A fost "seara Apostolilor" la premiile "VIP"
    POZA:

A fost "seara Apostolilor" la premiile "VIP"

Grand Hotel Phoenicia

Data: 2006-07-05
5 iulie 2006. A fost seara in care am vazut, in fata scenei premiilor "VIP" de la "Grand Hotel Phoenicia", cina cea de taina a titanilor teatrului romanesc. Apostolii Radu Beligan, Gheorghe Dinica, Marin Moraru, Carmen Stanescu, Damian Crismaru, Adela Marculescu! La aceeasi masa. E doar o imagine-emblema a unei seri de senzatie.

A fost bilantul unei luni destul de agitate din societatea romaneasca, din care ne-am straduit sa alegem faptele bune. Si am avut, intr-adevar, din ce alege. Pentru "Evenimentul lunii", am vazut multe spectacole senzationale ale unor artisti mari. Si nu ne-am putut decide intre Joaquin Cortes si Depeche Mode, asa ca le-am ales pe amindoua. Echipa de la JTI, in frunte cu Gilda Lazar, a venit iar la premii. In ianuarie, dupa succesul Cullberg Ballet, intilnirile JTI promiteau venirea lui Cortes. Ceea ce s-a si intimplat! De data aceasta, aflata pe scena, Gilda Lazar n-a mai anuntat o alta "bomba". Prezentarea premiului a fost facuta de Andrei Gheorghe, care insa a pus suflet cu adevarat in prezentarea premiului pentru Depeche Mode, caci e o parte a tineretii lui. EMag!c Entertainment, cea care a organizat venirea lui Depeche Mode, a fost reprezentata de Laura Coroianu. Ea nu a promis nimic, pentru ca, se stie, Shakira e adusa tot de EMag!c. La sectiunea evenimente, am ramas nitel in zona de nostalgie, cu Tora Vasilescu, care a rememorat serile magice de film de la Cluj, in timp ce a acordat o diploma echipei festivalului de film Transilvania. Oana Bujgoi-Giurgiu si Mihai Chirilov au invitat publicul in septembrie sa vada la Bucuresti filmul marelui cistigator, Corneliu Porumboiu. Pina atunci, veniti la Cluj!
Si daca mergeti in Indonezia, inclusiv pentru a vedea scoala romaneasca din Aceh. Excelenta Sa, Doamna ambasador Nuni Turnijati Djoko, a venit sa ofere un premiu special si sa multumeasca pentru sprijin echipei de moda Catalin Botezatu-Dana Savuica, aceea care a inaugurat scoala. Indonezia a multumit, prin vocea doamnei ambasador, Romaniei pentru sprijinul acordat.
A fost si fericire pe scena. Uneori in rate, alteori nu. Daca Andrei Gheorghe scruta sala, zicind ca vede Mari si mici romani, Tudor Chirila a facut acelasi lucru, o data cu primirea premiului pentru discul si concertul recent al Vamei Vechi. Chirila (cu colegul lui, Eugen Caminschi la brat) a vazut multa nefericire, iar vorbele sale veneau si dupa prezentarea facuta in spiritul actualitatii de Peter Imre. Paranteza: aparitia lui Peter la bratul viitoarei sotii Marina Melescanu a dat mult de lucru fotografilor! Peter a spus ca nu merita un premiu jocul "Nu te supara, frate" cu Basescu si Tariceanu. Dar am promis sa nu politizam, desi am avut si un om politic in palmaresul premiilor. Unul care a anuntat ca, odata ajuns la premii, se poate considera finalmente un VIP. Sulfina Barbu, merituoasa pentru actiunile sale in problema inundatiilor, laureata prin cuvinte foarte calde de rectorul Universitatii de Constructii din Bucuresti, profesorul Aurel Stematiu. Colaboratori apropiati erau de fata, cum ar fi avocata Virginia Mihailovici. Doamna ministru a degustat mondenitate - o face rar -, dar i-a placut. Asa cum, pe acelasi drum rar batut, a fost Doina Marian, presedintele executiv al Asociatiei Editorilor din Romania, care a multumit cu caldura pentru premiul dedicat Bookfest si pentru prezentarea lui Gabi Cotabita. Care, evident, se pregateste de mare, asa ca l-a tinut si mai aproape pe "fratele" lui, Catalin Catoiu. Acesta tocmai s-a vazut cu Sylvester Stallone la Las Vegas, dar asta-i alta poveste
