Tirgul de Turism al Romaniei si-a desemnat cistigatorii
    POZA:

Tirgul de Turism al Romaniei si-a desemnat cistigatorii

Complexul expozitional ROMEXPO

Data: 2009-03-22 12:00:00
Campionii turismului romanesc au fost alesi. Timp de patru zile, specialistii in domeniul turismului s-au intrecut la Romexpo in oferte care mai de care mai incitante. Ofertele de Paste, la munte, la mare si chiar in strainatate, au fost doar citeva dintre destinatiile de timp liber pentru care bucurestenii, si nu numai, au putut opta. Daca cetatenii si-au facut o parere in ceea ce priveste ofertele de turism de anul acesta, Gazeta TTR, supliment al revistei Vacante&Calatorii s-a gindit sa-i rasplateasca si pe expozanti, evaluindu-i si clasificindu-i in topul standurilor. Astfel, in penultima zi a tirgului a fost organizata o festivitate de premiere. Revista VIP va dezvaluie culisele evenimentului si premiantii Tirgului de Turism al Romaniei.

Ora 11.30
Premiile in plic, ca la Oscar

Comisia de evaluare pentru Topul standurilor inca lucreaza in mare taina. Pe surse nu am putut afla decit ca sint trei premii, un mare premiu si mai multe premii speciale. Din spatele usilor inchise, nu se aude decit un tacanit de calculator. Totul este pe computer. Cele sase persoane si presedintele Comisiei de evaluare au intrat de mai bine de o ora in dezbateri. A mai fost o runda aseara. Cica s-ar fi scos niste premii. Sa fie mai putine, ca sa arate rigoare in apreciere. In sfirsit, la ora 12.30, usa se deschide si este chemat tehnoredactorul. Se tiparesc premiile. Se stampileaza si se trag in tipla. Se baga intr-un plic, ca la Oscaruri.

Ora 13.00
Premiantii, chemati la ordin
O delegatie formata din doua persoane trece pe la standurile nominalizate si ii anunta pe sefi sa se prezinte la ora 16.00 la festivitatea de premiere. Soseste si sponsorul, domnul Adrian Radulescu, patronul de la Domeniile Dealul Mare – Urlati, care va oferi fiecarui premiant cite un pachet cu cele sase soiuri
nobile ale vinurilor de Urlati. E vesel si ii place atmosfera. Zice ca a fost inspirat sa sponsorizeze. Tirgul a fost un succes, agentiilor le-a mers bine, bine la bine trage.

Ora 14.00
Zarurile au fost aruncate
Se fac ultimele pregatiri pentru Gala. Se verifica decorurile, scenotehnica, se fac probe de microfon. Rezultat: covor rosu – nu, reflectoare – nu, elicopter – nu, artificii – nu. Raminem cu un microfon si cu inspiratia anouncer-ului. La acest capitol nu s-au facut economii. Fetele de la protocol imbraca tricourile cu Vacante & Calatorii. Sint superbe. Inscriptionate cu galben si negru. Sintem intrebati daca nu avem si de vinzare. Creste tensiunea. Atmosfera se incinge. Dar zarurile au fost aruncate. Rien ne va plus! Pina la toamna.

Ora 16.00
Surprinzator - premii pe bune!
Sosesc nominalizatii. Sint emotionati. S-au imbracat la patru ace. Au dormit linistiti. Credeau ca premiile sint aranjate. Ca se vor oferi pe pile. Asadar, de ce sa-si faca sperante? Iata ca n-a fost deloc asa. Se felicita intre ei. Isi recunosc valoarea. Fac parte dintre cei care s-au admirat reciproc si s-au invidiat pentru ideile de stand si aglomeratia de la contracte. Cineva cere apa. Altcineva doreste cafea. Nimeni nu vrea vin, pentru ca stie deja ca va primi. Baxurile cu sticle de vin de Urlati stau frumos rinduite. Sint mai multe decit premiantii. Se confirma deci ca, initial, s-au vrut mai multe premii. Poate ramine ceva si pentru Comisia de organizare care, pina acum, a baut doar apa si cafea.

Ora 16.30
Diplome scaldate in VIN
Incepe festivitatea de premiere. La inceput, Premiile speciale. Primul stand nominalizat e „cel mai animat”, al vecinilor nostri de la Tunisiana Travel. A fost chemat sa-l ridice seful standului, care e insotit de o minune de dansator, care urca scarile tinind pe cap sase ulcioare. Urmeaza Premiul special pentru promovarea programelor culturale, Eland Tours. Patronul agentiei, un domn foarte stilat si elegant, tine un discurs scurt si elogios despre relatia domniei sale cu turistii romani. Zice ca sint intr-o ofensiva pentru ca turistii din Romania reprezinta o tinta prioritara pentru Israel. Si israelienii vor face mai mult turism in Romania. Premiul special pentru debut pe Litoral, Costinesti Royal, il primeste patronul, un domn intr-un costum de 2.000 de euro, foarte emotionat, care e sigur ca hotelul sau va fi una dintre vedetele statiunii.

Se trece la categoria premiilor.
Locul III – Malta Travel. Patronul nu se prezinta. Poate e in intirziere. Poate deja sarbatoreste. Poate doarme. S-a culcat pe-o ureche. Deja?

Locul II – Christian Tour. Doua doamne, care coboara scarile cu gratie. Il sorb din ochi pe anuntator. Simpatia e reciproca. Se vede cu ochiul liber. Nu stiu ce a prins fotoreporterul. Doamnele multumesc si pleaca fluturind diploma. Idila se termina inainte de a incepe.

Locul I – Ali-Baba Tours. Patronul e un macho, de fetele noastre scapa pixurile din mina. Eu ma tin tare. Sint hetero. Turcul zimbeste. Are o dantura perfecta. Fetele noastre scapa iar pixurile. Patronul de la
Ali-Baba spune citeva vorbe in limba romana. Nici n-ai zice ca e turc. Parca ar fi nascut la Calafat. Mai mult ca sigur face de mult afaceri in Romania. Are consilieri scoliti la Londra. Afacerile i-au mers struna si aici.

La mai mare, Ali!
In sfirsit, Marele Premiu – Primaria Sinaia. Pentru amenajarea standului si continutul programelor artistice. Directorul standului e un domn simpatic. Vorbeste cu miez si zice in doua vorbe trei idei. Se vede ca e profi. Cica, daca s-ar fi stiut ca o sa ia premiu, ar fi venit si primarul. Dar, daca n-am aflat noi, de unde sa afle altii? Cu Primaria Sinaia se incheie festivitatea. Se face poza de grup.
Ei sint cistigatorii TTR 2009. Sa le fie de bine, sa le mearga in continuare afacerile si s-o tina tot asa cu reducerile de preturi! Vivat! 

77605 afisari
 
         
 
3.0 - 151917 voturi
 

EVENIMENTE VIP