Legende & vorbe mari la Premiile "VIP"
    POZA:

Legende & vorbe mari la Premiile "VIP"

Grand Hotel Phoenicia

Data: 2007-05-09
9 mai a.c. Ziua Europei Doar atit? Pentru cei care au dorit mondenitate, este ziua premiilor "VIP". Iar pentru cei care doresc sa ajunga acolo, e momentul in care si sa vrei si vei intirzia, intrucit Bucurestiul e paralizat de Parada Muzicilor Militare. Sau cel putin asa ai crede Pina cind descoperi, la "Grand Hotel Phoenicia", in preajma orei de incepere, ca sala e plina. Punctualitate adorabila! Editia pe luna aprilie a premiilor "VIP" a prilejuit, iarasi, mari intilniri.

"Ce zici, sa-mi pun cravata?". E Bodo, co-pre­zentatorul serii. Cristian Brancu il roa­ga sa fie asa cum il stim. Adica firesc si fa­ra cravata. Bodo e pregatit, dar mult mai emo­tionat decit ne-am asteptat. E prima oara cind prezinta un eveniment! Dar ii pla­ce! S-au cam adunat protagonistii Cris­ti Brancu anunta primul premiu, pen­tru deceniul implinit de Hi-Q, de dragul lui Mi­hai Sturzu, care trebuie sa se culce mai de­vreme, pentru a fi dimineata la Antena 2. Co­tabita e, ca de obicei, simpatic si acid. Tru­­pa vorbeste in cuvinte putine despre un parcurs excelent! Mai departe, ne bucuram de prezenta lui Ion Dichiseanu, aplaudat fur­­tu­nos de public. Cu gentilete, maestrul ofe­ra premiul pentru "Film" lui Cristian Mungiu, cel nominalizat la Cannes pentru 4 luni, 3 saptamini si 2 zile. Lipsa re­gi­zo­ru­lui, Cristian Mungiu, e compensata de ac­­trita Laura Vasiliu. Cu maestrul Di­chi­sea­nu ne-am dat intilnire la o noua editie de premii Cu filmul, ne-am mai dat o in­til­nire chiar la fata locului, la sectiunea "Eve­nimentul lunii", partea intii, pentru ca Aurelian Temisan (fara sotie, aflata la Me­dias cu un spectacol) a anuntat un lau­re­at "debutant": viitoarele Oscaruri ro­ma­nesti, premiile Gopo. Oana Rasuceanu, din par­tea organizatorilor, a spus ca da, as­tep­ta­rile vor fi implinite.
Doua doamne superbe ne-au facut semn ca le cheama datoria si se grabesc nitel: Mi­ha­e­la Geoana si Miorita Videanu. La in­tra­re, dna Geoana ne transmite felicitari pen­tru ce facem Apoi, Bodo subliniaza cu justete ca, iata, daca sotii se dueleaza sin­geros in politica, ele se inteleg perfect. Mio­rita Videanu ofera premiul, ca un oma­giu pentru alegerea si mandatul caritabil al Mi­haelei Geoana la echipa romaneasca a Cru­cii Rosii. Discutiile doamnelor o ajuta pe cea mai "intirziata" invitata a serii, Co­rina, sa ajunga la "Phoenicia". Intr-un su­flet, se urca pe scena si acorda premiul echi­pei postului de radio Pro FM, pentru is­­toria scrisa de 14 ani. Ascultatorii din sa­la aplauda cu prietenie vorbele "sefilor": Nono Semen si Cristi Schnebli. Ambii, voci importante ale postului, in egala ma­su­ra.
Toata lumea vesela? Nicidecum. Desi a ve­nit cu mai multi prieteni si cu sotul Cor­nel, Ileana Ciuculete are un zimbet trist. "Am descoperit ca gustul presei poate sa fie dulce-amar". Recentele articole de pre­sa par sa fi marcat-o, dar are o imbarbatare din partea unui "patit": Tavi Colen, pri­e­te­nul care ii ofera diploma "VIP". Tavi a tre­cut peste conflictele vechi si vine la pre­mii! Asta-i un lucru nou
Figuri noi, dar legendare in egala masura, vin la premii. Nu-l stia lumea pe Aihan Omer, antrenorul care a luat Cupa Challenge la handbal masculin cu echipa UCM Resita. Prezentat de un Marian Dra­g­ulescu la fel de cuminte cum il stiati, "mes­terul" Omer a schitat un timid "mul­tu­mesc", apoi s-a retras la masa impreuna cu citiva prieteni. A fost cineva mai "spe­riat" decit dl Omer? Fara discutie: Ada Milea. Cu umorul cunoscut, Ada a re­cu­nos­cut ca nu ar fi ajuns intr-o imprejurare atit de mondena, daca nu ar fi fost invitata sa-i dea premiul la sectiunea "Teatru" lui Radu Afrim, cel mai tare regizor al noii generatii. Radu a avut mai putin trac: a spus ca mai sint multi tineri pe care vrea sa ni-i propuna pentru alte editii. Il vom consulta cu multa atentie!
