Premiile "VIP", propuse sa deschida Festivalul "Callatis". Zis si facut!
    POZA:

Premiile "VIP", propuse sa deschida Festivalul "Callatis". Zis si facut!

Hotel "President" din Mangalia

Data: 2007-07-07
A fost prima iesire. In cei sapte ani si jumatate de cind Premiile "VIP" se desfasoara la Bucuresti, niciodata nu am parasit Capitala. A fost suficienta o provocare a primarului Mangaliei, Zamfir Iorgus, pentru a ne aduna simbata, 7 iulie a.c., in selecta ambianta a hotelului "President" din Mangalia. Pretextul a fost ideal: Premiile "VIP" au devenit astfel preambulul "de performanta" al editiei din 2007 a Festivalului "Callatis". Evenimentul a fost reusit, fara a fi ferit insa de emotii.
Diferenta dintre Bucuresti si mare este aceea ca acasa ve­de­tele intirzie pentru ca pleaca mai tirziu de la serviciu. La Man­galia, aerul de vacanta i-a facut pe multi sa zaboveasca. Dar a aparut o problema: unii chiar doreau sa munceasca in acea seara! Organizatorii de spec­tacole i-au pus lui Jean Con­stantin, laureatul premiului de Excelenta, un spectacol la Neptun exact in jurul orei de incepere a premiilor. Maestrul comediei a declinat invitatia cu regret in aceeasi zi, dar, convins de ma­ne­vrele organizatorice si de faptul ca pri­ma­rul Iorgus urma sa-i dea premiul, a ac­­­ceptat. Astfel, la opt fara zece, maestrul Jean a aparut prompt si ne-a anuntat: "Intr-un sfert de ora sint obligat sa plec." Cum sa faci cind sala era aproa­pe goala? Nu puteam fi decit punctuali, in ciuda ve­de­telor. Am inceput la opt si zece. Cu omagiul lui Zamfir Ior­gus si cu discursul scurt, dar emotionant al lui Jean Con­stantin. Intirziatii au schimbat grila de prezentare a lui Cristian Brancu, dar nu au perturbat programul. La opt si jumatate, sala era plina! Am ales-o pe creatoarea de moda Eli Laslean sa ofere premiul la sectiunea Folclor, fiind un admirator al valorii si al bunului-gust, pe care-l urmeaza si in profesie. Fiica a Dobrogei, premiata Elena Roizen a stirnit entuziasm in rindul invitatilor de prin partile locului. Multi si-au adus aminte cu nostalgie de copilarie. Iar doamna Roizen a purtat si de data aceasta, cu mindrie, costumul popu­lar. Gabi Balint a venit - superpunctual, cum il stim - de la Mamaia, aducind un omagiu presei romanesti si unui ziar care tocmai a implinit zece ani: "Pro Sport". Dorinel Artene, re­pre­zen­tan­tul pu­bli­catiei, a multumit, aducindu-si amin­te de trecutul sau de redactor la "VIP".
Am profitat de ocazie pentru a imbina formatul premiilor locale cu cele lunare, asa ca am invitat revista "Eu.Ro.Com" sa faca o ra­dio­grafie a virfurilor ad­mi­nis­tra­tive din co­mu­nitate. Astfel, pen­tru pro­iectele puternice de reabilitare a zonei, Consiliul Judetean Constanta (re­pre­zen­tat de directorul Aurelian Arghir) a fost laureat, ca si primaria din Costinesti. Doi inimosi manageri locali au venit pe scena pentru a-si primi diplomele. De altfel, dl Iorgus remarca faptul ca, desi nu stia cine vor fi laureatii, alegerea noastra a fost cea mai buna. Zona de sud a litoralului are citeva repere in turismul de agrement. Unul dintre ele este complexul "Ciresica" - acolo unde mergea Basescu, va amintiti? -, iar patronul Costinel Minca a fost onorat de premiul primit. Al doilea este Sebat Begim, cel care a schimbat fata centrului statiunii Neptun si are trei ho­te­luri exceptionale in Jupiter. Sebat nu e un om al vorbelor si aproape ca a vrut sa-l lase pe fiul sau sa vorbeasca, dar nu a scapat usor! La "multu­mesc"-ul spus, prietenii din sala au sarit: "A vorbit deja prea mult!".
