Premiile VIP - Noiembrie 2004
    POZA:

Premiile VIP - Noiembrie 2004

Bucuresti, Sala Ronda a Hotelului Intercontinental

Data: 2004-11-03
A fost a 54-a editie a premiilor lunare "VIP". Premiile lunii octombrie. Cita vreme, dupa aproape cinci ani de existenta ai acestei actiuni (mai e o singura editie, in acest an), masura succesului este chiar faptul ca, la festivitatea pentru luna octombrie, desfasurata miercurea trecuta, cele 120 de locuri ale elegantei Sali Ronde a hotelului "Intercontinental" s-au dovedit a fi mai mult decit neincapatoare. In fata a peste 200 de oameni, momentele de emotie si de umor in maniera high-life au compus o seara speciala.

La sapte seara, cu o ora inainte de "deschiderea oficiala", in fata manechinelor care repetau pentru spectaculoasa prezentare de moda a blanurilor Florei Nastase, se aflau citiva invitati ajunsi prea devreme, printre care si Petre Nicolae, director in cadrul concernului fratilor Micula. La opt, au inceput sa "curga" invitatii. Fizz a venit cu o fata, s-a invirtit nitel, dar s-a prins ca nu-i de el in aglomeratia de personalitati, asa ca a sters-o repede. Protagonistul primului premiu, Radu Moraru, a venit devreme, in timp ce schimba prin telefon subiectul emisiunii Nasul din seara respectiva. El ar fi vrut sa plece repede, dar tocmai cea care urma sa-i inmineze diploma, Mihaela Radulescu, a venit dupa o jumatate de ora, intrucit tocmai oferise 15.000 de euro la licitatia umanitara a revistei "Elle". Mihaela a fost printre cei mai volubili invitati, dar pe scena s-a dovedit mai emotionata decit ne asteptam.

A aplaudat, a cintat "La multi ani!" pentru omul serii, dar a avut si "cadouri"-surpriza. Unul ar fi ca alt laureat al serii, Tudor Chirila, a tinut sa-i recite la ureche toate versurile viitorului album al trupei Vama Veche. Mihaela a zis: "E bun!". Premiati pentru music-hall-ul Chirita of Barzoieni - cel mai elaborat din ultimii ani -, Iarina Demian (mama & regizor) si Tudor au fost prezentati cu caldura de maestrul Ion Lucian. Chirila a decretat: "Puteti vedea Chirite la teatru si nu numai, daca va uitati pe strada!". Apoi, a venit momentul lui de glorie. Premiul de excelenta, acordat inegalabilei Olga Tudorache - pentru stralucita sa cariera, acum, la implinirea a 75 de ani de viata - a ridicat toata asistenta in picioare, cintind "La multi ani!". Surpriza a venit abia atunci: doamna Tudorache a dorit doar sa spuna ca s-a bucurat de premiul lui Tudor, pentru ca il considera cel mai bun Malvolio (rolul lui din A douasprezecea noapte de la Comedie) din cite a vazut! Chemat pe scena pentru acest exercitiu de admiratie, Tudor Chirila i-a sarutat mina, apoi l-au podidit lacrimile! Artist...

Au fost si alte intilniri "de gradul zero" pe scena. Vom aminti mai intii de aceea dintre vocea trupei VH-2, Gabi Cotabita, care a inminat premiul trupei Taxi, pentru albumul Politica. Asa cum il stiti pe Dan, acesta a facut deliciul publicului (mai ales al celui liberal - Mona Musca, Ludovic Orban, Adrian Inimaroiu si Cristian Poteras -, partizan al frondei Taxi), cerind publicului sa nu-i mai fure piesele de pe Internet si sa-i cumpere albumul!
Alta intilnire de calibru a mers catre zona culturala. Profesorul universitar Mircea Martin, editorul senior al revistei "Cuvantul", a prezentat cu maiestrie premiul pentru mecenat in cultura, pentru doamna Anca Vlad, presedintele grupului "Fildas", cea care a sustinut o sumedenie de actiuni valoroase. Intre acestea, o actiune semnificativa pentru viitorii mari artisti romani: Mariana Nicolesco si tinara generatie. Asa se face ca premiul Evenimentul lunii a fost acordat Marianei Nicolesco, mentor si idol al multor voci de seama din muzica clasica. Diva divina s-a urcat pe scena, prezentind publicului cei zece "zmei" - tinere voci remarcabile - si a pledat, in discursul dedicat acestor premii ale tineretului roman, pentru un corp sanatos si o minte puternica, pentru maxima creativitate. Momentul de maxima emotie a innobilat manifestarea.

Seara premiilor a continuat extrem de firesc, cu discutiile postdecernare, la care am aflat o multime de lucruri interesante. I-am primit cu bucurie, pentru prima oara la premii, pe Camelia Potec si pe prietenul ei, Mihai. Campioana care ne-a impartasit necazurile ei cu casa, asa cum a facut-o - apropo de rasplata primita pentru medaliile de la Atena - si un alt cuplu de sportivi: dubla medaliata la canotaj Viorica Susanu si prietenul ei, Petre Conrad, din lotul national de caiac-canoe. Catrinel Sandu a fost luata la intrebari de presa si a recunoscut ca tenismanul Gabriel Trifu ii face curte. Cei mai vinjosi baieti ai serii, dar si cei mai tacuti, au fost luptatorii din evenimentele Local Kombat, Ciprian Sora si Daniel Ghita. N-au fost singurii baieti cu muschi impresionanti din zona, pentru ca au venit din nou la premii prietenii nostri din cadrul lotului masculin de gimnastica, Razvan Selariu si Daniel Potra.

