Premiile "VIP" : anul VIII<br>Editie cu emotiile lui Traistariu & Iarina Demian, bucuria lui Negru & Sistem si spiritul lui Gadea & Cristoiu
    POZA:

Premiile "VIP" : anul VIII
Editie cu emotiile lui Traistariu & Iarina Demian, bucuria lui Negru & Sistem si spiritul lui Gadea & Cristoiu

Grand Hotel Phoenicia

Data: 2007-02-07
Am luat-o de la capat. Al optulea an de existenta a Premiilor "VIP" a demarat miercuri, 7 februarie a.c., in aceeasi atmosfera selecta de la "Grand Hotel Phoenicia". A trebuit sa mai aducem scaune din alte sali ale hotelului, pentru ca valurile de invitati nu se mai opreau. Vacanta de doua luni a fost lunga, dar demersul nostru ramine la fel de rivnit. Mai ales ca au aparut schimbari!

Cristian Brancu a anuntat, de la bun inceput, ca, de acum inainte, sectiunile de premiere vor fi aceleasi ca la Superlativele "VIP", iar cistigatorii de la editiile lunare vor deveni automat nominalizati pentru marea finala din decembrie. Premiile lunare "VIP" sint, asadar, etape intermediare pentru Superlative. Atentie insa, se vor anunta cistigatori numai la categoriile care vor dovedi ca au performante!
Palmaresul a fost anuntat publicului cu ajutorul unei coprezentatoare pe cit de celebre, pe atit de fermecatoare in noua calitate de om de scena: Mariana Bitang. Cu emotii la inceput, doamna consilier prezidential s-a comportat exceptional. Citiva profesionisti au recunoscut ca are in singe miscarea scenica!
Ne-a facut placere sa-l revedem pe Cristi Puiu, care a venit pentru a oferi diploma Luminitei Gheorghiu, care a fost laureata de Asociatia Criticilor din Los Angeles pentru rolul din Moartea domnului Lazarescu. Actrita (care a venit cu prietena sa Anca Sigartau), de o modestie rara, a vorbit despre faptul ca, in acea seara, e VIP. Cristi Puiu a spus pe scena cite premii a luat acest film pina acum: 44! Uluitor

"Multumim colaboratorului nostru Traian Basescu"
In aceeasi linie, Iarina Demian a fost laureata pentru premiera Biloxi Blues, aducind pe scena garda de "soldati" cu care a lucrat: Paul Ipate, Bogdan Cotlet, Dan Radulescu, Constantin Dita, Andrei Vizitiu, Radu Iacoban - condusi cu discretie de "sergentul" Tudor Chirila. In public se afla si "pata de culoare" din piesa, Carolina Gombe. Omagiul la adresa piesei a fost adus de un spectator de elita: Ioana Tariceanu!
Sotia primului-ministru a venit pentru citeva minute, intrucit avea un program incarcat, asa cum s-au grabit si cistigatorii de la Televiziune, Mihai Gadea si Ion Cristoiu. Emisiunea Sinteza zilei a fost premiata pentru ca a lansat "scandalul biletelului" si a fost prezentata de Corina Dragotescu, evocind perioada in care au colaborat. Cuvintele lui Ion Cristoiu au fost, ca de obicei, senzationale: "Multumim principalului colaborator al emisiunii, Traian Basescu, fara de care nu puteam realiza audiente care sa aduca acest premiu. Sint impotriva suspendarii presedintelui, pentru ca, fara acesta, noi, jurnalistii, nu am mai putea avea atit de multe lucruri de descoperit!"

Surpriza pentru Traistariu. In memoria mamei sale.
Au urmat secvente adorabile. Pustiul Timotei Dima, deja cunoscut din filmul Cum mi-am petrecut sfirsitul lumii, a fost luat in brate de Mariana Bitang si Cristi Brancu, pentru a-l prezenta pe Titus Munteanu si al sau show TV Numai cu acordul minorilor. Am aflat ulterior ca micii artisti, viitorul muzicii romanesti, vor reveni la premii cu o surpriza artistica. Tot un premiu special, cu un discurs excelent, a luat trupa Sistem, pentru concertul lor de Revelion de la Berlin. Prezentati cu caldura de fosta lor colaboratoare Alexandra Ungureanu ("probabil ca ne-am purtat noroc unii altora, pentru ca am ajuns cu totii mai cunoscuti"), Zoli si colegii sai au avut un mesaj interesant: "Ne bucuram ca sintem premiati, asta inseamna ca nu conteaza numai botoxul si silicoanele, ci si valoarea; contextul din aceasta seara ne onoreaza."
Muzica? Am avut. In primul rind, a venit Catalin Maruta, ca sa-l prezinte pe Mihai Traistariu, laureat (din nou) dupa prezenta sa in topurile americane. El a avut parte si de o surpriza, asa cum vom face la fiecare editie de premii: fratele sau, pictorul Vasile Traistariu, a venit sa-i ofere un cadou: un tablou al mamei lor, care s-a prapadit acum un an. Emotia a atins pe scena cota maxima.

