Premiile "VIP" <br>Iasi: performanta si stralucire
    POZA:

Premiile "VIP"
Iasi: performanta si stralucire

Sala Eminescu - Hotel Traian - Iasi

Data: 2008-02-24 11:00:00
GALA. Revista "VIP" a decernat, la finalul saptaminii trecute, distinctiile pentru personalitatile din Iasi. Gala Premiilor "VIP" Iasi, de altfel primul eveniment monden local de anul acesta, a adus in prim-plan nume importante din "dulcele tirg moldovenesc", ale caror performante sint recunoscute la nivel national. Astfel, pe scena au urcat rind pe rind Ioan Sapdaru, Ovidiu Lipan Tandarica, Relu Fenechiu, Iulia Vintur, Irina Schrotter si multi altii.

Pastrind reteta Premiilor "VIP" lunare, distinctiile de la Iasi au fost inminate pe scena Salii Eminescu a hotelului "Traian" de catre personalitati marcante ale scenei culturale, politice si mondene din Romania.

Amfitrionii evenimentului, Oana Turcu si Cristian Brancu, au dezvaluit de-a lungul serii numele celor premiati in urma celor peste 3500 de voturi exprimate de locuitorii Iasiului prin intermediul site-ului www.revistavip.net si al taloanelor din revista "VIP".

Astfel, primul cistigator a fost Ovidiu Lipan Tandarica, pentru albumul Iskender, lansat cu succes alaturi de Stelu Enache si Gheorghe Zamfir.

La sectiunea Folclor, premiul i-a revenit Laurei Lavric, care a fost reprezentata la eveniment de catre maestrul Marinica Botea, cel care a transmis publicului mesajul interpretei de muzica populara.

Premiul la sectiunea Teatru a fost acordat unui artist-fenomen: California Dreamin (nesfirsit), 4 luni, 3 saptamini si

2 zile, A fost sau n-a fost, Hirtia va fi albastra sint patru filme de referinta ale cinematografiei romanesti, care il au in comun pe Ioan Sapdaru. Distinctia i-a fost inminata de catre un alt actor originar din Iasi, Adrian Paduraru, cel caruia Sapdaru i-a recunoscut valoarea, spunindu-i: "Cind am vazut ca esti si tu in sala, n-am mai stiut cine ia premiul... eu sau tu."

Sectiunea Film a adus in prim-plan o actrita care a cucerit atit Romania, cit si Europa si America. Anamaria Marinca a jucat in regia lui Coppola, a cistigat un premiu BAFTA si este una dintre cele mai promitatoare actrite ale Europei. Mai multe cuvinte despre ea a spus redactorul-sef al revistei "Cuvantul", Razvan Tupa. Intrucit tinara actrita nu a putut participa la eveniment, premiul a fost ridicat de profesorul sau, Dionisie Vitcu, si de parintii acesteia.

Primul premiu special al serii i-a fost acordat Irinei Schrotter, cea care a reusit sa transforme Iasiul intr-o adevarata capitala a modei. Premiul a fost anuntat de catre Mihaela Melinte, directorul de marketing al "Antibiotice Iasi", unul dintre cei mai puternici factori economici din zona. O alta reprezentanta a domeniului a primit premiul chiar din miinile ministrului Adomnitei. Astfel, Cristina Nichita a fost premiata la categoria Moda pentru ca a reusit sa transforme "Casa Nichi" intr-un brand puternic la nivel national.

Sectiunea Sport a adus in prim-plan un profesor, un specialist in arte martiale: Teodor Nica, omul care a adus clasari pe locurile I si II la Mondialele din 2007. Premiantul a primit distinctia din miinile marelui alpinist David Neacsu.

Premiul la sectiunea Televiziune i-a revenit iesencei Iulia Vintur, surpriza pentru aceasta fiind cu atit mai mare cu cit diploma i-a fost inminata de catre prietena ei cea mai buna, Cristina Rus. Cele doua blonde au venit neinsotite, iubitii fiind prinsi cu alte angajamente in tara.

Cele mai bune posturi de radio si de televiziune din Iasi au fost recompensate de catre ieseni cu voturile lor. Astfel, TeleM si Radio Iasi au primit fiecare cite un premiu special din partea revistei "VIP". Premiul la categoria Lumea afacerilor a fost atribuit companiei "Cotnari", care, la competitia mondiala a vinurilor de la Bruxelles, din mai 2007, a primit singura medalie de aur pentru tara noastra.

Sarbatoarea Sfintei Parascheva a fost considerata de catre votanti cel mai important eveniment al Iasiului. Premiul a fost anuntat pe scena de catre academicianul Constantin Ciopraga si a fost ridicat de catre parintele arhimandrit Varlaam Merticariu, vicar administrativ al Arhiepisco- piei Iasiului, in numele Preafericitului Daniel.

Cel mai emotionant moment al serii a fost prilejuit de acordarea premiului pentru cea mai im- portanta personalitate, post-mortem, Vandei Condurache. Cuvintele prin care Irina Pacurariu a elogiat-o pe fosta directoare a postului TVR Iasi au adus lacrimi in ochii tuturor celor care au cunoscut-o, iar Vanda a fost aplaudata in picioare, poate pentru ultima data, de catre toti cei aflati in sala. Premiul a fost ridicat de catre sotul ei, Daniel Condurache, cel care, cu doar citeva momente mai devreme, primise distinctia la categoria Presa scrisa din miinile analistului Andi Lazescu.

Premiul de excelenta i-a fost atribuit presedintelui Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae, doctor in stiinte medicale. Acesta a fost prezentat pe scena de catre un alt nume important al vietii academice din Iasi, profesorul Dumitru Oprea.

Ultimul premiu al serii a fost acordat pentru personalitatea care a contribuit cel mai mult la imbunatatirea conditiilor de viata ale iesenilor. Astfel, premiul pentru contributia la dezvoltarea comunitatii i-a revenit politicianului Relu Fenechiu. Acestuia i-a fost inminata distinctia de catre academicianul Radu Miron, care a tinut sa sublinieze ca Relu Fenechiu este politicianul care doreste sa redea stralucirea de altadata capitalei Moldovei. Acesta s-a evidentiat, in ultima perioada, prin demersurile sale care au avut ca scop principal modernizarea Iasiului, dar si salvarea valorilor istorice ale acestui oras. Modernizarea Aeroportului International Iasi, proiectul autostrazii care leaga Moldova de Transilvania, soseaua de centura a orasului si "Iasi 2012 - capitala culturala europeana" sint doar citeva dintre proiectele care poarta amprenta lui Relu Fenechiu.

Seara s-a incheiat, intr-o nota extrem de dinamica si plina de buna-dispozitie, cu un recital sustinut de Connect-R si Phelipe.
96328 afisari
 
         
 
3.0 - 185354 voturi
 

EVENIMENTE VIP