Printre "intirziatii" de care vorbeam, vedetele zilei. Cu un look fundamental schimbat, Catalin Botezatu a fost laureat pentru faptul ca-si duce creatiile pe me­ridianele lumii. In ultima luna a fost in Gre­cia, Jamaica si Malta! El a fost pre­zentat de o admiratoare a hainelor sale, mult mai cuminte ca imagine: Daciana Sirbu. Asa cum era de asteptat, Daciana a fost insotita la eveniment de Victor Ponta, dar si de presedintele F.C. National, Con­stantin Iacov, si de deputatul PSD Emilian Cutean. Ce aveau acestia in comun? In afara de faptul ca sint prieteni, trebuie sa va spunem ca toti se pregateau sa dea lo­vitura la Raliul Auto "VIP". Ceea ce, dupa cum se vede, nu au reusit, pentru ca nu-i pentru cine se pregateste
Zisan Artem, reprezentanta par­te­ne­ru­lui nostru de la Premiile "VIP", "Phoe­ni­cia", a avut placerea sa ofere premiul la sectiunea Divertisment super­eve­ni­men­tu­lui "B"™Estival", ocazie cu care Guido Janssens, boss-ul companiei "EMag!c", a facut o gluma in limba engleza: "Eve­ni­mentul nostru s-a desfasurat in ultimele doua zile din iunie si prima din iulie. Stim ca in zilele astea vine la Bucuresti A Bigger Bang (concertul Rolling Stones - n.n.), dar sper sa ne vedem peste o luna aici, nu?". Mai vedem
Foarte bucuroasa si bronzata, Beatrice Rancea a sosit alaturi de Doru Rancea, sotul ei, si a stat tot timpul impreuna cu cel pe care avea sa-l premieze pe scena: directorul Teatrului de Opereta "Ion Dacian", Razvan Dinca. Noile proiecte ale acestuia, realizate cu mari personalitati artistice, au atras atentia. In semn de pre­tuire, "VIP" a primit cadou de la dl Dinca doua CD-uri cu arii din operete, in spiritul lui Dacian.
Am zis de intirziati? Evident, putem vorbi aici de Marius Moga. Dragul de el, nu s-a putut abtine! Ne pregateam sa-i oferim premiul numai lui Catalin Maruta (care si el trebuia sa dea fuga la Bucuresti - n.n.) pentru emisiunea Faimosii de la TVR 2 - multumita celui care a acceptat sa-l prezinte, Mihai Albu -, cind, pe usa, in fuga, cu Iulia Vintur de mina, a aparut. "N-as fi eu daca n-as intirzia", a zis Marius si, ca de obicei, i-am iertat apucaturile de copil teribil.
Odata cu el au aparut si prietenii: Anda Adam si Victor Slav. Omul cu Vremea de la Pro TV pasea mai incet, pentru ca piciorul luxat era inca bandajat, bine ascuns de hainele de vara. Anda a fost premiata pentru Discul de platina obtinut pentru LP-ul Confidential de o super-vedeta - specialist in muzica -, Dan Negru. Prezentatorul de la "Callatis" a folosit prilejul pentru a spune, iar, ca nu stie nimic despre relatia partenerei lui de prezentare la festival, Adelina Elisei, cu Cristi Chivu. Anda a fost extrem de fericita de premiu.
Finalul a apartinut le­gen­de­lor, ca si debutul ma­ni­fes­tarii. Liza Panait a venit pe sce­na, in calitate de ad­mi­ra­tor si spectator al unuia dintre cele mai frumoase evenimente ale lunii: spec­ta­colul lui Be­no­ne Sinulescu de la Opera Ro­mana. Inepuizabilul Benone Si­nulescu a multumit, a pro­vocat "VIP" la o co­la­bo­rare pentru ur­ma­toa­rea sa lansare, apoi a cintat doua piese superbe, realizate intr-o maniera noua si moderna impreuna cu trupa Millenium. Aplauzele pentru Be­no­ne au prefatat su­e­ta serii, la care vedetele au stat mai mult decit se asteptau. Dan Ne­gru cu Moga, Anda Adam cu Eli Laslean, dar si alte citeva prezente respectabile: Cri­na Matei (fara Marius Mihalache, care nu se simtea bine), avocata Virginia Mi­hai­lovici (care a stat la povesti cu familia primarului Iorgus) si cuplul Doria Ivan - Laurentiu Ni­culescu (foarte, foarte dis­creti!). Sa nu-l uitam pe un tip extrem de simpatic, pe care l-am cunoscut mai bine acum: Catalin Zmarandescu! La un moment dat, prin hol a trecut, ca o boare, si Adelina Elisei.
Pe la ora zece, in holul de la "President", Cornel Dia­co­nu si Gabriel Cotabita - "facatorii" festivalului de la Mangalia - ne-au felicitat pentru eveniment. Lucrasera intr-un birou alaturat la spectacolele serilor de la "Callatis", dar seria de vedete le-a atras atentia. Ne-am promis, pentru 2008, o serie de premii "VIP" la mare. Pentru ca a fost bine acum.
90616 afisari
 
         
 
3.0 - 175714 voturi
 

EVENIMENTE VIP