faptul ca, de citeva ori, a oferit premii "VIP", ultima oara chiar in editia trecuta, pentru Stefan Peca. Arsinel a stat cu copiii la povesti, apoi, la ceasul mesei, a fost un degustator de elita - asa cum il stiti -, consultindu-se cu "concurentul" sau la fel de ludic, Rica Raducanu.

Cea mai fulgeratoare aparitie pe scena a fost cea a lui Leon. Nu-l stiti? Mama lui, Mihaela Cernea, a fost chemata sa anunte premiul la Divertisment pentru concertul Black Eyed Peas (Fundatia "Phoenix" a fost reprezentata de Mircea Nanca), iar in cele citeva minute, Leon (doi ani) a venit in fuga pina in fata mamei, apoi a fugit la tatal lui, pictorul Costin Craioveanu. Dar nu a fost singurul copil din peisaj. Ana Maria Prodan - laureata pentru performantele ei din impresariatul sportiv - a fost prezentata de colegul ei de breasla, Florin Iacob, si a venit sa ia premiul alaturi de cele doua fiice ale sale. Ana Maria a fost mai emotionata ca oricind si a recunoscut ca n-a mai luat premii din clasa a patra. Din public, cele mai multe aplauze au venit de la mama sa, celebra Ionela Prodan.

Personaje populare, la propriu si la figurat, au mai fost. Bunaoara, maestrul Gheorghe Turda a gasit o expresie plastica pentru a anunta premiul special primit de Festivalul de Folclor de la Mamaia. Elise Stan a fost elogiata, dar si frumoasa moderatoare-interpreta Iuliana Tudor, careia i s-a urat bafta pentru noua ei productie de la TVR, O data-n viata. Echipa TVR care a realizat festivalul a fost la masa si o mai amintim si pe regizoarea Alexandra Cepraga.

Sportul nu putea sa nu aiba, si in aceasta editie, performeri. Sectiunea cu acest nume a fost cistigata de doi gimnasti: Steliana Nistor si Daniel Popescu, vicecampioni mondiali. Diploma Stelianei, aflata in cantonament, ii va fi data chiar de ilustra predecesoare care a anuntat premiul - Monica Rosu -, in schimb, Daniel Popescu spera intr-un nou premiu, dupa Olimpiada. Apropo de promisiuni, cineva s-a tinut de cuvint. Vicepresedintele Oltchim Rm. Vilcea, Andrei Luca, afirma acum citeva luni, la Premiile "VIP", cind echipa lui cistiga o cupa europeana, ca spera sa ne vedem in octombrie, dupa ce Oltchim va cistiga Turneul Cam- pionilor. A preconizat corect: a doua cupa europeana la Vilcea, un nou premiu "VIP"!

Festivitatea a avut si alte dimensiuni culturale. Redactorul-sef al revistei "Cuvantul", Razvan Tupa, a anuntat evenimentul lunii: Festivalul "George Enescu". Ministrul culturii si cultelor, Adrian Iorgulescu, a venit plin de buna-dispozitie: "Unii dintre dvs. doresc sa stie daca mai sint in continuare ministru. Da, sint". Cazuse de doua ore motiunea de cenzura Apoi, ministrul a vorbit de covirsitoarea importanta a unui eveniment atit de puternic.

Colectiile culturale lansate de "Cotidianul" ne-au impresionat, asa ca premiul la sectiunea Radio-presa scrisa - oferit de actrita Cezara Dafinescu, care a trecut peste gripa care o incerca pentru a fi cu noi - l-a primit sclipitorul om de spirit Ioan T. Morar. Ne-a fost limpede ca ziarul este doar la inceputul consistentei serii de cadouri culturale. Apropo, Ioan T. Morar a oferit mai tirziu exemplare cu dedicatii din recenta sa Carte de la capatul lumii, unor prieteni adevarati din vremuri glorioase.

La final, excelenta. Cum altfel? Cu multa caldura si emotie, frumoasa Ioana Dichiseanu - viitor regizor de film - a dat diploma tatalui ei, Ion Dichiseanu. In aplauzele unanime, maestrul Dichi- seanu a sperat ca acest premiu sa lase loc si altora, precum si unor contracte consistente. Cei doi au fost vegheati cu discretie din public de Simona, mama Ioanei si sotia mereu tinarului Ion.

Finalul programului - pigmentat la un moment dat si de un duet apreciat al Andrei cu trupa Alb-Negru pentru piesa Fierbinte - a apartinut elegantei. Ah, era sa uitam de premiul dedicat modei. Irina Pacuraru a descris in tonuri foarte dulci - la propriu, cu ciocolata si fistic - un cuplu care impresioneaza nu numai in Romania, ci, de acum, si in SUA. Intorsi dintr-un turneu cu un succes de business cert, Irina Schrotter si Razvan Ciobanu au anuntat ca mai au minimum doua motive de premiu. Probabil: doua evenimente de top. Am acceptat provocarea. Revenim acum la finalul serii, vazut prin lentila: o colectie frumoasa de ochelari, marca "Sover".

A urmat o sueta frumoasa, la care pri- etenii au avut toate motivele sa zaboveasca. I-am vazut aici pe Nico (intr-o schimbare de stil vestimentar, cu blugi-salopeta!), Alin Oprea (a luat deja microbul televiziunii de la Tonomatul DP2!), Dinu Maxer (aparitia iubitei sale, Deea, a stirnit murmure; e sexy), Iulia Fratila (mai discreta ca niciodata), Bogdan "Mister M." (creatorul trupei Todomondo a facut citeva previziuni despre viitorul "VIP"), Cristian Boureanu (sustinatorul Valentinei, sotia sa, cu multa delicatete), Radu Sirbu (fostul membru al trupei O-Zone are planuri mari), Anca, ex-A.S.I.A. (la bratul iubitului sau, Andrei de la Alb-Negru). In plus, regizorul Ioan Carmazan ne-a facut bucuria de a-l aduce la evenimentul nostru pe ambasadorul statului Chile la Bucuresti, Excelenta Sa, dl Carlos Parker. Care s-a simtit ca acasa. Mai mult decit in ultima vreme, majoritatea invitatilor au ramas pina tirziu la Premiile "VIP", in luxosul mezanin al hotelului "Phoenicia". Le e greu sa se desparta de noi.
86472 afisari
 
         
 
3.0 - 173982 voturi
 

EVENIMENTE VIP