Premiile VIP, la umbra marilor zei
    POZA:

Premiile VIP, la umbra marilor zei

Grand Hotel Phoenicia

Data: 2006-08-02
Iulie a fost luna campionilor. Este concluzia limpede a premiilor "VIP" de miercurea trecuta. Nevoia oamenilor valorosi de a vedea care sint laureatii lunii a invins temperatura de 37 de grade Celsius care cotropise Capitala. Ne-am bucurat, asadar, ca sala fastuoasa de la "Grand Hotel Phoenicia" a fost din nou arhiplina. Iar cei care au venit au avut parte de citeva intilniri extraordinare.

Poate cea mai curajoasa declaratie a serii a venit din partea lui Dan Negru. Acesta a fost premiat, impreuna cu colegii de la Antena 1, pentru Jocurile de la Saint-Tropez. Ion Craciunescu, cel care l-a prezentat pe scena, l-a numit capitanul echipei romanesti. Alti echipieri de la Saint-Tropez - Monica Iagar si Otilia Badescu - l-au aplaudat si incurajat pe Dan, care a facut o marturisire: "Aceasta emisiune vine sa mai repare pacatul de a ridica in public tot soiul de fuste scurte, pe care l-am facut in trecut". Sinceritatea lui Dan a fost apreciata de onorata adunare. Si cind spunem acest lucru, nu exageram. Iarasi, alti seniori ai teatrului au fost prezenti in public. Vladimir Gaitan si sotia sa au venit, dupa multa vreme, la premii, alegind sa stea impreuna cu "profesorul" Adrian Pintea. Acesta a fost laureat pentru spectaculoasa montare Jesus Christ Superstar pe care a regizat-o la ARCUB, iar studentii sai o joaca. Adrian a fost, evident, sustinut, cu acelasi entuziasm, de sotia sa, Lavinia, care ne-a sugerat ca premiul poate fi decernat de un artist pe care Pintea il admira: Ovidiu Lipan. Iar Tandarica nu numai ca a fost bucuros, dar a amintit, la decernare, si de genialul Beckett jucat de Adrian Pintea. Profesorul si-a aplaudat, in mod public, elevii, desi acestia nu se aflau la "Phoenicia".
La masa seniorilor au mai stat Ileana Stana Ionescu, impreuna cu Andrei Ionescu, sotul sau, dar si AimA©e Iacobescu, la fel de eleganta si de senina cum o stim. Actrita i-a adus un omagiu pe scena lui Ernest Maftei, caci Badia, tineretea fara batrinete a sufletului romanesc, a luat premiul de excelenta. Si Badia nu s-a dezmintit. Cind a intrat in sala, a sarit sa pupe mina unui domnisoare superbe, apoi l-a mingiiat pe fiul Catalinei Mihaescu, soptind hitru: "Puiule, ce mama frumoasa ai!". Eternul cuceritor, actorul de geniu a fost insotit la manifestare de fiul sau.
Tot acolo, la masa seniorilor, doua aparitii istorice ale muzicii. Intr-o forma absolut exceptionala, maestrul Cornel Constantiniu - parca n-a avut niciodata probleme de sanatate! - a prezentat-o pe Aura Urziceanu, regina jazz-ului romanesc. Aceasta a multumit pentru premiu - "e minunat ce se intimpla aici, la premii, toate pinzele sus, cu toata forta, dragii mei!" -, apoi l-a prezentat cu caldura pe sotul sau, muzicianul Ron Rully.
Dar v-am spus ca a fost o seara a campionilor, si ne-am referit, din acest punct de vedere, la sportivi! Le-am cunoscut pe campioanele europene la spada - Anamaria Brinza, Loredana Iordachioiu, Iuliana Macesanu, Anca Bacioiu -, toate patru frumoase foc! Ele au promis ca mai vin la premii, iar noi le-am rugat sa mai faca performante. Fetele au fost prezentate intr-o maniera spectaculoasa de Costel Constantin, care a marturisit cit de mult i-au placut momentele in care rolurile i-au cerut sa poarte spada. Si acum, la Stefan cel Mare, are palos Echipa masculina de sabie, condusa de Mihai Covaliu, a fost si ea premiata, dar i-a tinut loc la manifestare directorul tehnic al federatiei de scrima, Octavian Zidaru. Citeva minute mai tirziu, Ivan Patzaichin si-a prezentat "fiarele" - echipa cu care a cistigat Europenele, Florin Mironcic, Loredan Popa, Silviu Simioncencu si Gabriel Talpa -, cu care a impartit "trofeele": ei au luat diploma si el a rechizitionat sticla de vin vechi si bun, oferita fiecarui cistigator prin bunavointa "Vinexpert". Trupa lui Ivan a fost premiata pe scena de un realizator de televiziune care aduce parfumul de glorie al marilor campioni la TVR: Dumitru Graur. Acesta a anuntat ca va filma curind la Ivan acasa, in Delta.
