Crema liderilor de stat, la Premiile politice "VIP"<br>Basescu a fentat, Orban a cintat, Iliescu a zimbit, Piersic a tacut
    POZA:

Crema liderilor de stat, la Premiile politice "VIP"
Basescu a fentat, Orban a cintat, Iliescu a zimbit, Piersic a tacut

Teatrul National de Opereta "Ion Dacian"

Data: 2008-03-17
PERFORMERI. Festivitatea decernarii Premiilor politice "VIP" pentru anul 2007, care a avut loc saptamina trecuta la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian", a strins toata crema politichiei romanesti. Si ca la orice reuniune de VIP-uri, momentele picante nu au lipsit.

Senzationala a fost prestatia inedita a ministrului transporturilor, Ludovic Orban, care, probabil inspirat de triumful tenorului amator Costel Busuioc, a interpretat o arie din opereta Vinzatorul de pasari, de Karl Zeller. Distins cu premiul Ministrul anului 2007, Orban a surprins audienta si a fost indelung aplaudat de public. La final, liberalul ne-a marturisit ca nu a luat niciodata lectii de canto, nu a absolvit vreun liceu cu profil muzical, insa dragostea pentru opera si opereta a mostenit-o de la tatal sau. "Cind eram mic, tata ma ducea sa vad o multime de spectacole. Mergeam la teatru aproape saptaminal si, astfel, am inceput sa prind gustul pentru muzica", ne-a declarat Orban. Cu toate ca "recitalul" sau de pe scena Teatrului de Opereta a placut publicului, Orban sustine ca nu s-a aflat in "forma maxima". "Din pacate, am fost racit, si acest lucru mi-a afectat vocea. In plus, nici n-am apucat sa-mi fac incalzirea inainte de spectacol", ne-a marturisit politicianul. Si pentru ca o surpriza nu vine niciodata singura, Ludovic Orban a mai oferit un moment inedit la finalul festivitatii. La plecarea din sala, ministrul s-a fotografiat linga adversara sa declarata, Elena Udrea

Basescu nu s-a abtinut

Daca Orban si Udrea au uitat, pentru un moment, disputele politice, presedintele Traian Basescu n-a pierdut momentul de a-l "intepa", din nou, pe ministrul transporturilor. Distins cu premiul Omul politic al anului 2007, Basescu l-a taxat, imediat, pe Orban: "Nu e bine sa cintati inainte de campanie. Asta prefigureaza esecuri".

Chiar daca a tinut sa fie, si de aceasta data, razboinic, Basescu s-a aflat, la un moment dat, si in prim-planul unei scene amuzante. In timp ce multumea pentru distinctia primita celor care l-au votat, pe ecranul amplasat deasupra scenei erau proiectate instantanee din sala, cu Elena Udrea si cu Vasile Blaga. Dincolo de toate, prezenta presedintelui a fost ca o bomba. In contextul discursului impotriva presei, programul domnului Basescu fusese schimbat cu citeva ore inainte. Numai ca placutele amintiri legate de "VIP" l-au adus.

Iliescu, la un pas sa ramina fara premiu

Printre politicienii premiati in urma voturilor cititorilor revistei "VIP" s-a aflat si Ion Iliescu. Fostul sef al statului a intirziat citeva minute la festivitate, iar cind a sosit la Teatrul de Opereta a urcat rapid in sala, insotit de SPP-isti. Presedintele de onoare al PSD parea extrem de grabit, iar la mijlocul spectacolului a coborit si a intentionat sa paraseasca teatrul. Apoi, si-a amintit ca are de primit o distinctie, s-a intors rapid, si-a luat premiul, a zimbit si apoi a plecat, lasind in urma sa numai suspine.

Amfitrionul serii, Cristian Brancu, a promis la inceputul spectacolului ca va incerca sa le adreseze tuturor premiantilor cite o intrebare incuietoare. De "interogatoriu" nu a scapat nici Marian Vanghelie, care, fiind intrebat ce proiecte are pentru viitorul apropiat, a raspuns: "Sa calc tot mai multi oameni pe picioare!" Apoi, a revenit cu fermitate: "Vom lua Primaria Bucurestiului!" Intimplator sau nu, Vanghelie a fost unul dintre cei mai aplaudati oameni politici, la gala Premiilor politice "VIP". Inainte sa intre in sala, primarul sectorului 5 s-a interesat unde i s-a rezervat locul. Cind i s-a spus ca in fata lui va lua loc Neculai Ontanu, Vanghelie a cerut sa fie mutat... si mai in fata. In sala si-a facut aparitia si Andrei Iucinu, fiul regretatului Dumitru Tinu, care a stat de data aceasta in tabara celor de la PSD, declarindu-se multumit de alegerea lui de a pleca de la PRM.

Bodochi s-a pus bine cu Loteria

Marius Bodochi i-a oferit locul sau directoarei Loteriei Romane, Liliana Ghervasiuc Minca. Actorul a preferat sa stea in culise, comentind evenimentul alaturi de organizatori. Florin Piersic a ajuns la Premiile politice "VIP" direct de la spectacolul Straini in noapte, cu zece minute inainte sa intre pe scena. Fiind in intirziere, acesta nu a mai apucat sa-si schimbe hainele, prezentindu-se in costumul de scena. Ajuns in culise, "ciocoflenderul" intreba masinistii si tehnicienii daca au din intimplare un pieptene, pentru a-si aranja freza. Valentin Uritescu a fost placut surprins atunci cind linga el s-a asezat Ion Iliescu, cel care l-a decorat cu medalia Ordinul Cultural clasa a II-a. "Aratati foarte bine", a fost salutul lui Uritescu pentru fostul presedinte, dupa care actorul a fost orbit de lumina bliturilor de la aparatele fotoreporterilor care il imortalizau pe Iliescu. Totodata, actorul s-a amuzat in momentul in care Gheorghe Turda a prezentat premiul lui Neculai Ontanu. "Turda a spus o nuvela intreaga cind a urcat pe scena", a spus Uritescu. De altfel, in speech-ul sau, maestrul Gheorghe Turda (proaspat sarbatorit pentru implinirea virstei de 60 de ani) l-a anuntat pe personajul caruia i-a oferit premiul intr-un stil propriu: "Nu aduce anu ce aduce primarul Ontanu"

"Ave Caesar, tonomatele va saluta!"

Aparitia cu intirziere a lui Traian Basescu (premiat de un Piersic care a vorbit doar trei minute) a fost taxata cu eleganta. Jurnalistul Emil Hurezeanu (premiat la inceputul galei) a tinut sa-l taxeze, fin, pe seful statului: "Daca domnul presedinte Basescu ar fi fost aici, i-as fi spus, ca o parafraza la celebrul salut roman, "ave Caesar, tonomatele va saluta!"" Hurezeanu a primit premiul din partea unui alt jurnalist de clasa, Radu Calin Cristea. Acesta a stirnit, de asemenea, aplauze, in momentul in care a deschis plicul ce continea numele premiatului, cu "o sabiuta pe care am gasit-o linga Gara de Nord si care s-a tocit in lupta dintre palate".

Ne-a mai atras atentia Radu Moraru, care nu s-a asezat pe scaun, alaturi de politicieni, ci a preferat sa stea in picioare, in spate, alaturi de ziaristi.
137077 afisari
 
         
 
3.0 - 179753 voturi
 

EVENIMENTE VIP