Premiile VIP - Septembrie 2004
    POZA:

Premiile VIP - Septembrie 2004

Bucuresti, Sala Ronda a Hotelului Intercontinental

Data: 2004-10-06
Septembrie a fost luna marilor idealuri. Am masurat cu precizie acest lucru tragind linie si adunind palmaresul celei mai recente editii a premiilor "VIP". Un palmares cu parfum de istorie si, in egala masura, cu momente mediatice de gratie. Sala Ronda a hotelului "Intercontinental", gazda ideala pentru evenimente de elita, a primit, miercuri, 6 octombrie, la ora premiilor, o distributie spectaculoasa.

Echipa Festivalului Artelor, incununata de lauri
Am dat Cezarului ce e al Cezarului, considerind ca evenimentul lunii septembrie a fost Festivalul Artelor, ca anvergura si consistenta. Organizatorul, Guvernul Romaniei, a fost prezent pe scena si la fata locului prin ministrul Eugen Bejinariu, care conduce un Secretariat General al Guvernului extrem de operativ. Dl Bejinariu a dedicat premiul echipei sale, al carui staff de conducere l-am regasit in sala: Ion Moraru (secretar de stat la SGG), Dan Cocis, Lorin Vasilovici, Valerian Mares. Succesul festivalului a fost prezentat cu caldura de cel care a inminat diploma, criticul muzical Grigore Constantinescu, sosit alaturi de colegii sai din conducerea prestigioasei reviste "Melos", Smaranda Oteanu-Bunea (insotita de scriitorul Mircea Bunea, sotul sau) si Costin Popa.

Take, Ianke si Cadir pe scena... "Intercontinentalului"
Nu domnul ministru a fost cel mai emotionat invitat, ci Benone Sinulescu, premiat de catre bunul sau prieten, naistul Nicolae Voiculet, pentru implinirea a cinci decenii de cariera. Maestrul Beni a aratat si de data aceasta, pe scena, ca anii din suflet sint mult mai putini. Si a stat mult la dialog cu prietenii de scena Octavian Ursulescu si Mirabela Dauer. Care Mirabela a fost, veti vedea, o eroina a serii.
Miercuri seara insa Sala Ronda a fost dominata, ca valoare a prezentei, de actorii Teatrului National bucurestean. Directorul acestuia, Dinu Sararu, a fost prezent pentru a-si sustine marile valori. In primul rind, "VIP" a premiat succesul uluitor al montarii Take, Ianke si Cadir, prilej pentru a ne intilni pe scena cu un cvartet de aur: Radu Beligan - Gheorghe Dinica - Marin Moraru - Grigore Gonta. Radu Beligan a povestit despre recentul turneu in Israel al trupei, ocazie cu care la fiecare spectacol au avut o mie de spectatori, dintre care multi nu erau romani! La rindul sau, Marin Moraru a recunoscut ca succesul montarii a devenit deja inexplicabil!

Mircea Albulescu, eroul serii
Momentul de virf a fost insa premierea Omului lunii. Pentru implinirea a 70 de ani de viata dedicata artei, Mircea Albulescu a avut o seara a emotiilor. Premiul a venit din partea Andreei Marin, gest considerat de bun augur de catre maestru, care a crezut ca scapa usor! Un tort urias a aparut, in uralele distinsei asistente, apoi Mirabela Dauer i-a dedicat un scurt recital, care i-a ajuns la inima domnului Albulescu. Maestrul a fost atit de coplesit de emotie, incit a doua zi, telefonic, ne-a relatat ca s-a simtit extraordinar! Am spus ca se putea face o distributie de aur a Teatrului National la premiile "VIP"? Ei bine, aflati ca, in afara celor pomeniti, au mai fost in sala alti maestri: Costel Constantin (alaturi de sotia sa, Mihaela, ambii bucurosi de succesul Apusului de soare), Ion Lucian (marele actor a venit insotit de sotia sa, actrita Paula Sorescu Lucian), George Ivascu (fara Alice Barb, care se afla la Timisoara, la un festival teatral), Eugenia Maci, dar si mai tinerii, dar la fel de valorosii Medeea Marinescu (care, alaturi de sotul sau, dr. Dan Acaru, a fost cadoul pe care ni l-a oferit maestrul Radu Beligan) si Andrei Duban (intr-o verva nemaipomenita).

