Florin Piersic a condus asaltul NEMURITORILOR
    POZA:

Florin Piersic a condus asaltul NEMURITORILOR

Grand Hotel Phoenicia

Data: 2007-10-06
UNIC. Apropierea de finalul anului confera, parca, Romaniei mai multe argumente pentru performante. Si, indirect, revista noastra are ocazia de a da lunar un palmares de premii mai consistent si mai stralucitor. Marti, 6 octombrie a.c., sala de la "Grand Hotel Phoenicia" a fost arhiplina. N-a fost decit un semn de performanta. 13 laureati gloriosi si o atmosfera unica.In ciuda intirzierilor, am inceput, ca de obicei, cu o jumatate de ora mai tirziu. Primul pe lista a fost cel care, la ora zece, urma sa intre in direct la TV. Pentru senzationala serie de talk-show-uri cu Hagi si Becali, Radu Moraru a fost laureat. Nasul a venit in ton cu pretextul sportiv: fara cravata. Asa cum a fost si cel care i-a dat premiul, celebrul jurnalist Ovidiu Ioanitoaia. Am retinut ca, desi festivitatea a mai durat o ora si jumatate, dl Ioanitoaia a ramas pina la final, pentru ca i-a placut spectacolul, iar prietenul din strainatate cu care venise s-a simtit foarte bine.

La fel de grabit era si ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, care a fost laureat pentru programul "Sanatatea", cuvintele de lauda ale Doinei Mihaila, presedinta Patronatului Medicilor de Familie, fiind chibzuite si argumentate. Ministrul a simtit nevoia sa-si pronunte numele ca la stiri: "Buna seara. Sint Eugen Nicolaescu", apoi sa adauge ca-i place ideea premiilor si doreste sa mai primeasca! Ministrul a plecat apoi degraba, ratind un atac la adresa lui. Duminica in familie a fost premiata pentru anii sai de cariera TV (producatoarea Corina Voicu a fost pe scena cu echipa sa), iar moderatoarea, Mihaela Radulescu, a primit cu aceeasi ocazie un premiu pentru campania de ajutorare a Teodorei, fiica Lianei Stanciu si a lui Mita de la Bere Gratis. Discursul Mihaelei a inceput emotionant - cu un citat despre nevoia caritatii din Maica Tereza - si s-a finalizat cu un repros la adresa ministrului Nicolaescu, care, spune Mihaela, nu da atentie unei legi care ar ajuta copiii bolnavi in stare grava. Polemica poate continua!

Aplauzele pentru celebritatile medicinei nu s-au oprit aici. Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea, a prezentat un premiu pentru Eleganta (venit in urma modului in care a iesit din scandalul legat de moartea Preafericitului Teoctist) pentru profesorul Ionel Sinescu. Acesta a fost, asa cum il stim, ireprosabil, multumind in cuvinte putine pentru omagiu.

Au mai fost citeva momente neasteptate! Am premiat echipa de la Radio 21 pentru campania "Nunta pe NeVe", spectaculoasa si eficienta. Monica Anghel a prezentat momentul in maniera ei: "Acum il voi premia pe fiul meu din prima casatorie Riciule, vino aici! Daniel Buzdugan, adica." Daniel nu a venit singur, ci cu o intreaga echipa, din care i-am recunoscut pe Razvan Popescu, Laura Chivu, dar a fost si o frumoasa surpriza: in spatele mastilor pe care le purta echipa Radio 21, s-au aflat si mirii pe NeVe! Asistenta i-a vazut de aproape pe cei doi adorabili cistigatori! Evident, Buzdugan nu s-a putut abtine si a profitat de moment pentru a "elodia", adica a elogia, efortul colegilor lui. Dar nu a fost singura sageata catre celebrul caz de la OTV.

In aceeasi nota "altfel", a venit Dan Teodorescu, care a prezentat premiul la sectiunea Muzica, dedicat trupei Proconsul: "Am vrut demult sa fac o piesa, se numea De la rusi vine ploaia Dar a facut-o altul inainte. Apoi am imaginat o piesa romantica, Cerul se numea. Iarasi a scos-o acelasi grup inaintea mea. Si, evident, am spus ca am voce. Apoi l-am auzit pe Bodo". Proconsul a multumit prin intermediul lui Bodo, iar trupa a cintat doua piese noi, foarte bine primite de asistenta.

Am mai avut citeva surprize. Ne-am dat seama ca am premiat doua luni la rind Fundatia "Phoenix", de data aceasta pentru concertul lui Beyonc de la Cluj. Paul Nanca, presedintele fundatiei, a fost prezent si a multumit companiei "Vodafone" pentru ajutor, ca si Cristinei Rus, cea care a dat premiul in calitate de spectatoare VIP la eveniment. Ne-am mai bucurat sa-l premiem, de departe, pe Omul lunii: noul campion mondial la box profesionist Lucian Bute. Fostul campion Mihai Leu - acum in postura de candidat la europarlamentare pentru PC - l-a laudat pe succesorul sau, iar mesajul acestuia a fost adus in scena de presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja. Apropo de gloriile trecute, ne-a facut o imensa placere sa-l premiem acum, cind Romania s-a calificat din nou la un turneu final, pe primul antrenor care a adus o calificare in istorie: Angelo Niculescu! Omul celebrei participari la Mondialul mexican a fost bucuros ca generatia tinara nu l-a uitat!

