Fiul lui Theodor Stolojan: nunta pe AXA Cambridge-Costinesti
    POZA:

Fiul lui Theodor Stolojan: nunta pe AXA Cambridge-Costinesti

Data: 2007-07-07
Saptamina trecuta, Vlad Stolojan, fiul fostului prim-ministru Theodor Stolojan, si-a pus pirostriile. Stolojan jr. s-a casatorit cu Luiza, o fata pe care a cunoscut-o la Cambridge in anii studentiei. Nunta a avut doua episoade: primul desfasurat la Cambridge, in Anglia, iar cel de-al doilea in Romania, la Costinesti. Sa va spunem odiseea...

Povestea celor doi a in­ce­put in 1998, pe cind Vlad si Luiza ju­­cau impreuna in cadrul e­chi­pei universitare de korfball (n.r. - un sport mixt asemanator bas­­chetului). Dupa un an, cei doi au devenit un cuplu.
Deoarece s-au cunoscut in cam­­­pusul universitar, tinerii au ho­­tarit ca acesta este si cel mai po­­trivit loc pentru nunta lor. Ast­­fel, de curind, ei s-au ca­sa­to­­rit in Anglia, tara natala a Lui­­zei, potrivit traditiilor Bi­se­ri­­cii Anglicane. Mirii nu au avut nasi, fiind condusi in fata al­tarului de catre cavalerii si dom­­nisoarele de onoare. In ca­zul lui Vlad, acestia au fost Cor­vin Nedelcu si Jon Rickard, iar al Luizei - domnisoarele Alison Con­way si Rachel Harrison Wa­llace. Spre de­o­se­bire de ritul or­todox, Vlad si Luiza au tre­buit sa isi declare unul altuia ju­­ramintele.
In cadrul ceremoniei, ne­po­tii lui Vlad (Matei, Ilinca si Tu­dor, in virsta de sase, pa­tru si respectiv doi ani) au dus i­ne­le­le si florile. Impreuna cu co­piii lui Corvin Nedelcu, ei au fost, de altfel, singurii mi­no­ri pre­zenti la ceremonia nup­tia­la. Dupa ce toate datinile an­­gli­ca­ne au fost indeplinite, mi­rii si in­vitatii lor s-au retras in gra­di­na bisericii, unde au fost ser­vi­ti cu ceai si tort. Pen­tru a in­dividualiza intregul e­ve­­ni­ment, la intrare au fost ase­zate do­ua panouri cu poze ce ilus­trau secvente im­por­tante din viata celor doi, din co­pi­larie pina in momentul nun­tii. Acestea au facut de­li­ciul celor pre­zenti. Intreg e­ve­ni­mentul a fost caracterizat prin ra­fi­na­ment, discretie si peisajele de vis ale campusului u­ni­versitar din Cambridge.

Petrecere sub zodia agentului James Bond
Dupa ceremonia pr­o­priu-zi­sa a urmat petrecerea. Avind in ve­dere faptul ca aceas­ta s-a des­­fa­surat chiar in no­ro­coa­sa zi de 7.07.2007, ce motiv mai po­tri­­vit le-ar fi trebuit pentru a-si im­­plica invitatii in povestea em­blematicului agent englez 007, James Bond? Ca atare, toate mesele au fost botezate dupa fil­mele din seria Bond. Mai mult, cintecul pe care mi­rii l-au ales pentru pri­mul lor dans a fost Nobody Does It Better, in­terpretat de Carly Simon, piesa ce s-a aflat pe coloana sonora a fil­mului din 1977, James Bond: spio­nul care m-a iubit.
Dupa dans, a venit mo­men­tul discursurilor. Primul care a luat cuvintul a fost Vlad Sto­lo­jan. Mirele a multumit tuturor ce­lor care au facut nunta po­si­bi­la: parintilor miresei, pa­rin­ti­lor sai (moment in care a vorbit in romana si a fost vi­zi­bil emo­tio­nat) si cavalerilor si dom­ni­soa­relor de onoare. Un alt speech care a atras atentia tu­turor a fost tinut de tatal mi­re­sei. Conform traditiei, acesta trebuia sa le dea proaspat casatoritilor sfaturi pen­tru viata de cuplu. Socrul mic a inceput, spre surprinderea tu­­tu­ror, in romana si a continuat in en­gle­za, discursul lui fiind ade­sea com­pletat de secvente amu­­zan­te.
Odata terminata partea so­lemna, toti cei prezenti, a­pro­xi­mativ 120 de persoane, rude, prieteni si colegi, au dan­sat si s-au bucurat pentru ti­ne­rii insuratei pina di­mi­neata.