Andreea Marin & Ion Tiriac: izvor nesecat de birfe

Izbinda teatrului a rivalizat, in ochii presei insa, cu o alta prezenta-soc. Premiata pentru o excelenta campanie de ajutorare a bolnavilor de leucemie, sefa Surprizelor, Andreea Marin, a venit impreuna cu Ion Tiriac, alimentind o data in plus supozitiile in privinta relatiilor sentimentale care ii leaga. Tiriac, cu o silueta impresionanta, a fost foarte galant cu Andreea, dar dupa decernarea premiului ei, a plecat iute, caci trebuia sa fie prezent la o actiune desfasurata la Ambasada Frantei. Andreea & Tiriac au constituit povestea pe marginea careia s-a tesut toata birfa serii! Dar cum ar fi putut fi altfel... Ce-i drept, a fost, de asemenea, si o seara a femeilor frumoase, pentru ca au mai decernat premii "VIP" Diana Munteanu (pentru un om serios: Ion Glisca, presedintele Patronatului Comerciantilor si Producatorilor de Piese Auto) si Paula Seling (pentru echipa agentiei "Leo Burnett", care a cistigat pentru spotul publicitar al televizoarelor "Teletech"). Pe margine a fost si o alta "frumoasa", Ana Maria Ferentz (Demmo). Apropo de fete frumoase, cel mai amuzant invitat a fost Fizz, care a venit cu doua manechine de brat si a soptit presei: "Hai, pozati-ma, ca trebuie sa plec la o emisiune pe postul Acasa!". Apoi, a plecat.

Intre prieteni, seara a trecut pe nesimtite
Printre cele mai dinamice prezente la premiile "VIP" a fost si laureatul Cristian Boureanu (membrul in Biroul Executiv al PNL a fost laureat pentru succesele sale in zona Arges), al carui premiu a fost inminat de o prezenta pretioasa si rara la evenimentele mondene: Sebastian Lazaroiu, directorul Institutului CURS. Elogiile dlui Lazaroiu au stirnit ecou in public, cu atit mai mult cu cit Cristi Boureanu a venit sustinut de tineri de mare valoare ai Aliantei D.A.: Ionut Popescu, Liviu Nistoran (PD), precum si sefi ai organizatiilor de tineret, Irina Soltut (PD) si Cristian Busoi (PNL). Sint nume pe care le veti auzi tot mai mult in politica!

Seara a trecut ca vintul, ca si prezenta altor prieteni de suflet ai revistei "VIP": Ruxandra Sararu (care ne-a vorbit de lansarea noii sale emisiuni), Cristina Stanciulescu (redactorul-sef de la "VIVA!" a comentat cu gazdele noile surprize ale presei radio), Lucia Popescu Moraru (aceasta, impreuna cu maestrul Moraru, a impartasit impresiile puternice ale unei calatorii in Elvetia), Cristina Stamate (i-am acordat statutul de invitat permanent), Ducu Bertzi (are un nou disc de exceptie!), Ivan Patzaichin (cu dor de revansa), Verso (baietii au sedus iar fetele) Daniel Scarlatescu (directorul coordonator de la "Bibco" a devenit prieten al artistilor invitati la premii), Magda Carianopol si Cornel Serdan (pregatind un Revelion de pomina...), dr. Stefan Tiron (care a depanat povesti "de gura sobei" cu Ruxandra Sararu), Dan Lazarica (care prefera mereu compania partii feminine a redactiei revistei noastre), Raoul (solistul a cintat o piesa aplaudata de selecta asistenta), dar si gimnastii medaliati la Atena Dan Potra, Daniel Popescu si Dorin Selariu, baieti de nota zece! Cu totii, partasi ai bucuriei de a redescoperi momente de aur.

Premii
Premii speciale: Benone Sinulescu, Cristian Boureanu
Management: Ion Glisca (presedintele Patronatului Comerciantilor si Producatorilor de Piese Auto)
Publicitate: "Leo Burnett"? (pentru campania "Teletech"?)
Mass-media: Andreea Marin si echipa Surprize, surprize
Excelenta: Take, Ianke si Cadir (Radu Beligan, Gheorghe Dinica, Marin Moraru, Grigore Gonta)
Evenimentul lunii: Festivalul Artelor (Guvernului Romaniei, prin ministrul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Eugen Bejinariu)
Omul lunii: Mircea Albulescu
84750 afisari
 
         
 
3.0 - 178762 voturi
 

EVENIMENTE VIP