Maria, Roman, premii: seara vinatorii "VIP"
    POZA:

Maria, Roman, premii: seara vinatorii "VIP"

Grand Hotel Phoenicia

Data: 2007-04-02
Ne-am grabit nitel cu premiile "VIP" dedicate lunii martie, pentru a lasa oamenii sa se pregateasca pentru Sfintele Sarbatori. Ne-am intilnit luni, 2 aprilie a.c., in acelasi cadru primitor de la "Grand Hotel Phoenicia", intr-o editie mai eleganta ca oricind. Dar si cu doua mari surprize, asteptate minute intregi de presa: vine Maria Marinescu la premii? Dar Petre Roman? Da, da, au venit

Ca orice vedeta care isi permite in clipa de glorie sa intirzie, Maria Marinescu a aparut la premii la o jumatate de ora dupa ora oficiala anuntata. Impreuna cu mama sa, distinsa actrita Ioana Pavelescu, si cu sotul acesteia, Mihai Bujor Sion, Maria a taiat suvoiul de presa care o ataca - "te casatoresti cu Ion Ion?" - si a ajuns la masa. Dar n-a stat mult, pentru ca gazdele serii, Medeea Marinescu si Cristian Brancu, au invitat-o pe scena, pentru a lua premiul la sectiunea Moda. Doamna Miorita Videanu - de-o eleganta fara cusur - a prezentat-o cu caldura pe Maria. Speech scurt, apoi atac al lui Cristian Brancu - "e adevarat ca deja ati chemat notarul pentru cununie aseara?" -, Maria a parat cu "nu comentez" si apoi a coborit de pe scena.
Presa fremata Dar sa nu uitam de ce-am venit! Prin urmare, premii, da? Oana Sirbu (care a slabit mult pentru noua ei emisiune TV) a anuntat un premiu special pentru spectacolul divin al lui Edvin Marton & Evgheni Plusenko, iar "Amphitryon", organizatorul acestuia, prin vocea Ralucai Popescu, a multumit cu emotie. Maia Morgenstern ne-a rugat, soptit, sa o introducem mai repede. Era "Pesah", Pastele evreiesc, si fugise din toiul sarbatorii. I-am respectat dorinta, asa ca am invitat-o sa ii ofere diploma lui Razvan Mazilu, pentru Dance Energy, un spectacol uluitor. "Am intrat dimineata pe scena si nu ne venea sa mai iesim" spunea marea actrita, si ea in distributia evenimentului. Razvan a multumit public si a provocat "VIP" sa fie partener la un nou eveniment caritabil. Am batut palma pe loc cu el.
E bine sa fim cu un pas inainte! Am fost si acum, pentru ca Pro TV face un serial de senzatie. Mihai Petre - foarte elegant, acum am vazut de ce ofteaza femeile dupa el - a adus omagiul colegilor aflati Cu un pas inainte, iar laureatii si-au trimis invitati de virf: regizorul serialului, Jesus Del Sero, actrita Monica Davidescu si tacuta Aylin. Fetele erau imbracate lejer, pentru ca le-am luat "pe sus" de la repetitie!
Dar cele mai mari emotii le-a avut, fara discutie, Marioara Murarescu. Tezaur folcloric a implinit 25 de ani, virsta uluitoare pentru viteza de azi a televiziunii. Solistul, foarte popular, Petrica Mitu Stoian si-a adus aminte ca a fost lansat acum 15 ani in emisiunea doamnei Murarescu. Vocea ei a tremurat Si-a adus aminte de colaboratori esentiali pentru istoria emisiei si a smuls aplauze, pronuntind numele lui Tudor Vornicu.
Respiro? Da, era nevoie, mai ales ca urmau premii de "categorie grea". Iar presa nu stia cum sa-l mai iscodeasca pe Petre Roman, care s-a asezat, iute si tacut, linga Adrian Nastase. Ce fotografie! Dar am spus respiro, asa ca a venit Florin Chilian. Absolut fantastic! S-a facut liniste cind a interpretat o piesa anume Nu vreau sa ma duc la munca. Dedicatiile catre lumea politica si "rechinii zilei" au fost lansate, iar publicul l-a indragit pe Florin.
