Conferinta de lansare SAPTAMANA ARTELOR SPECTACOLULUI MUZICAL 14 noiembrie 2012
    POZA:

Conferinta de lansare SAPTAMANA ARTELOR SPECTACOLULUI MUZICAL 14 noiembrie 2012

foaierul Operei Nationale Bucuresti

Data: 2012-11-14 11:00:00
Revista VIP reuseste si  intr-o perioada de criza sa-si pastreze verticalitatea si sa se implice in promovarea artei si a valorilor. Fiind o fereastra catre o lume mai greu accesibila publicului larg, cea a personalitatilor din domeniul culturii, VIP continua campania de promovare a artelor spectacolului muzical inceputa in urma cu trei ani, revista VIP si Fundatia Amfiteatru au prezentat, in cadrul unei prime intalniri cu presa, detaliile SAPTAMANII ARTELOR SPECTACOLULUI MUZICAL, eveniment desfasurat sub patronajul Ministerului Culturii si al Patrimoniului National in perioada 19 – 25 noiembrie 2012.

La conferinta de lansare a SAPTAMANII ARTELOR SPECTACOLULUI MUZICAL, desfasurata astazi, in foaierul Operei Nationale Bucuresti, au participat: Catalin Ionescu Arbore – director al Operei Nationale Bucuresti; Daniela Vladescu – Director al Teatrului National de Opera si Balet “Oleg Danovski”; Costin Popa – critic muzical, redactor-sef al revistei MELOS; Eleonora Enachescu – Sef Catedra Canto Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti; Felicia Filip – soprana si director artistic al Operei Comice pentru Copii, Anca Lapusneanu – redactor – sef al revistei VIP si Raluca Eftimie – reprezentant al Fundatiei Amfiteatru.

Avand drept scop comun promovarea spectacolelor de opera, opereta, musical si balet in randul unui public cat mai diversificat ca varsta si preocupari, toti cei prezenti au vorbit despre importanta acestui demers, care aduce astfel impreuna, intr-un proiect comun, o mare parte a teatrelor lirice din Romania: Opera Nationala Bucuresti, Opera Nationala Romana Timisoara, Opera Nationala Iasi, Opera Comica pentru Copii Bucuresti, precum si una dintre institutiile de prim rang in ceea ce priveste educatia muzicala - Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.

Catalin Ionescu Arbore, directorul Operei Nationale a tinut sa sublinieze importanta realizarii unui parteneriat intre principalele teatre lirice din Romania pentru promovarea artelor musicale, invocand in acelasi timp si un vechi proverb: “Unde-s multi, puterea creste!”.

Felicia Filip, director artistic al Operei Comice pentru Copii, a tinut sa isi exprime recunostinta fata de initiativa de a crea pentru prima data o gala de premiere adresata tinerilor artisti care activeaza pe scena lirica. Totodata, contributia Operei Comice pentru Copii este cu atat mai semnificativa in organizarea si desfasurarea SAPTAMANII ARTELOR SPECTACOLULUI MUZICAL, cu cat mai bine de 200 de spectacole au fost puse in scena pentru publicul meloman. Nu in ultimul rand, soprana a tinut sa sublinieze si importanta educarii tinerilor: “Nu exista pret si nici moneda care sa fie egala cu investitia intr-un copil.”

Daniela Vladescu, directoarea Teatrului de Opera si Balet “Oleg Danovski” din Constanta: “Este mai tentant sa prezinti raul. Revista VIP prezinta binele. s…t Muzica este una dintre cele mai rapide modalitati de a trata sufletul, astfel ca, prin muzica si spectacole muzicale, putem sa facem lumea mai buna”. Eleonora Enachescu a dorit sa isi exprime recunostinta fata de initiativa de promovare a artistilor si artelor lirice, afirmand ca “premiile pe care le primesc tinerii artisti lirici reprezinta o incununare a meritelor, vizibilitate pentru a le spori increderea pe mai departe”.

Criticul muzical Costin Popa, in momentul in care a luat cuvantul, a tinut sa adreseze un mesaj tuturor reprezentantilor din presa scrisa: “As dori ca SAPTAMANA ARTELOR SPECTACOLULUI MZUICAL sa fie un bun inceput pentru ca ziarele cotidiene sa aiba rubrici permanente de cronica muzicala profesionista”.

Pentru ca Beatrice Rancea, directoarea Operei Nationale Romane din Iasi, partenera de asemenea in cadrul SAPTAMANII ARTELOR SPECTACOLULUI MUZICA, nu a putut ajunge, Andrei Serban, care monteaza pentru marea premiera “Indiile galante” din 15 noiembrie, a dorit sa transmita un mesaj revistei VIP: “In acest peisaj framantat al vietii, in care invidia, frustrarea, resentimentul alcatuiesc regula, o opera baroca necunoscuta ca «Indiile galante», nu face decat sa ne bucure. s…t Nu se putea gasi o ocazie mai nimerita pentru a celebra muzica si teatrul in aceasta simbolistica sala ieseana, splendid renovata, decat aceasta capodopera festiva”.

Pentru mai multe detalii despre ceea ce urmeaza sa se intample in cadrul SAPTAMANII ARTELOR SPECTACOLULUI MUZICAL, dar si pentru a afla cele mai noi informatii legate de spectacolele si locurile de desfasurare ale acestora, vizitati site-ul oficial al evenimentului www.premiilevip.ro

Bilete pentru spectacolele de la Opera Nationala Bucuresti pot fi achizitionate direct de la casa de bilete si online pe tickets.operanb.ro. SAPTAMANA ARTELOR SPECTACOLULUI MUZICAL este un proiect cultural finantat de Minsiterul Culturii si Patrimoniului National. Partenerii media sunt Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Bucuresti FM, Radio Voces Campi, Sapte Seri, RING, Curierul National, revista Vacante&Calatorii, Cotidianul Timisoara, Ziarul de Iasi, Cartoon Network, Orasulm.eu, Calendar Evenimente, Metropotam, Port.ro, Light Cinema. Evenimentul este sponsorizat de Publiserv, Grupul de presa - Tipografie si Distributie PPB.

28679 afisari
 
         
 
3.0 - 46059 voturi
 

EVENIMENTE VIP