Ceva e limpede: a fost editia de premii ale echipelor. Pintea, Negru, Patzaichin, scrima, toti au venit in numele unor grupuri de performeri. Presa sportiva a pus insa capac. Laureat pentru a unsprezecea crestere de tiraj cu "Gazeta sporturilor", Ovidiu Ioanitoaia a comentat cu umor: "Imaginati-va cum as putea sa impart aceasta sticla de vin cu membrii echipei "Gazetei", care sint peste 130!". Am promis, ca organizatori, sa venim cu intariri! Am avut insa "intariri" de natura ideatica, pentru ca diploma a fost data de eseistul Radu Paraschivescu (cronicar la ziarul lui Ioanitoaia), care a declarat: "Iata un paradox, acest ziar are atitea cresteri de tiraj, de trei ani, iar eu sint in continuare acolo!".
Tineretul nu a lipsit din palmaresul premiilor. In primul rind, am reluat demersul de anul trecut, cind am decernat pentru citeva luni un premiu pentru contributia tinerilor la dezvoltarea societatii, impreuna cu Autoritatea Nationala pentru Tineret. Decebal Lohan, vicepresedintele ANT, l-a prezentat tuturor pe un student de 22 de ani, presedintele Asociatiei Nationale a Studentilor in Stiinte Administrative, Bogdan Firsirotu, care s-a prezentat cu multa dezinvoltura! A mai fost un premiu, pentru distractie, oferit de exotica si talentata Analia Selis. Mindra ca va cinta peste citeva zile in deschidere la Vaya Con Dios, Analia a dat diploma pentru "Evenimentul lunii" manifestarii "Liberty Parade", unde zeci de mii de oameni s-au bucurat la mare de muzica house. Vedeta postului care a organizat, "Radio 21", Razvan Popescu, a prezentat "Liberty Parade" ca fiind cel mai important eveniment de la mare. De undeva, din public, il contrazicea in gind Gabi Cotabita. Pentru ca urma, in aceasta saptamina, "Callatis". Altfel, Gabi a admirat si a comentat, impreuna cu Crina Matei, frumusetea citorva prezente feminine din sala. Toate, ziariste
Despre Crina merita sa vorbim mai mult, intrucit ea a cintat exceptional doua melodii de pe noul ei album, dedicat celor mai frumosi ani si lucrat cu Marius Mihalache. Aplauzele au fost pe masura interpretarii.
Dar seara a avut un farmec anume, cu atit mai mult cu cit prezentarea a fost fulminanta. Cristian Brancu si-a ales-o drept partenera pe Gianina Corondan. Cei doi au mai colaborat in 2001, la Superlativele "VIP". Gianina a fost singura coprezentatoare care a venit fara hirtii, n-a citit nimic, a improvizat magistral totul si a primit aprecierile tuturor performerilor de pe scena. "Ce-ar fi ca Aura Urziceanu sa cinte?", a spus ea. Cristi Brancu a adaugat ca nu va cinta "regina". Cind Aura a venit pe scena si a vorbit, Gianina a exclamat: "Vezi, cinta! Trebuie doar sa vorbeasca si cinta!".
Ar mai fi multe de comentat, pentru ca au fost multi oameni de seama in sala: Alice Barb (bucuroasa de festivalul de la Cimpulung, care va incepe curind), Marius Bodochi (savuroase sint istorisirile sale de sofer bucurestean), Liviu Dimitriu si Alexandru Puscarciuc (ambii, comentind modestia lui Ivan Patzaichin), consulul statului Peru, Marco Antonio Santivanez (nu-i venea sa creada ca realizam acest eveniment in fiecare luna), Paul Oglesby, seful biroului de presa al Ambasadei SUA la Bucuresti (care a incurajat demersul stabilirii ierarhiilor societatii romanesti), Doria Ivan (noua coperta de la "Playboy" a fost sorbita din ochi de multi barbati), Elena Oprea (seriosul om de talk-show de la N24), precum si doamna presedinta a Loteriei Nationale, Liliana Ghervasuc, care a venit din pura placere cu o parte din echipa sa de conducere, tinara si valoroasa. Ne-am convins ca este un om absolut normal!
Seara s-a incheiat mai repede pentru microbisti, care au fugit sa vada meciul Stelei. Ceilalti au savurat, cind s-a lasat racoarea, un sprit la umbra marilor zei
80156 afisari
 
         
 
3.0 - 170517 voturi
 

EVENIMENTE VIP