Fetele de la Sexxy, alaturi de impresarul lor, Bogdan Jianu, ne-au amintit ca, la nunta lui Mihai Albu, i-am promis ca ne vedem la un eveniment la care va fi si dans. Am aminat pentru alta data promisiunea... Andi Moisescu si-a amintit, impreuna cu noi si cu Radu Moraru, de trecutul sau de student la Matematica! Zina Dumitrescu ne-a marturisit ca a fost printre cele mai agreabile seri ale anului 2004 pe care le-a vazut, cu atit mai mult cu cit a fost si moda in spectacol! Adriana Bahmuteanu a venit in mod special pentru a o sustine pe prietena sa, Flora Nastase, la ora prezentarii. Regizoarea Alice Barb a planuit un Revelion ca-n povesti, impreuna cu prietenii sai, Magda Carianopol, Cornel Serdan si Andrei Duban. Poate cel mai emotionat participant a fost directorul coordonator de la "Bibco", Daniel Scarlatescu, care s-a bucurat ca a avut onoarea de a-i da premiul doamnei Olga Tudorache! De altfel, atmosfera de familie a fost intretinuta pina la capat, pentru ca actorii Adriana si Adrian Titieni au venit impreuna cu odrasla lor adorabila, care nu s-a sfiit sa se aseze pe scena, la finalul festivitatii de decernare! Tot ca acasa s-au simtit si laureatii zonei de afaceri - agentia "Gavrila si asociatii" (veniti intr-o formula extinsa) si reprezentantii firmei "Anchor Grup", care a ridicat uriasul centru comercial "Plaza Romania". La premierea acestora, primarul Cristian Poteras a recunoscut ca a facut pariu cu firma, pe faptul ca nu vor termina la timp lucrarea. Si a pierdut.

Recunoastem ca ne-am bucurat enorm sa ne intilnim din nou cu doua grupuri de oameni valorosi. In primul rind, citiva dintre cei cu care am lucrat excelent pentru televizarea spectacolelor noastre - Iuliana Marciuc, Carmen Movileanu si Stefan Marascu (stiati ca-i unchiul lui Gabi Cotabita?), iar in al doilea rind, trupa Krypton, care a sarbatorit alaturi de echipa de la "VIP" lansarea noului sau videoclip. Alte prezente agreabile din zona televiziunii - Mihaela Craciun de la TVR International, Catalina Mocanu de la National TV, trupa Varza din divertismentul celor de la National TV, ex-A.S.I.A.-tica Anca, acum la TVR 2, Rocsana Marcu de la Prima (o prezenta constanta la premii), Cristina Cioran de la Acasa TV (singura si seducatoare), dar si Olivia Tocaciu de la TVR Cultural, care ne-a convins ca Mihai Constantin iubeste o femeie superba. V-am spus doar ca Olivia si Mihai sint impreuna! Desi nu se intimpla astfel de obicei, Ileana Ciuculete si sotul ei, Cornel, au plecat mai devreme, pentru ca aveau treaba multa a doua zi dimineata.

Redactorul-sef al revistei "VIVA!", Cristina Stanciulescu, a preferat la rindul ei sa plece mai devreme, istovita de cinci ore petrecute la evenimente mondene, adica "Elle" plus "VIP". Rita Muresan, creatoarea de moda, a revenit la premii dupa o absenta foarte indelungata. Am mai remarcat si clubul vocilor frumoase din muzica pop, adica Nico si Alexandra Ungureanu, suportere fidele ale ideii de a premia personalitatile Romaniei. Actrita Rodica Popescu-Bitanescu ne-a invitat din nou la teatru, pentru a vedea montarea Cinci femei in tranzitie - cu ecouri excelente -, iar colega ei de scena, Cristina Stamate, ne-a marturisit, la plecare, ca citeste fiecare rind al revistei noastre! Ne-a facut placere sa-l revedem si pe Gheorghe Turda, care a venit insotit de cele doua fiice ale sale, frumoase si mindre ca parintii lor. L-am remarcat si pe omul de afaceri Razvan Haritonovici. De asemenea, laureatul Ion Radoi, un om de isprava, a comentat alaturi de colegii din presa lupta electorala. Alti invitati numai la campanie nu se gindesc: e vorba de componentii trupei Etno, dar si de Delia, din trupa Ho-Ra. Ca sa nu mai vorbim de Andreea Balan, care, imbracata intr-o tinuta sport, ca si dansatoarele care o insoteau, avea aerul adolescentin-inocent al unei pustoaice care voteaza un presedinte pentru prima oara. A fost o seara dedicata tineretului, chiar de maestri, dupa modelul Olgai Tudorache. Asa ca, in mod simbolic, ultimii invitati ai serii au fost Mariana Nicolesco (secondata cu distinctie, ca de obicei, de sotul sau, Radu Varia) si "zmeii" sai, artista depanind amintiri cu valoare de pilda din cariera sa. Era dincolo de miezul noptii...
88408 afisari
 
         
 
3.0 - 179542 voturi
 

EVENIMENTE VIP