Apropo de senior, cea mai recenta colectie i-a adus un premiu doamnei Zina Dumitrescu. Cu o energie debordanta, mama Zina a aparut la eveniment, facindu-ne un "cadou monden": l-a adus, ceea ce rar se intimpla, si pe sotul sau, profesorul Costin Dumitrescu. Sugestiva este si prezentarea premiului, facuta de Maria Buza: "Cred ca e o greseala pe aceasta diploma. La cit de buna e, o cheama, de fapt, Zina Dumitrescu!".

Pentru ca traim intr-o perioada in care se vorbeste des de "bunele si relele" coabitarii cu comunitatea roma, am avut si doua premii mai "de culoare". Primul, cel sobru, a fost dedicat unui artist care a implinit 40 de ani de cariera, ocazie cu care a scos un disc minunat: Madalin Voicu. Dincolo de profilul sau ludic, care-l aduce la toate talk-show-urile, dl Voicu ramine un artist cu o cariera frumoasa. Discursul sau a trecut de la politica la arta si inapoi. Al doilea a fost pentru un serial care vorbeste despre romi. Clanu Sprinceana a cistigat si a venit cu "satra" sa ia premiul. De la Andi Lupu, creatorul serialului, si pina la actori. Temisan a vorbit la inceput, timp in care Margineanu il bodoganea la celalalt microfon - "da mult vorbesti, vere" -, iar Marius Bodochi, alias Toni Sprinceana, a povestit cum a venit un clan tiganesc adevarat, sa intrebe care e treaba cu ei. Singura prezenta diafana, frumoasa si serioasa a "partii romane" din film a fost actrita Nicole Dutu.

Sa nu-l uitam pe cel care a dat premiul, magnificul Rica Raducanu, care le-a propus realizatorilor sa-l ia in serial si i-a intimpinat cu un "taves bahtalo!".

Paranteza: inainte sa inceapa ceremonia, intilnire de gradul zero intre doi celebri "bronzati". Rica Raducanu catre Madalin Voicu: "Ce faci, frate?" Replica lui Madalin: "Nu vezi ce ne alearga astia prin lume"

Am lasat pentru final "doza de soc" a premiilor "VIP". Am reusit sa-i aducem pe nemuritorii protagonisti ai recentei montari teatrale Straini in noapte: Emilia Popescu, Florin Piersic si regizorul Radu Beligan. Toti, premiati de maestrul Marin Moraru. Toti s-au aliniat pe scena, iar dl Beligan a zis doar atit: "Ii dam cuvintul purtatorului de cuvint, Florin Piersic". Evident, show-ul marca Piersic s-a declansat pentru o jumatate de ora, in cascade de ris. Florin a vorbit cite-n luna si in stele: cum a gasit Radu Beligan piesa, cum o sa fie Emilia Popescu noua lui sotie, cum l-a prezentat printr-un banc indraznet pe Dumitru Farcas la un spectacol, cum a cazut in fosa la un spectacol recent, cum i-a promis Beligan acum 30 de ani ca vor lucra impreuna, cum merita ei, actorii, bani mai multi, cum tine el cura de slabire, cum se da el june prim Piersic in toata splendoarea!

Si cine zice ca Florin vorbeste mult? Doar o jumatate de ora a fost tot! Apoi a urmat sueta obisnuita a serii, la care am stat si cu alti buni prieteni: Vita de Vie (Adi Despot si colegii au fost laudati de Mihaela Radulescu pentru campania lor destinata copiilor cu sindromul Down), Ada Vertan (impreuna cu jurnalistul Nicolas Don, a stat cu grupul Duminicii in familie), Mirela Zeta si Andreea Gramosteanu de la Mondenii (de cind cu succesul show-ului TV, atrag mai mult atentia presei), avocata Virginia Mihailovici (care are o noua colaborare cu Elena Udrea), oamenii de afaceri Adrian Balan si Markus Vrieling (pun impreuna la cale o afacere pentru litoralul romanesc in 2007), Andreea Lica (o vedeta a lumii publicitatii, cu planuri mari pentru viitor), Emil Sandoi (un antrenor care joaca rar in terenul monden), Ileana Ciuculete (cuminte si retrasa), Cornel de la Vank - talonat indeaproape de iubita si un detasament impresionant al casei de productie RBA, in frunte cu patronul Radu Baron si fetele de la Etnic.

Am lasat-o la final in mod special pe cea care a prezentat spectacolul impreuna cu Cristian Brancu. Pentru ca, dupa cinci ani in care am fost impreuna la Superlativele "VIP" de atitea ori, Monica Davidescu a ajuns sa fie parte din echipa si din sufletul nostru. Mai are rost sa spunem ca Monica a fost, ca de obicei, impecabila? Si sotul Aurelian n-a pupat-o pe scena cind a luat premiu Lasa, ca are timp acasa.
92132 afisari
 
         
 
3.0 - 177091 voturi
 

EVENIMENTE VIP