VIP celebreaza schimbarea
    POZA:

VIP celebreaza schimbarea

Ambasad’Or Events

Data: 2013-01-15 20:00:00
Si anul acesta Gala Superlativelor VIP s-a desfasurat la Ambasad’Or Events. Cel mai prestigios si mai elegant eveniment cu frecventa anuala marca VIP a fost prezentat de vedetele Digi 24 Timea Bereczki si Balazs Barabas, iar sloganul a fost “oamenii schimbarii”. Adica personalitatile care, prin activitatea lor au reusit sa schimbe in bine domeniul in care isi desfasoara activitatea. Sunt cei care dau dovada de pasiune, de putere de munca, incapatanare si tenacitate. Sunt oameni cu defecte, care cunosc bine cuvintele esec, obstacol, greseala si insomnie.

Cu mic, cu mare ne-au calcat pragul oameni de bine, pozitivi la mesajul pe care am dorit sa-l transmitem. Variati ca domeniu de activitate (arta, afaceri, societatea civila, showbiz), toti au fost curiosi sa afle cine sunt premiantii din acest an. Una dintre personalitatile care au apreciat demersul nostru a fost domnul Ivan Patzaichin, care a declarat ca i-a placut foarte mult tema si considera ca semnalul dat de VIP este unul foarte bun.

Ne-am abatut de la calea batatorita si am inceput seara atipic, printr-un monolog. Actorii Tudor Aaron Istodor si Radu Iacoban  au interpretat fragmente din piesa „(Cu)cuie in frunte”, dupa texte de Eric Bogosian. Radu si Tudor au interpretat doua monologuri enervante, amuzante si bizare ale unor personaje marginale si marginalizate. “Imi place sa observ cum voi stati acolo pe scaune… Nu am fost niciodata un tip agrabil, mai degraba dezagrabil. Va credeti superiori mie pentru ca lumea se intelege mai bine cu voi, nu cu mine. Oricum nu ma intereseaza ce faceti voi cu timpul liber. Veniti aici si pozati in persoane agreabile, sociabile…“, suna un fragment din monologul lui Radu Iacoban.

O critica adusa acelor elite care s-au rupt aproape total de oamenii obisnuiti.
Momentul artistic a deschis astfel decernarea premiilor, prima categorie fiind „Teatru”. Castigatorul Constantin Chiriac, directorul Festivalului International de Teatru de la Sibiu,  a  remarcat realismul cu care am inceput Gala. “Sper din inima ca discursul meu sa nu fie teribilist si extravagant. Incerc sa fiu intr-o zona de normalitate si vreau sa multumesc tuturor celor care reusesc in aceasta tara sa faca reverenta excelentei. E firesc sa fac o reverenta in fata celor care, de multi ani, aduna intr-o seara in care, cred eu, poezia, bunul simt si decenta trebuie sa primeze, si cei care, intr-adevar, pot face schimbarea. Fac o reverenta in fata dvs., a tuturor celor care reusesc sa faca schimbarea si sper din toata inima ca aceasta tara sa aiba un destin bun. Va multumesc.”, a spus Domnia Sa.

Acesta a fost si momentul care a marcat “schimbarea” traseului pe care avea sa-l urmeze in seara de 15 ianuarie (una foarte importanta pentru cultura noastra, marcand ziua de nastere a “poetului nepereche”, Mihai Eminescu) cea de-a XII-a editie a Galei Superlativelor VIP. Desi domnul Alexandru Bindea s-a suparat pentru reprezentatia artistica de inceput, despre care a spus ca a profanat amintirea lui Eminescu, ne-am revansat printr-un moment special. Pe scena Superlativelor VIP, maestrul Visan a recitat monologul lui Luca Arbore de Mihai Eminescu. Dorel Visan ne-a spus ca este imbracat asa de frumos pentru ca a avut un recital la Academia Romana, cu ocazia Zilei Nationale a Culturii, 15 ianuarie.

Pe  toata  durata evenimentului, atentia ne-a fost indreptata spre cei pe care noi i-am numit „oamenii schimbarii”. Premiul la „Contributie la dezvoltarea societatii” i-a revenit lui Caroline Fernolend (a ridicat Cristian Radu), primul „Premiu Special” s-a indreptat catre Silvia Moraru, premiul la categoria “Lumea afacerilor” l-a obtinut Adrian Porumboiu, pentru afacerile in agricultura, iar la categoria “Sport” a fost adjudecat de judoka Alina Dumitru.

Al doilea „Premiu Special” i-a fost inmanat lui Nicusor Stan presedintele Ambasad’Or, gazda evenimentului. La categoria “Moda” castigatoarea a fost Andreea Constantin (Rhea Costa) premiul fiindu-i inmanat de Camelia Sucu. La categoria “Arta Populara”, acordata in acest an in parteneriat cu Muzeul Taranului Roman, premiul a fost luat de ceramistul Eugen Patru. Domnul Virgil Nitulescu, presedintele muzeului, a tinut sa vina imediat de la receptia data de Ministrul Culturii, eveniment la care au luat parte, toti directorii de institutii culturale, la Superlativele VIP pentru a-i inmana, personal, premiul lui Eugen Patru.