La Costinesti au fost vizitati de presedinte
In Romania, nunta a urmat in­­deaproape datinile a­u­toh­to­ne. Nasi de cununie au fost sora lui Vlad, impreuna cu sotul ei, iar nunta a avut loc la o biserica din Constanta. Petrecerea de dupa a adunat in incinta com­ple­­­xului "Vox Maris" din Cos­ti­­nesti circa 100 de persoane, printre care s-au numarat lideri de seama ai PLD-ului, cum ar fi Valeriu Stoica, dar si presedintele Tra­ian Basescu. Seful statului a ve­nit insotit de sotie si de fiica cea mare, Ioana.
Sufletul petrecerii din Ro­ma­­nia a fost doamna Stolojan, ma­ma lui Vlad. Ea a dansat toa­ta seara, in ritmul muzicii in­ter­­­pre­tate de cunoscutul jazz-man Ma­rin Petrache Pe­chea, fiind foar­te fericita sa-si vada fiul in­su­rat.
Si daca tot s-au respectat da­­ti­­nile, englezoaica Luiza a vazut pe pielea ei ce inseamna sa fii mi­­reasa in Romania si sa fii fu­ra­ta. Imediat, cei prezenti au in­ce­­put sa-i sugereze lui Tra­ian Ba­­sescu sa inceapa ne­go­­cierile, ca doar se pricepe! Pre­­sedintele a gustat gluma, dar a refuzat sa ia parte la acest joc, aducind un ar­­gument for­te: astfel de tra­ta­tive tin doar de datoria mirelui. In scurt timp, chiar si fara aju­to­rul pre­zi­­dential, mireasa a fost re­­­­cu­perata. Petrecerea a con­ti­nuat pina tirziu in noapte. Casa de piatra!

Ce este korfball-ul?
V-am spus ca cei doi insuratei s-au cunoscut in echipa de korfball a Universitatii Cambridge. Acesta este un sport foarte popular in Olanda, Belgia, Anglia si tarile scandinave. Sport mixt, cu echipe formate din patru baieti si patru fete, korfball-ul este un joc asemanator baschetului. Scopul lui e acela de a introduce mingea intr-un cos, care nu are insa un panou in spate. La korfball nu este permis driblingul cu mingea, accentul fiind pus pe pase si jocul in echipa. Practicat in peste 50 de tari, acest sport beneficiaza de sprijinul unei federatii in­ter­na­tionale, care organizeaza campionate mondiale din patru in patru ani.

Luna de miere in paradis
Vlad si Luiza Stolojan isi fac valizele pentru luna de mie­re. Punctul lor de destinatie e unul exclusivist: insula tro­pi­ca­la Mauritius. Adorata de nu­me­rosi oameni de afaceri si de ve­dete, insula Mauritius e su­pra­numita "paradisul ju­ca­to­rilor de golf". Printre marii fani ai insulei din Oceanul Indian se nu­mara si Tiger Woods, cam­pion mondial la golf si, tot­oda­ta, cel mai bogat sportiv din lu­me.
In drum spre insula afri­ca­na, tinerii insuratei vor face un scurt popas in Dubai, unde vor sta doar citeva ore
119117 afisari
 
         
 
3.0 - 218729 voturi
 

EVENIMENTE VIP