Gala Premiilor VIP, Callatis 2013: a readus valoarea in centrul atentiei turistilor
    POZA:

Gala Premiilor VIP, Callatis 2013: a readus valoarea in centrul atentiei turistilor

Mangalia, Portul Turistic

Data: 2013-08-22 21:00:00
Continuandu-si misiunea de a promova cele mai importante personalitati romanesti, care, prin activitatea lor, reusesc sa ne faca viata mai frumoasa, VIP a ajuns in aceasta luna la malul marii. Monica Davidescu si Aurelian Temisan au fost gazdele noastre la o noua editie a Festivalului Callatis. Cei doi au avut onoarea sa deschida cel mai important festival de pe litoral cu un eveniment special: Gala Premiilor revistei VIP. Aceasta festivitate nu a fost nicidecum intamplatoare, intrucat VIP a fost alaturi de Callatis inca de la inceputurile sale.  Evenimentul a fost transmis in direct  si in  exclusivitate de TVR 2, TVR HD, TVR International si TVR+.

Seara a inceput cu multumirile adresate celor care au facut posibila aceasta editie, producatorii Ada Vertan, Virgil Stancu si Florin Ionescu. Amfitrionii serii si-au admirat reciproc superbele tinute oferite de doua dintre cele mai renumite branduri in momentul de fata: BCBGMAXAZRIA pentru femeile distinse si elegante, si EGO MENaS FASHION, pentru barbatii stilati si puternici.
Gala a continuat cu o surpriza internationala: pe scena au urcat Julia si Romeo Saleno, cantareti de pop opera. In semn de multumire pentru minirecitalul lor, acestia au primit si un premiu Special, pentru Promovarea Romaniei in lume.

Academia Stefan Popa Popa’s s-a implicat si ea la aceasta editie a Galei Premiilor VIP, oferind fiecarui participant cate o caricatura realizata de insusi Stefan Popa Popa’s. De altfel, talentatii caricaturisti au stat pe parcursul intregului eveniment la Coltul Academiei Popas.

VIP a ales sa premieze la Callatis si un domeniu vitregit de timpurile in care traim: literatura. Pentru a anunta premiile la aceasta categorie, au fost alaturi de noi Ioan Cristescu, editor Tracus Arte si George Boldas, director tipografia Boltibrom Constanta. Actor cunoscut si pretuit de noi, mereu vivacele si tanarul Eusebiu Stefanescu se remarca si prin harul sau poetic. Dintre cartile sale, Callatis VIP a ales sa premieze “Preschimbarea la fata”.

Ioan Grosan, unul dintre cele cei mai inzestrati prozatori romani contemporani, autor al cartii “Un om din Este”-distinsa cu premiile Academiei, a primit din partea noastra si premiul Callatis VIP.

Din opera lui George Stanca, reputat poet, om de presa si scriitor, Callatis VIP a ales sa premieze opera sa poetica integrala, cartea “Cu tandrete maxima”. De asemenea, Mihai Ispirescu, autor important al dramaturgiei contemporane a fost distins cu Premiul Callatis VIP pentru romanul “Sol, calatorul spre Paradis”.

Un alt Premiu Special s-a acordat unei doamne care a ales sa prezinte in documentarele sale o istorie despre care nu se invata la scoala: Lucia Hossu Longin. Serialul TV "Memorialul Bucurestilor" readuce in atentie rolul destructiv (si adeseori criminal) al tehnologiei demolarilor "epocii Nicolae Ceausescu", in special in perioada ulterioara cutremurului din 1977. Biserici pisate cu bila, rase de buldozer sau lovite intentionat cu bratul macaralei (cazul Bisericii Enei), cartiere sau strazi darimate din temelii si nivelate cu compactorul (Arsenalul, Calea Mosilor, Stirbei-Voda etc.), cimitire devastate si acoperite cu beton (Cringasiul) - toate aceste secvente patologice de "sistematizare urbana" concepute si dictate de cuplul Ceausescu se regasesc intr-un montaj de imagini si marturii nu doar impresionant, ci si util tinerilor care au crescut intr-un alt decupaj iconic al Bucurestilor: cel al "ctitoriilor de aur". Premiu special a fost acordat pentru documentarul “Fotografie de adio”, din seria „Memorialul Bucurestilor”.
Seria Premiilor Speciale a inclus si unul pentru Mihai Bisericanu si Radu Gheorghe. Actorii, alaturi de Violeta Ciocarlan, au interpretat un fragment din spectacolul Ludwig, Nicolo & Jo.
Tot un Premiu Special a primit si Virgil Stancu.

