Performerii isi cinta bucuria la Premiile "VIP"
    POZA:

Performerii isi cinta bucuria la Premiile "VIP"

Grand Hotel Phoenicia

Data: 2007-09-05 00:00:01
Vacanta a umplut din nou pina la refuz strazile Capitalei. E tot mai greu sa fii punctual cind organizezi un eveniment. Prin urmare, abia la o jumatate de ora dupa ora oficiala anuntata a Premiilor "VIP" am putut incepe. Multi dintre protagonisti au venit pe parcurs. Dar telul a fost atins.

Vocile au fost prezente in toate fazele manifestarii noastre. Frumoasa Cristina Rus, cu o rochie ultraeleganta, l-a insotit pe Cristian Brancu in prezentarea premiilor. Ea a vorbit despre "cecul in alb" pe care, in chip simbolic, i l-a dat "VIP" cistigatoarei Festivalului "Mamaia", Lucia Dumitrescu. Lucia este extrem de simpatica si dezinvolta, marturisind ca e onorata de faptul ca a fost premiata de maestrul Cornel Constantiniu. Mai tirziu, Lucia a cintat - live! - piesa Laurei Stoica cu care a cistigat la mare. Cind a auzit de cec in alb, Adriana Bahmuteanu a tresarit. Premiata pentru ultrapopularul reality-show, ea a venit impreuna cu echipa de filmare. Aici, la Premiile "VIP", odata cu diploma noastra, a fost realizata si ultima filmare a emisiunii. Bun final, consfintit si de prezentarea calda a lui Marcel Pavel. Vocile au dat masura valorii si la sectiunea Folclor. Ileana Ciuculete (venita impreuna cu sotul, Cornel Gales) l-a prezentat pe Aurel Tamas, care vinde excelent discurile sale, si de muzica populara, si de muzica usoara. Dincolo de momentul frumos, Aurel a mai fost chemat o data la rampa. "Am crezut ca vreti sa-mi luati premiul!". Nu, l-a intimpinat Catalin Murariu, care s-a folosit de prilej pentru a-i inmina Discul de platina pentru vinzarile albumului Furtuni de vise.

Artistii scenei teatrale au avut doua momente frumoase. Primul a fost impanat cu o surpriza de Tora Vasilescu. Aceasta a rostit un text, care in aparenta i se potrivea, dar se finaliza cu fraza: "Fac ct!". Ne-am revenit repede, pentru ca era un fragment din opera celui mai valoros tinar dramaturg roman, Stefan Peca. Mesajul sau a fost scurt si emotionant. Apoi am lasat loc titanilor. Valentin Uritescu a venit pentru a prezenta cu toata caldura sufletului sau o echipa a Teatrului National care, de zece ani, umple salile cu montarea Regina mama: Olga Tudorache si Marius Bodochi. Doamna Olga a fost retinuta acasa de probleme de sanatate, dar Marius a omagiat-o, ca si pe colegul sau, Valeriu Popescu, care a jucat acest rol pentru o perioada si care s-a prapadit.

Filmul si-a luat partea sa de glorie. Chinuit de o sciatica rebela, Nae Caranfil a venit, ca de obicei, stralucitor, pentru a primi premiul pentru excelentul Restul e tacere. L-a prezentat cu prietenie impreuna cu alt regizor galonat: Corneliu Porumboiu. Acesta ne-a marturisit ca lucreaza la scenariul noului sau film. In public s-a aflat si celebrul tata al lui Nae, criticul de film Tudor Caranfil.

Maestrii sportului au ramas alaturi de noi. Ar fi bine sa pomenim aici chiar Evenimentul lunii, concursul de ambarcatiuni Class One "Romanian Grand Prix" de la Mamaia. A fost insa un prim duel politic pe scena. Directorul Autoritatii Nationale pentru Turism, Lucia Moraru, a subliniat ca, desi e liberala, a sustinut actiunea lui Radu Mazare. Iar Ionut Barbu, reprezentantul organizatorului "Power Marine", nu a ezitat sa sublinieze ca asteapta anul viitor un ajutor mai concret de la ANT

Calificarea Stelei in Liga Campionilor a adus un premiu, prezentat de Crina Abrudan, care purta o toaleta absolut superba! Reprezentantul clubului lui Becali, Marius Ianuli, s-a aratat onorat sa apara intr-o companie atit de selecta.

Cele mai multe aplauze le-a primit insa legendara Iolanda Balas. Doamna atletismului romanesc a fost omagiata, pentru Excelenta, prin cuvintele unei alte glorii sportive: Doina Melinte. Dna Balas ne-a multumit ca nu le-am uitat si a transmis un mesaj demn de retinut: e important sa facem tot mai mult sport!

Apropo de sport, sectiunea Televiziune a ales drept cistigatoare audientele postului Kanal D. Prezentat de cel care, dupa cum a spus, "s-a pregatit ani de zile pentru rolul de a prezenta un premiu", Mugur Mihaescu, Cosmin Cernat a venit, cu mina rupta, si a facut un exercitiu de sinceritate: "Stim ca sintem inca mici si mai avem mult sa crestem!". Corect. Cosmin a fost sustinut din public de colegii sai Irina Radu, Ani Pascu, Silviu Biris, Cosmin Baleanu si, evident, colegul lui Cernat de emisie, Ion Craciunescu.

Sa mentionam un premiu de suflet pe care l-am oferit dirijorului Operei Nationale, Rasvan Cernat (sustinut cu discretie de sotia sa, criticul Manuela Cernat), care a fost atit de emotionat, pe cit de importante sint creatiile sale.

Finala a apartinut politicii, pentru ca am hotarit sa premiem stradaniile de a finaliza lucrarile la soselele romanesti ale lui Ludovic Orban. Am ales in mod special un membru PSD sa ofere premiul. Cu gentiletea-i bine-cunoscuta, Ecaterina Andronescu a spus ca e posibil sa fie nevoita sa ridice mina pentru motiunea de cenzura. Dl Orban a spus ca ministerul sau era anchilozat si vrea sa miste multe.

Final apoteotic: Talisman a cintat exceptional doua piese celebre, Atit de singur si Numai una. La versul "Pe umeri pletele-i curg riu", Alin Oprea a avut inspiratia sa-l roage pe Ludovic Orban sa-l ajute. Ministrul a cintat excelent

Pina la finalul serii am mai zabovit alaturi de alti prieteni: Catalina Mihaescu si Nicoleta Cone de la National TV, Trident, Etnic si Ilinca Vandici, Gina Pistol, gasca de artisti de la "Roton", veniti sa-l sustina pe Aurel Tamas, Nico, Cornel Pasat, Kamara, Anca Pandrea, Iurie Darie, Cosmin Baleanu si Razvan Popescu (Radio 21).
94039 afisari
 
         
 
3.0 - 186461 voturi
 

EVENIMENTE VIP