Crema Bucovinei, la Premiile VIP Suceava
    POZA:

Crema Bucovinei, la Premiile VIP Suceava

Hotelul Best Western Bucovina

Data: 2009-01-15
Inceputul noului an a fost spectaculos pentru cei prezenti in judetul Suceava, la festivitatea de decernare a Premiilor VIP locale. Evenimentul s-a desfasurat la Gura Humorului, in incinta hotelului Best Western Bucovina, intr-o atmosfera plina de ospitalitate tipic moldoveneasca.

Sucevenii au cu ce se mindri si este de datoria noastra sa facem cunoscute numele celor premiati, pentru ca o tara intreaga sa-i cunoasca si sa-i aprecieze. Noi am incercat sa le bucuram un pic sufletul, inminindu-le premii simbolice in semn de pretuire si stim sigur ca acest gest le-a mai inseninat putin viata.
Premiul pentru „Folclor” i-a fost atribuit Margaretei Clipa, care, desi are peste 30 de ani de activitate in domeniul muzical, ne-a marturisit ca nu a fost laureata niciodata in decursul carierei. Speram ca premiul oferit de noi sa fie primul dintr-un lung sir.
Am ramas placut impresionati cind am vazut ca sucevenilor chiar le place jazzul si avem numai cuvinte de lauda la adresa membrilor trupei T-Jazz. Despre ei va putem spune ca sint doctori intr-ale muzicii. La propriu. Fiecare dintre cei patru componenti are acasa o diploma care ii atesta competenta didactica. Acum pot adauga „la sertar” si premiul oferit de VIP.
Singura trupa de teatru din oras, Suceava Theatre Company, a reusit, prin prezenta, dar mai ales prin discurs, sa primeasca ropote de aplauze. Tineri ambitiosi, frumosi si insetati de cultura, membrii trupei ne-au convins ca merita pretuirea tuturor, cu atit mai mult a noastra.
Suceava inseamna, inainte de toate, un plai al minastirilor care dateaza de pe vremea celor mai viteji conducatori pe care i-a avut Moldova. Regizorul Puiu Zaharia a aratat intregii lumi acest lucru prin filmele pe care le-a realizat de-a lungul timpului, pelicule cu care a cistigat citeva festivaluri. A fost o onoare sa-i decernam premiul pentru categoria „Film”.
Sportul a fost intotdeauna la loc de cinste in Moldova, iar sucevenii se pot mindri cu un concetatean care antreneaza pe post de secund echipa nationala de handbal masculin. Petru Ghervan este numele sau si am avut cinstea sa-l desemnam cistigator la categoria „Sport”. Premiul a fost ridicat de primarul Sucevei, Ion Lungu.
Colegilor nostri de la Bucovina TV, carora le-am inminat premiul pentru „Mass-media”, nu avem sa le spunem decit atit: baieti, ati facut exces de zel! Felicitari inca o data!
Trebuie sa va aducem la cunostinta ca au fost foarte multi politicieni prezenti in sala, insa am tinut mortis sa-l premiem pe senatorul Orest Onofrei, a carui campanie electorala a fost laudata de toata lumea. Adevarul e ca nu multi candidati au jucat atit de curat ca domnia sa, iar faptul ca a cistigat detasat alegerile uninominale reprezinta o recunoastere a diplomatiei afisate.
Am acordat si un premiu special, lui Ion Codreanu, pentru promovarea portului popular traditional si il asiguram inca o data ca sintem mai mult decit nerabdatori sa-i vizitam expozitiile.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a primit din partea noastra recunoasterea pentru campaniile de educare a populatiei, pentru sustinerea tuturor ramurilor sportive, precum si pentru preocuparea de care a dat dovada in procesul de reabilitare termica a orasului pe care il conduce.
Afaceristul locului a fost desemnat Nicu Troase, care ne-a dat citeva sfaturi despre cum sa facem bani din piatra seaca. Se pare ca turismul va fi urmatorul „tun” economic, in opinia dinsului. N-ar fi rau sa retinem acest lucru.
Premiul pentru „Evenimentul anului 2008” a fost inminat Forumului Regional de Investitii, pentru toate proiectele derulate, si facem precizarea ca majoritatea lor s-au bucurat de obtinerea unor finantari consistente.
Presedintelui Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, i s-a acordat Premiul VIP pentru „Cea mai importanta personalitate a anului 2008”. Bucuros si emotionat, fostul ministru a vorbit asistentei despre legaturile invizibile existente intre inima sa si cetatea Sucevei si a dat asigurari ca va face tot ceea ce ii sta in putinta pentru a duce la bun sfirsit proiectele incepute. 
72613 afisari
 
         
 
3.0 - 160812 voturi
 

EVENIMENTE VIP