Stela Popescu despre Dan Negru: "O fiara"
Atentie, s-a si cintat! Trupa nebuna Locomondo, finalista la "Eurovision", a cintat Liubi, Liubi, I love You, obtinind urale din partea publicului. Alice Barb ne-a spus ca se hotarise sa-i voteze. Iar la final, Nico a cintat piesa ei de "Eurovision", Dulce amaruie, plus o melodie noua. Urmari? Locomondo a aplaudat-o pe cea care urma sa le fie concurenta peste citeva zile, cu mult fairplay.
La scena, alte personalitati de prim rang! Ne-am amintit ca, acum un an, prezentatoare era Stela Popescu, asa ca am invitat-o sa inmineze premiul pentru Divertisment unui tip care mai are putin si intra in Cartea Recordurilor si pe care Stela l-a descris simplu: "o fiara"! Dan Negru! Ca de obicei, Dan a multumit ca se afla linga atitea mari personalitati. Apropo, pe Stela Popescu o omagiam anul trecut la implinirea virstei de 70 de ani, aceeasi pe care a atins-o, in ianuarie, maestrul Marin Moraru. Din pacate, prezentarea calda si prieteneasca a Adelei Marculescu nu a ajuns la marele actor, aflat in turneu, dar sotia sa, Lucia Popescu Moraru, ne-a transmis bucuria acestuia de a fi laureat.

Un CEC in alb pentru handbalisti
Mai sint premianti? Da. Accederea lui Mircea Sandu la conducerea UEFA a fost descrisa cu admiratie de marea campioana Elisabeta Lipa. Pentru ca seful FRF se afla intr-o misiune oficiala, a fost reprezentat de o glorie a fotbalului, al carei discurs a fost extrem de discret: Miodrag Belodedici. Tot la capitolul sport, performantele Nationalei de handbal nu au fost trecute cu vederea. "Jumatatea" de echipa a doamnei Bitang, Octavian Belu, a vorbit despre sansa baietilor de a face istorie la viitoarea Olimpiada. Tricolorii Viorel Mazilu si Marius Novanc au multumit, promitind performante, iar dna Bitang le-a atras atentia ca premiul e "un cec in alb".
In fine, ultimul premiu, cel pentru eleganta, a fost ales pentru un cuplu iubit, admirat pentru distinctie, generozitate si decenta: Angela Similea si Victor Surdu. Un discurs exceptional al lui Andrei Kerestely, care a descris ca un tot familia care aniversase, cu citeva zile in urma, noua ani de casnicie. Dl Surdu a plusat si ne-a invitat sa facem, in primavara, o editie de premii la conacul sau.

Tudor Chirila, intilnire de foc cu fosta trupa...
Asadar, o seara extrem de bogata in momente frumoase. Si, fireste, infrumusetata si de alti invitati dragi noua. Andrei Duban a povestit cu creatorul de moda Dyandy despre nebuniile anilor trecuti. George Ivascu a planuit cu Adrian Balan si Liviu Dimitriu o partida de pescuit, cita vreme sotiile se duc la shopping. Simona Balanescu ne-a spus ca mai are o luna pina va naste, desi burtica ei nu pare deloc mare. Iulia Fratila a stat la sueta cu prietenii. Alin Oprea ne-a dat ocazia de a cunoaste in corpore noul Talisman. Marian Dragulescu a revenit, cu sotia, la evenimentul care-l premia in ziua in care i se nastea al doilea urmas. Si a stat impreuna cu Marius Urzica. Trupa Ca$$a Loco s-a ascuns dupa niste stilpi, cu mai multi artisti, printre care si Margineanu, si au comentat "Eurovision"-ul. Razvan Popescu (Radio 21) a fost cel mai infocat fan al lui Dan Negru. Ion Craciunescu a vorbit despre fotbal cu Belodedici. Fetele de la Wassabi (curtate de Razvan de la National TV) inca nu stiau daca vor fi in finala de la "Eurovision". Mihaela Craciun l-a felicitat si sustinut pe Titus Munteanu. Dan Matei Agathon a dat foarte multe interviuri. Catalin Crisan era vesel si optimist. Catalina Mihaescu l-a prezentat lumii pe noul ei iubit. Iar Monica Rosu si Monica Iagar au ramas la povesti cu Mariana Bitang si Octavian Belu.
In fine, am provocat involuntar si o intilnire "de foc". La o zi dupa ce Pro TV anunta ca fostii colegi l-au dat in judecata pentru ca foloseste piesele Vamei Vechi, Tudor Chirila s-a pomenit fata in fata cu ei, acum in formula Trupa Veche. Daca privirile ar fi taiat, s-ar fi lasat cu varsare de singe
84767 afisari
 
         
 
3.0 - 169539 voturi
 

EVENIMENTE VIP