Turismul la superlativ!
    POZA:

Turismul la superlativ!

Sibiu - sala Thalia

Data: 2007-03-23
Sfirsitul lunii martie a insemnat pentru operatorii din turism singura manifestare din tara ce le rasplateste an de an performantele. Astfel ca, avind Sibiul drept cadru de organizare, revista "Vacante & calatorii" a realizat in orasul de pe Cibin o noua editie a Superlativelor Turismului Romanesc.

Asa cum si-au propus si la ultimele doua editii, pe linga gala de premiere propriu-zisa, organizatorii au ca tel redescoperirea zonelor unde sint organizate Superlativele Turismului Romanesc atit din punct de vedere turistic, cit si economic si cultural.
Editia 2007 a Superlativelor Turismului Romanesc s-a desfasurat in cadrul capitalei culturale europene Sibiu. "Ostilitatile" au inceput dis-de-dimineata, cind in Sala de Consiliu a Primariei Municipiului Sibiu a avut loc o noua editie a Seminariilor "Eu.Ro.Com". Avind ca tema "Turismul si valorificarea patrimoniului istorico-cultural", lucrarile Seminarului "Eu.Ro.Com" au fost deschise de primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis, si au beneficiat de prezenta unor personalitati notabile in domeniu, precum: directorul Muzeului "Astra" Sibiu, Corneliu Bucur, Octavian Arsene si presedintele ANTREC, Attila Daragus.
Intilniri de neuitat pentru sibieni
Ziua a continuat cu o confruntare culturala intre doi titani ai festivalurilor. Conferintele "Cuvantul" au prilejuit sibienilor o intilnire de neuitat cu Ioan Holender, directorul Operei din Viena si directorul Festivalului "George Enescu", si Constantin Chiriac, directorul Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu si directorul Festivalului International de Teatru de la Sibiu. Moderate de Razvan Tupa (redactorul-sef al revistei "Cuvantul"), conferintele au avut ca tema "Marile festivaluri: sarbatoare artistica si piatra de incercare manageriala", dezvaluind auditorului ce inseamna sa organizezi o astfel de manifestare la un nivel inalt si care sint implicatiile acestui gen de actiuni. Tot cu aceasta ocazie, Ioan Holender a adus in fata sibienilor si cartea domniei sale, De la Timisoara la Viena.

Cei mai buni, premiati intr-o seara de gala
Seara a fost de gala. In spatiul generos oferit de Sala Thalia a avut loc gala de premiere a Superlativelor Turismului Romanesc. Celor mai muncitori operatori din turismul romanesc le-au fost rasplatite stradaniile de peste an prin acordarea acestor distinctii.
Seara a inceput cu premiul pentru Evenimentul anului, acordat pentru editia 2006 a Tirgului National de Turism, premiul fiind ridicat de catre presedintele ANTREC, Attila Daragus.
Un prim moment de virf al serii a fost marcat de Emanoil Savin, primarul orasului Busteni, si de Klaus Johannis. Dupa ce si-a primit premiul, Emanoil Savin a tinut sa acorde o diploma de merit revistei "Vacante & calatorii" si o medalie onorifica primarului Klaus Johannis.

Un moment artistic care a ridicat audienta in picioare
Au mai fost recompensati cu premii primarul orasului Predeal, Mihail Vestea, portalul www.infoturism.ro, restaurantul "Carua cu Bere", lantul "Continental Hotels" si agentia de turism "Marshal Turism". Un premiu special pentru continua sustinere si dezvoltare a activitatilor turistice in Sibiu a primit presedintele "Radiocom", Mircea Cazan, iar premiul pentru contributia la dezvoltarea societatii i-a revenit primarului orasului Piatra-Neamt, Gheorghe Stefan. Premiul pentru produs turistic estival l-a obtinut, pentru a doua oara consecutiv, Festivalul "Callatis", iar distinctia a fost inminata de catre un profesionist al festivalurilor, Constantin Chiriac. Cit pe ce sa nu mai ajunga la manifestare din pricina unui blocaj teribil in Sibiu, Dana Savuica si Catalin Botezatu au fost recompensati cu premiul pentru Calatoria VIP a anului pentru actiunile umanitare derulate in Indonezia, distinctia fiindu-le inminata de Raluca Turcan. Ultimul premiu, dar nu cel din urma, a fost decernat Sibiului, un oras ce anul trecut a adus Romania pe buzele Europei intregi. Premiul a fost acordat de o alta legenda a Europei, Ioan Holender, Klaus Johannis fiind cel care a primit distinctia, rostind cu acest prilej citeva cuvinte in fata asistentei.
Seara a fost incheiata de catre soprana Mirela Zafeiris, care, alaturi de pianista Ana Maria Ciornei, au fermecat spectatorii. Dupa gala, participantii s-au retras in foaierul Salii Thalia pentru a mai socializa pret de citeva minute, promitind ferm revederea pentru editia urmatoare.

Un crin pentru Catalin Botezatu
Un moment care a stirnit interesul s-a petrecut atunci cind, dupa ce a terminat recitalul, soprana Mirela Zafeiris (foto dreapta) a primit buchetul de flori. Aceasta a rupt un crin si i l-a aruncat lui Catalin Botezatu, care se afla chiar in primul rind. Acesta a primit crinul si i-a multumit cu un zimbet, in aplauzele asistentei.
93271 afisari
 
         
 
3.0 - 193940 voturi
 

EVENIMENTE VIP