Premiile "VIP", un pas inainte. Prima gala TV
    POZA:

Premiile "VIP", un pas inainte. Prima gala TV

studioul Antena2

Data: 2008-02-04
TRANSFORMARE. Ne aflam pe un nou drum. 2008 este anul in care Premiile "VIP" devin un eveniment la care publicul sinteti chiar dvs. Beneficiind de colaborarea excelenta pe care o avem cu postul Antena 2, am ales ca, dupa opt ani de intilniri in cadru festiv prin locatii selecte ale Capitalei, sa transformam Premiile "VIP" intr-un format televizat. Luni, 4 februarie a.c., studioul Antenei 2 a gazduit prima mare intilnire a emotiilor din acest an.Echipa Antenei 2 a pregatit studioul pentru o gala in toata regula. Repetitii tehnice s-au facut citeva zile, iar locul ales de la care sa inceapa filmarea a fost chiar din fata locurilor destinate publicului, compus acum atit din vedete, cit si din oameni simpli.

Surprizele au inceput din prima clipa a spectacolului, chiar de la cuplul de prezentatori. Cristian Brancu a ales o perso-nalitate puternica, proaspata, charisma- tica: Oana Turcu, un brand in industria cosmetica, pozitionata pe locul 39 in Top 100 Femei de succes al revistei "Capital". Oana si Cristi au repetat cu atentie prezentarea cu o zi inainte. Expe- rienta Oanei in televiziune, spontaneitatea si faptul ca se inteleg perfect au facut ca moderarea sa fie unul dintre momentele urmarite cu mult interes.

Evenimentul a debutat, practic, cu explicitarea schimbarilor care au aparut in desfasurarea Premiilor "VIP": de acum inainte, galele se vor desfasura in studioul TV, votarea personalitatilor se va face prin talonul publicat in "VIP" si prin votare pe internet si, in plus, evenimentul devine un show cu mai multe elemente artistice.

A urmat decernarea in sine. Oltchim Rm. Vilcea, calificata in grupele Ligii Campionilor la handbal feminin, a fost declarata cea mai buna echipa din Romania, inclusiv de cel care a oferit premiul, Octavian Belu. Reprezentantul echipei lui Gheorghe Tadici, care se afla in cantonament, a fost vicepresedintele Andrei Luca. Acesta a spus ca se bucura ca premiul "VIP" a devenit purtator de noroc pentru echipa lor. Si vor sa mai aiba prilejuri de a lua trofee in acest an.

Seful Agentiei Nationale pentru Sport a dorit sa dea premiul primul, pentru ca avea o intilnire urgenta, dar nu a uitat sa spuna ca, la Jocurile Olimpice, handbalul poate aduce succes. In culise, dl Belu a stat mult la taifas cu Dan Negru, premiat pentru al optulea an consecutiv in care a fost lider de audienta in noaptea de Revelion. Negru a fost, ca intotdeauna, surprinzator. De obicei, se tine de sotii, asa ca a incercat sa-i faca o farsa in culise lui Cristian Brancu, dar nu i-a iesit. A fost, in schimb, multumit sa primeasca semnele de pretuire ale Oanei Turcu si sa o auda pe cea care venise sa-i ofere premiul, Oana Zavoranu. Amindoi au vorbit mult mai putin decit e obisnuita lumea sa-i vada la TV. Dan ne-a anuntat ca se lucreaza pentru omologarea performantei lui in Cartea Recordurilor.

Sectiunea Eveniment a avut-o in prim-plan pe Adina Buzatu, care a reusit sa adune domni rafinati, eleganti si respectabili, ca niciodata, la un show de moda si stil. E norocoasa sa aiba, ca sprijinitor, un om ca Mircea Albulescu. Marele actor a facut o fulminanta prezentare a Adinei, pe care a inceput-o cu sintagma "frumoasa mea", ca adaptare a vorbei "bunii mei". E o legatura anume intre cei doi Gentil, maestrul Albulescu a relevat faptul ca femeia este cea care se afla in spatele stralucirii unui barbat adevarat.

Ajunsa mai devreme decit alti invitati, Ileana Stana Ionescu, alaturi de sotul sau, actorul Andrei Ionescu, ne-a anuntat ca a preferat sa schimbe ora unei repetitii decit sa rateze evenimentul "VIP". Apoi, l-a intrebat pe Cristian Brancu daca cravata lui e facuta din materialul rochiei Oanei Turcu, intrucit se asortau. Pe scena, dna Stana Ionescu a omagiat un coleg cu care joaca la Teatrul National, pentru stralucirea creatiei sale si pentru faptul ca a inventat un limbaj teatral: Dan Puric. Aplaudat cu insufletire, Puric a relevat ca Premiile "VIP" sint drumul dintre mondenitatea si recunoasterea valorii in Romania, laudind demersul nostru. Discursul sau, o pledoarie pentru decenta si performanta, a fost completat frumos de Ileana Stana Ionescu, care i-a dorit, parafrazind titlul unui spectacol de-al lui, Toujours lamour.