Volubilitate, da, dar cu oamenii de afaceri, pentru ca aici chiar se cuvine! Cristian Tintareanu a dat masura stilului sau mu­ca­lit: desi era invitat sa inmineze premiul, nu a ratat momentul sa multumeasca ma­mei, sotiei si cui i-a mai venit lui Apoi, a salutat cu colegialitate proiectul imo­bi­liar "Metropolis", initiat de prietenul Geor­ge Padure. Cistigatorul i-a propus lui Cristi Brancu sa se mute la "Me­tro­po­lis". Acesta a primit cu interes intentia
Volubilitate? Sigur, daca e vorba de Mi­ra­be­la Dauer, care a marturisit inainte de fes­­tivitate ca, daca n-ar fi prietenii de la "VIP", nu ar iesi pentru aventuri mondene, dar avea o misiune: sa o prezinte pe Liza Pa­nait. "E bine, Liza, cum m-am im­bra­cat?", a in­tre­bat-o Mira pe creatoare, apoi a dat diploma. Spre deosebire de speech-urile sale mo­no­si­labice, Liza Panait a vorbit cu o fraza mai mult. E semn de buna-dispozitie!
Artistii ramin la rampa! Cu nume grele: Dan Puric i-a facut cea mai elogioasa si mai spectaculoasa prezentare posibila lui Geor­ge Ivascu, venit in calitate dubla: par­te a laureatului Festival International de Tea­tru, dar si director al unui teatru, "Me­tro­polis", cu multiple proiecte ex­celente. Dl Puric nu a ratat ocazia de a spune ca sce­na trece printr-o seceta de management si recunoastere publica. O tema care pare a di­vi­za lumea Thaliei Raminem linga sce­na, dar cu vocile. Tatal legendarei Scoli a vedetelor, Titus Munteanu, a laudat si pre­miat "puiul" contemporan, dar nu lipsit de succes: Megastar. Show-ul a avut su­perreprezentanti: producatoarea generala Simona Mazilescu, dar mai ales unica Aura Urziceanu, care s-a bucurat peste poa­te de faptul ca a putut sta alaturi de ti­neri de senzatie. Megastarurile de miine.
Caldura festivitatii a ajuns la maximum, la pre­miul de Excelenta. Tora Vasilescu l-a pre­zentat in maniera ei, fermecatoare-co­che­ta, pe un coleg de scena foarte iubit, chiar venerat: Stefan Iordache. Ma­ga­zi­nul meu de vise, discul maestrului, a fost doar un pretext pentru primirea diplomei, dar si pentru o formidabila vorba de duh: "Eu tre­buie sa multumesc la rindul meu pro­du­ca­to­ru­lui meu, caruia ii datorez foarte mult: ma­ma."
Artistic vorbind - caci acestea au fost pi­can­teriile premierii -, au fost doua mo­men­te muzicale savurate si urmarite cu atentie. Radu, ex-O-Zone, a venit cu cel mai nou succes al sau si a luat aplauzele. Impact a venit doar cu Cristina si a abordat o piesa care muta trupa, ca repertoriu, in stilul pop-rock al lui Pink! O surpriza
Daca ar fi doar atit, pentru o seara, si tot am fi fost multumiti de vedetele de ca­li­bru. Dar am mai avut "clienti" mari. Adriana Bahmuteanu confirmase ve­ni­rea, dar nu stiam ca va aparea chiar alaturi de Silviu Prigoana, viu si simpatic, asa cum il vedem, care n-a venit cu mina goa­la: si-a adus doi frati!
In public, si alte personalitati de con­sem­nat! Catalina Mihaescu de la N24 a stat mai tot timpul cu Ion Craciunescu. Doc­to­rul Stefan Tiron si iubita sa, Mihaela (fos­ta Miss Romania in anul 1989, azi me­dic de succes!), au stat la sueta cu Tin­ta­re­nii si cu publicitarul Adrian Balan. Irina Pe­trea, cunoscuta si ca Su­pernanny, l-a fe­li­ci­tat pe directorul "VIP" pen­tru recentele per­formante. Folcloristul Petrica Mitu Sto­ian a fost foarte discret si simpatic. Ca un vint a trecut si Cozmin Gusa, inainte de a ne anunta ca are o "ces­ti­une" politica im­portanta, care urma sa-l ra­peasca. Alice Barb ne-a povestit relatia ex­celenta pe care o are acum cu maestrul tea­trului ro­manesc, David Esrig, gasind ca no­ua lor co­­la­bo­ra­re e o minune pentru via­ta ei.
La miezul noptii, cind muzicile militare isi mai rasfirau doar citiva suflatori pe tr­o­tua­rele pustii, invitatii "VIP" au ales sa plece. Desi la "Phoenicia" e ca acasa.
83702 afisari
 
         
 
3.0 - 169869 voturi
 

EVENIMENTE VIP