Premiile VIP, excelenta la Busteni, Prahova
    POZA:

Premiile VIP, excelenta la Busteni, Prahova

Resaurantul hotelului Alexandros

Data: 2009-02-08
Valea Prahovei a fost gazda unui eveniment deosebit, si anume editia speciala a Premiilor VIP, in cadrul careia au fost premiate personalitatile locale.
Revista VIP si-a propus si de aceasta data sa demonstreze faptul ca vedete nu sint numai in Capitala si a adus in prim-plan performantele prahovenilor si povestile lor de succes.
Seara a debutat in restaurantul hotelului Alexandros, sub semnul duelului intre sexul frumos si cel puternic (desi premiantii au fost in majoritate barbati, doua doamne au tinut friiele evenimentului: Crina Matei si Luana Ungureanu), intre saxofon alto si nai (Adrian Petrescu si Nicolae Voiculet fiind artizanii unui jam-session de zile mari), si, nu in ultimul rind, intre vocile profesioniste si cele mai putin mediatizate (cintareata Maria Vaduva l-a provocat la un recital folcloric pe primarul orasului Busteni, Emanoil Savin).
O alta coordonata importanta a evenimentului a fost cea a (re)descoperirii. Am avut sansa sa ne aflam la Busteni alaturi de legende ale sportului romanesc si international, de artisti veritabili, de promotori profesionisti ai valorilor si traditiilor Vaii Prahovei, fie ca sint colectionari, oameni de afaceri sau autoritati locale.
Prima laureata a serii, interpreta de muzica populara Maria Vaduva, a primit premiul la categoria „Muzica“ vizibil emotionata. Distinctia pentru sport i-a fost inminata pilotului de bob Ion Panturu, laureat cu bronz la Jocurile Olimpice de Iarna de la Grenoble din 1968. Medalia cistigata de el si de Nicolae Neagoe, partenerul sau, este singura obtinuta de Romania la Jocurile Olimpice de Iarna.
De la sport am trecut la o zona putin diferita, dar guvernata de aceeasi concurenta, „Lumea afacerilor“. La aceasta sectiune, premiul i-a fost acordat omului de afaceri prahovean Cristache Sarateanu.
Gica Alexandru, directorul hotelului Silva, a primit premiul special pentru contributia adusa la dezvoltarea turismului in Busteni, prin intermediul programelor desfasurate in cadrul hotelului pe care il conduce cu succes de o buna perioada.
Un alt premiant, originar chiar din Busteni, a fost Jean Bacioiu, rasplatit pentru modul in care ajuta la conservarea identitatii locale. Cunoscutul colectionar a organizat o expozitie special pentru invitatii nostri, in cadrul Casei de Cultura Busteni, prezentindu-le acestora adevarate artefacte care stau marturie a istoriei judetului Prahova.
In ultimii ani, Minastirea Caraiman a cunoscut o dezvoltare uluitoare. Au fost strinse fonduri pentru definitivarea locasului de cult, acesta devenind atit unul dintre cele mai importante asezaminte monahale din zona, cit si un loc destinat pelerinajului. Toate acestea nu ar fi fost posibile fara implicarea directa a pa­rin­telui Gherontie, caruia revista VIP i-a acordat Premiul special pentru activitate monahala de incontestabila valoare.
Diploma a fost ridicata de parintele Calinic, intrucit sanatatea inaltului prelat nu i-a permis, din pacate, deplasarea la eveniment.
Seria premiantilor emotionati a fost continuata de Constantin Petcu, primul schior roman participant la o editie a Jocurilor Olimpice, la St. Moritz, in 1948. Cu nostalgie, laureatul a ridicat premiul, rememorind timpurile in care schia alaturi de Regele Mihai.
Infiintarea primului hotel de cinci stele in Azuga nu putea fi trecuta cu vederea. Cei implicati in construirea si administrarea hotelului Lux Garden au urcat pe scena Premiilor VIP, demonstrind inca o data ca se pot face lucruri minunate atunci cind mediul privat colaboreaza eficient cu autoritatile locale. Cei trei reprezentanti, Paul Chitic (Cramele Hallewood), Adrian Purcaru (primarul orasului Azuga) si Catalin Nistor (Luxten), au fost onorati de faptul ca meritele lor au fost recunoscute public.
Premiul pentru contributia la dezvoltarea comunitatii i-a fost decernat primarului Emanoil Savin, atit pentru proiectele pe care le administreaza, cit mai ales pentru faptul ca a transformat statiunea Busteni intr-una dintre cele mai cautate destinatii din domeniul turismului montan.
Palmaresul a fost completat de premiul de excelenta acordat unui mare artist, de curind ridicat in rangul de Cavaler de catre presedintele Romaniei, in semn de inalta apreciere a carierei artistice dedicate muzicii populare romanesti. Naistul Nicolae Voiculet a fost nu numai cistigatorul celui mai important premiu al serii, ci si „surprinsul“ evenimentului, intrucit momentul dedicat lui a fost cel mai bine pastrat secret.
80638 afisari
 
         
 
3.0 - 163997 voturi
 

EVENIMENTE VIP