Premiul la Categoria Film a fost inmanat de Marinela Tepus, directoarea Teatrului Nottara unui cuplu de actori celebri si frumosi: Diana Lupescu si Mircea Diaconu.
Premiul la categoria Stiinta si viata a fost acordat Prof. Univ. Dr. Vasile Sarbu, Membru al Academiei Oamenilor de Stiinta si al Academiei de Stiinte Medicale.
La categoria Teatru, castigatorul a fost regizorul Dan Tudor, pentru originalitate si viziunea sa in domeniul artei. Acesta ne-a oferit si un moment de comedie, interpretnadu-l pe unul dintre personajele populare celebre, Gogu de la Bragadiru.
La Categoria Sanatate, VIP a acordat doua premii. Primul a fost oferit doamnei Laura Condur, cea care a transformat Sanatoriul Balnear si Recuperare Mangalia, modernizand cele doua baze de tratament, si care a reusit sa creasca calitatea serviciilor medicale la calitate europeana si a dezvoltat doua baze de SPA-Wellness medical modern in paralel cu tratamentul balnear clasic. Al doilea premiul s-a indraptat catre doamna Emilia Borza.

Premiul la categoria Sport li s-a acordat juniorilor lotului national de gimanastica aerobica, pentru rezultatele exceptionale obtinute de acestia la campionatele europene. Sportivii se aflau la Constanta pentru antrenamantele Campionatului din Franta, din aceasta toamna. Asa ca i-am invitat sa ne faca o demostratie de talent si profesionalism: un moment de Individual feminin-cu Alina Radu-medalia de argint la campionatul European, si campioana europeana la trio si la grup in 2011, un moment individual masculin, cu Lucian Savulescu, multiplu campion nationat si trio. In aplauzele publicului a intrat in scena si antrenoarea lor, domna Ramona Iovan.

Domnul Mehmet Akif Kilic, directorul general al Turkish Airlines, Bucuresti a primit premiul la categoria Bussines. Cea mai mare companie aeriana europeana, Turkish Airlines opereaza de pe trei aeroporturi romanesti si cauta sa-si adapteze serviciile pentru Romania. De altfel, ei sunt foarte bucurosi sa-si dezvolte afacerile la noi in tara, considerand ca este un mediu extrem de prietenos si potrivit pentru acest lucru.

La randul sau, doamna Corina Martin, Presedinte al Asociatiei Litoral Delta Dunarii a primit un Premiu Special din partea VIP. Este din Constanta si a plecat de la Festivalul Anti-Tomis pentru a fi pe scena Callatis VIP. Creatoare de echipe, asociatii, evenimente si parteneriate, Corina Martin lupta pentru promovarea turismului romanesc.

Premiul la categoria Muzica a fost acordat pe buna dreptate uneia dintre cele mai in voga artiste: INNA. Cu regret ca nu a putut participa la gala, aceasta ne-a multumim pentru recunoasterea meritelor sale si a transmis un mesaj video. Diploma a fost ridicata de mentorul ei, profesorul Virgil Broasca.

Spectacolul de gala s-a incheiat cu un premiu acordat Teatrului de Magie, pentru inovatie in artele spectacolului. De la infiintare si pana azi, acesta a realizat 16 spectacole de magie pe o scena de teatru in premiera nationala cu adrese clare pentru adulti, tineri si in special copii.
In plus, acelasi Teatru de Magie a schimbat si optica deformata promovata ani la rand, aceea a magicianului-scamator, hotului de buzunare. Astfel, Teatrul de Magie a inlocuit acest scamator cu noul concept de artist magician, lansand astfel si noul concept cultural artistic: Iluzionismul Teatral, in care magicianul este un personaj, nu omul care vine si face trucuri; este omul care se transpune intr-un personaj. Dintr-odata magia devine o forma de arta, un act de iubire fata de spectatori, pe care isi doreste „sa-i vrajeasca" astfel incat sa iasa din sala mai frumosi si mai buni.

Momentele artistice ale serii au fost asigurate de David Bryan, solistul britanic, cunoscut din formatia Hotel FM, care a interpretat un cover Swedish House Mafia, Don't You Worry Child, de Alyanna care a incantat publicul o melodie ritmata, de vara, dar si de Neylin.
Lor li s-au adaugat: un minirecital oferit de DJ Rhyno si Silvia, un moment muzical oferit de Aurelian Temisan si trupa lui sau unul marca Vicky Red, cel care ne-a electrizat vara aceasta cu hitul “Miroase a dragoste de-o vara”. De asemenea, pe scena au mai urcat Leticia si Compact, trupa care a cantat, in premiera pentru publicul de la Mangalia, piesa „Fata din vis”, alaturi de Felicia Filip.
Din programul muzical al serii nu a lipsit nici revelatia muzicala a anului 2013, solista de doar 14 ani care a reusit in cateva luni sa se faca remarcata in lumea muzicala romaneasca, Nicole Cherry, care ne-a cantat hit-ul verii, „Memorise”.

38884 afisari
 
         
 
3.0 - 42607 voturi
 

EVENIMENTE VIP