Seara a continuat cu decernarea premiului pentru “Mass Media” care l-a avut ca premiant pe Vlad Ursulean si Casa Jurnalistului pentru excelentele reportaje pe care acestia le-au facut despre protestele din ianuarie 2012, exploatarea gazelor de sist din Barlad si despre referendumul pentru suspendarea presedintelui. Vlad a marturisit pe scena ca-i multumeste domanei Morar pentru ca l-a facut sa se apuce de jurnalsim, exmatriculandu-l de doua ori. Dar si ca e important pentru cei care lucreaza in presa sa-i asculte pe oameni, criticand greselile facute de institutiile mass-media.
Nici protestele din Piata Universitatii de la inceputul anului trecut nu au fost uitate, ele fiind desemnate evenimentul anului 2012.

Evenimentele din zilele din 17-20 ianuarie au aratat cat se poate de clar nevoia de schimbare a societatii romanesti. Ne-au aratat nemultumirea generala fata de politicieni, indiferent de partid. Au fost alungati de acolo toti oamenii politici care au incercat sa profite electoral de ce se intampla in acele zile. Atunci Jandarmeria a aratat ca o organizatie mafiota, fiind comise mai multe abuzuri de catre jandarmi ramase si astazi nepedepsite.

Au fost zilele care anuntau ca un nou inceput sta sa vina, ca o parte a romanilor nu mai pot accepta situatia de fapt.  
Presedinta Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati, doamna Madalina Turza, a fost premianta noastra la categoria „Stiinta si viata”. Doamna Turza, care a aplaudat la telefon, cu o zi inainte, cand i-am pus ca va lua premiul, a transmis cel mai important mesaj al serii: „opriti discriminarea la adresa persoanelor cu dizabilitati!”. Prin activitatea ei, doamna Turza duce o lupta aproape imposibila, zi de zi, pentru schimbarea mentalitatii societatii romanesti in privinta copiilor cu dizabilitati. Intr-adevar, o tara fericita este o tara in care cat mai multi din membrii sai sunt integrati in societate, o tara in care nu se fac discriminari pe baza de sex, rasa sau dizabilitati.

La categoria „Muzica” am avut doi premianti: „Subcarpati” si „Robbin and the Backstabbers”. Primii pentru modul inovativ in care imbina muzica veche cu cea noua si „Robbin and the Backstabbers” pentru lansarea a albumului „Bacovia Overdrive. Vol.1: Stalingrad”, unul dintre cele mai bune albume rock din ultimii ani.

Capitolul muzica nu se putea incheia inainte sa o mentionam pe Julie Mayaya, Vocea Romaniei in 2012. Cantareata al carei timbru ne aminteste de Tina Turner sau de Etta James a fost premiata de Revista VIP pentru debutul sau incununat de succes. Premiul i-a fost inamanat de Andrei Catanea, cel care, in Seara Superlativelor, a debutat cu brandul „Rever. Croitor de caracter”.

Nu am putut sa o lasam pe simpatica Julie sa plece inainte de a  canta. Si bine am facut! Vocea ei a reusit sa emotioneze atunci cand a interpretat „Je t’aime”, dar si sa destinda cand a cantat „Something’s gotta hold on me”. Vlad Mixich a fost de-a dreptul impresionat: „A fost excelenta Julie Mayaya. Eu nu stiam de ea, n-am urmarit la televizor. Multumesc pentru invitatie!”.

Seara a continuat cu alte doua premii “Speciale” pentru Ion Antonescu si pentru Eugen Teodorovici. Ion Antonescu este unul dintre cei mai importanti investitori din turism si unul dintre cei care a modernizat acest domeniu in Romania. Premiul i-a fost acordat de catre maestrul Dorel Visan, despre care am aflat ca il apreciaza foarte tare.
Domnul Teodorovici a primit premiul de la presedintele Asociatiei Jurnalistilor de Turism din Romania, Mihai Ogrinji. Revista VIP a dorit astfel sa-i transmita un mesaj de incurajare domnului Teodorovici in incercarea sa de a gasi rezolvari imediate problemei absortiei fondurilor europene.

Gala Superlativelor VIP 2012 s-a incheiat cu desemnarea “Omului anului”: Raed Arafat. i"Sunt onorat, nu stiu daca il merit si daca il merit, il merit prin multi altii cu care am lucrat si care m-au spirijinit si cu care lucrez. Cred ca orice premiu te  mobilizeaza mai mult ca sa faci si mai multe”, a marturisit Secretarul de Stat in Ministerul Sanatatii. In final, domnul Arafat a citat-o pe Fran Lebowitz, spunand ca “Oamenii mari vorbesc despre idei, oamenii medii vorbesc despre lucruri, iar oamenii mici vorbesc despre alti oameni” si indemnandu-ne sa fim oamenii mari care discuta idei de imbunatatire a societatii.

65729 afisari
 
         
 
3.0 - 48784 voturi
 

EVENIMENTE VIP