A fost o seara a povestilor, cu siguranta. Imaginea-soc a fost, evident, aceea in care marea campioana Andreea Raducan a premiat baschetbalistii de la Asesoft Ploiesti. Ei, cit muntii, ea, cit o furnica! Baietii, printre care vedetele Virgil Carutasu si Catalin Burlacu, au multumit pentru premiu si s-au aplecat (mult) sa o pupe pe Andreea. Cea mai frumoasa istorie depanata a fost insa aceea a maestrului Damian Crismaru, care a prezentat-o, dupa ani si ani de colaborare, pe Adela Marculescu, actrita discreta si valoroasa adusa pentru excelenta. O istorie despre farmecul teatrului, despre bun-simt artistic si despre deasa uitare a societatii. Adela Marculescu nu a pregetat sa invite lumea la teatru. O alta poveste e cea a doctorului Vasile Astarastoaie (venit cu directorul CNAS, Vasile Cepoi), premiat pentru Contributia la dezvoltarea societatii si prezentat de Andi Lazescu. Doctorul a intrat in misterele marii sale pasiuni, bioetica. Surpriza: constientizarea acestei stiinte a facut ca, de exemplu, anumiti americani sa-l priveasca realist pe George W. Bush. Si sa nu-l voteze. Un om fermecator, cu o deschidere culturala uluitoare!
Finalul a fost sa fie nobil. Unic. Omul lunii, Gheorghe Dinica, a fost prezentat in maniera exceptionala de maestrul Radu Beligan. Recunoscind rolul premiilor "VIP" in societatea romaneasca, mesterul Beligan a trecut cu intelepciune peste adevaratele criterii valorice ale Romaniei. Textul citit de Domnia Sa va fi publicat de noi in numarul viitor. Dupa premiu, Radu Beligan a plecat degraba. Se simte destul de istovit, dupa un an cu reprezentatii aproape zilnice! Momentul de magie cu Beligan & Dinica s-a petrecut. Dinica a multumit, modest, ca lumea a venit la "Phoenicia" si apoi, a vorbit despre slagarele discului Parol, ca te iubesc. La final, a urmat o replica de geniu. Primind ceea ce ia fiecare cistigator - o sticla de vin de colectie de la "Vinexpert" -, Dinica a definit-o scurt: "Hrana rece!".
Seara a fost colorata de un excelent show de moda al casei "Dinasty", cu moda barbateasca tinara si avangardista. Zece minute savurate de toate vedetele prezente, dupa care fotbal. A fost seara semifinalei Franta - Portugalia. Au ramas destule personalitati la fata locului, dar ele au fost vaduvite de prezenta lui Cristian Topescu (insotit de doamna Christel Ungar-Topescu), care nu a ramas la transmisie. Dar ne-a semnalat o campanie sociala interesanta. Printre microbisti, cel mai "aprins" a fost Andrei Duban, enervat ca a batut Franta. Linga el, George Ivascu, care a recunoscut ca fotbalul ii "aeriseste" creierul, dupa zile cumplite de munca. Privind meciul, Alice Barb s-a mirat ca o femeie uluitoare ca Linda Evangelista il poate iubi pe uritul portar al Frantei, Fabien Barthez. Maestrul Dinica a plecat imediat dupa penalty-ul obtinut de Henry. A simtit ca e furaciune
Au mai fost oameni dragi in sala. Nicolae Voiculet a stat mult la sueta cu "fratii" lui, Liviu Dimitriu si Alexandru Puscarciuc. Mircea Cazan ne-a relatat despre situatia Alexandrei, fata din Sibiu pe care am ajutat-o. Trupa Quartz a refuzat sa se uite la meci, pentru ca are multe lucruri mai bune de facut. Nora Balanica, foarte discreta.
Dar masa "cea de taina" a fost extraordinara. In jurul lor - Beligan, Dinica, Moraru (cu doamna Lucia Popescu Moraru linga el), Carmen Stanescu, Crismaru, Adela Marculescu - au stat la istorii despre trista actualitate, iar in fata lor, la masa, in chip involuntar, dar simbolic, au stat cei care vin: Monica Davidescu si Adriana Dragut. Carora li s-a adaugat adorabila coprezentatoare a premiului, alaturi de Cristian Brancu: Daniela Nane. Cea care ne-a marturisit ca vrea sa se apere in instanta de calomniile presei. Succes!
Ah, era sa-l uit pe cel mai timid om al serii. Se numeste Florin Pupaza, lucreaza la "Adevarul" si a avut suficient tupeu ca sa provoace un cutremur in invatamint, intrind sa ia subiectele la celebra "testare". El a fost premiat de fosta doamna ministru Ecaterina Andronescu, care si-a marturisit bucuria ca mandatul ei a fost lipsit de Florin Pupaza. "Daca nu ratam doi ani de scoala, cu dvs defilam!". Asa a zis Florin, apoi a stat sub aripa protectoare, de "mama", a directoarei de la "Adevarul", Corina Dragotescu.
Istorii, istorii Seniorii si viitorul, la aceeasi masa. In toata seara premiilor "VIP"
87233 afisari
 
         
 
3.0 - 189304 voturi
 

EVENIMENTE VIP