Horia Moculescu a venit la Premiile "VIP" pentru a-si omagia un vechi prieten, care a nascut ideea show-ului TV O data in viata. Titus Munteanu nu a putut fi prezent, din motive de sanatate, dar asta nu l-a oprit pe Moculescu sa vorbeasca de partidele lor de table. Lider de audienta al serii de Craciun, O data in viata, a avut insa reprezentanti de elita: moderatoarea Iuliana Tudor (stralucitoare, ca intotdeauna) si producatorul TV Elise Stan. Ambele au fost bucuroase sa observe ca folclorul iese in prim-plan. Maestrul Moculescu s-a jucat, asteptind mirat sa fie trecut pe lista de multumiri a Elisei Stan, ceea ce nu s-a intimplat O data in viata a fost consacrata ca revelatia TV a ultimei perioade.

Raminem la folclor, pentru a consfinti cariera frumoasa si merituoasa a unui cuplu adorabil, Matilda Pascal Cojocarita si Stefan Cigu. Nico a dorit sa le faca o prezentare spectaculoasa, asa ca a cintat o piesa de-a lor, adaptind textul pentru Premiile "VIP". Atit de mult s-a concentrat pe text, ca a uitat sa-i spuna numele lui Stefan Cigu cind i-a prezentat! Artistii ramin printre cei mai frumosi calatori artistici ai Romaniei. Si un amanunt din culise: la final, Stefan si-a pastrat un obicei vechi de citiva ani - a facut cadou revistei "VIP" o sticla din palinca lui, botezata "viagra"!

Cea mai spectaculoasa si neasteptata aparitie s-a produs la sectiunea Teatru. Aici, nu intimplator, am ales-o pe Gianina Corondan sa ofere premiul. Desi era gripata, vedeta a fost luata pe sus de echipa de la "VIP" si adusa in platou, unde l-a premiat pe Florin Piersic jr. Acesta a folosit evenimentul pentru un protest civic, "multumindu-i" pentru modul in care ii este macelarita strada. Cascheta de constructor de pe capul lui Florin a fost o ironie suficienta.

Si pentru ca lucrurile sa se potriveasca de-a binelea, dupa premiu a urmat momentul artistic al lui Margineanu. Intirziat nitel de filmarile la Clanu Sprinceana si de protocolul de pe strazile Bucurestiului, exact in ziua in care a venit Nicolas Sarkozy, Margineanu a ajuns si a stat minute bune sa repete, pentru ca era foarte gripat. Asa cum ati vazut deja in acest numar din "VIP", a doua zi a intrat in carantina! Dar de cintat, a cintat minunat.

Pe ultima suta de metri au ajuns si cistigatorii la sectiunea Muzica. Desi plecasera de dimineata de la Cimpulung Mol- dovenesc, membrii trupei 3rei Sud-Est au ocolit nenumarate radare ca sa ajunga exact cind ar fi trebuit sa incheiem fara ei gala! Marius Moga, cunoscut prin faptul ca intirzie la premiile pe care le primeste el, se resemnase ca a venit la eveniment si nu va da premiul. Insa Laurentiu, Viorel si Mihai au ajuns la fix. Moga a fost extrem de simpatic, spunind ca e cazul sa lase orice urma de orgoliu si sa-si aduca aminte ca a crescut ascultind muzica lui Duta & co. La implinirea a zece ani de existenta, 3rei Sud-Est a multumit, apoi ne-a oferit cadou interpretarea piesei aflate la mare moda, Vorbe.

Apropo de cadouri, ne-am bucurat sa vedem, in avanpremiera, colectia din aceasta primavara a Lizei Panait, prezentata deja la Paris si New York. Liza se afla deja in drum spre America, dar scurta prezentare a fost un excelent intermezzo de stil pentru eveniment.

Finalul le-a apartinut "nemuritorilor". Mircea Albulescu l-a insotit pe scena pe marele regizor Andrei Blaier. Cei doi au citit impreuna diploma de excelenta oferita Tamarei Buciuceanu Botez pentru implinirea a 55 de ani de cariera si pentru fulminantul succes al specta-colului Mamouret. Dl Blaier nu stia insa ca i s-a pregatit o surpriza. Prin intermediul lui Cristian Brancu, regizorul a primit o diploma pentru intreaga sa cariera. Emotiile au atins punctul maxim. Ca de obicei, minunata si fermecatoare, dna Tamara Buciuceanu a multumit si a vorbit despre dorinta ei de a mai juca, atita cit doreste destinul. Spectacolul Mamouret este deja un fenomen de audienta.

Primul pas pe noul drum a fost facut. Mai sint multe pina la finalul celui de-al noualea an de existenta a Premiilor "VIP". Ne vom vedea in continuare in studioul Antenei 2, cu alte performante.
87270 afisari
 
         
 
3.0 - 164101 voturi
 

EVENIMENTE VIP