Revenim la premii. La sectiunea Divertisment, Medeea Marinescu a recunoscut ca emisiunea in cauza a facut-o sa lacrimeze, vazind copii senzationali, cu o soarta grea, care au un talent uluitor. Vreau sa fiu mare vedeta, show-ul Antenei 1, prezentat cu personalitate de (inca) piticul Patrick Petre, fiul fotbalistului Florentin Petre. In viitor, mare vedeta! Roxana Ionescu si Ovidiu Cuncea au vorbit despre copiii senzationali cu care au de-a face. In particular, Ovidiu ne povestea ca aceasta emisiune a aparut ca o minune in viata lui.
Au venit "ticalosii"! E vorba, fireste, de artizanii filmului politic de succes cu acest nume. Pentru a inmina acest premiu, a venit Petre Roman. Interesanta starea sa de spirit. Incercat de povestile din ultima vreme, fostul premier a marturisit ca a scris un editorial pe tema virtejului birfelor in Romania. In scena au intrat cu aplauze regizorul Serban Marinescu - care a spus doar citeva cuvinte, ca sa-l lase pe maestrul Sararu "sa dea lovitura". Scriitorul a pomenit faptul ca e la al doilea roman ecranizat, dupa Clipa, si ca Serban Marinescu a oferit o oglinda fidela a intentiilor sale. Mai mult, maestrul Sararu a promis ca trage tare sa termine in acest an volumul doi, "ca sa aduc situatia la zi!".
Continua succesiunea "titanilor". Medeea Marinescu l-a chemat in scena pe profesorul care a format-o pentru teatru, Florin Zamfirescu. La rindul sau, acesta a spus ca are o datorie, si anume o multumire publica pentru regizorul care i-a adus un premiu UNITER: Alexandru Darie, astazi presedinte al Uniunii Teatrelor din Europa. Directorul de la "Bulandra" a marturisit ca a fost si pentru el o surpriza sa fie numit in aceasta functie si apoi a adus un omagiu emotionant teatrului romanesc. Un elogiu care a mers la fix, avind in vedere distributia de elita a serii.
De ce? Pentru ca a venit pe scena Adrian Pintea (aflat la masa cu Lavinia, adorabila sa sotie, si cu dna Videanu), in calitate de admirator al trupei Taxi. Dan Teodorescu (botezat de maestru "Radulescu", din cauza ca are un student talentat cu acest nume, care joaca deja la Comedie) a fost descris ca unul dintre cei mai profunzi si mai sensibili poeti ai vremii. Trupa Taxi - cu o componenta noua si largita - a multumit. Si apoi, umor! ""VIP" nu ne-a mai dat premiu de doi ani si ceva, de la albumul Politica. E adevarat, nici noi n-am mai scos vreun album intre timp".
Final glorios. L-am invitat pe Adrian Nastase, care a oferit premiul de excelenta venerabilului Mircea Ionescu Quintus, la implinirea virstei de 90 de ani. Dl Nastase si-a adus aminte de intilnirile politice esentiale din anii a90. Apoi, in chip genial, i-a dedicat o epigrama tocmai maestrului catrenelor! Aplauze si apoi maestrul Quintus "la pupitru": "Am facut cite ceva in scurta mea viata Politica, epigrame, justitie Ii multumesc lui Adrian Nastase, pe care il consider un om exceptional." A urmat o salba de epigrame de exceptie, facind parte din dialoguri cu Radu Beligan, Adrian Paunescu sau cu posteritatea! "Ce memorie are la 90 de ani!", a exclamat Horia Moculescu.
Oamenii lunii Unul a lipsit, Emerich Jenei, care nu a putut veni de la Oradea, dar ceilalti doi membri ai trioului de sarbatoriti de la finalul lui martie - Horia Moculescu si Cristian Topescu - au fost la "VIP". Marele antrenor Dan Grecu i-a prezentat ca pe niste "tinerei", desi am aflat ca au implinit 70 de ani recent. "Nenea" Moculescu l-a lasat pe "pustiul" Topescu sa vorbeasca primul. "In fond, noi sintem niste oameni obisnuiti, niste "escu"", a spus marele ziarist. Si a oferit apoi borne ale filozofiei sale de viata. "Lumea s-a obisnuit cu mine sa fiu mai vulcanic, pentru ca traiesc in divertisment. In seara asta voi fi mai sobru"
Florin Chilian a finalizat seara cu Zece, piesa sa cea noua de mare succes. Nu se auzea nici musca in sala! Excelenta prestatie
Inainte de linistea serii, jurnalistii l-au mai alergat nitel, fara succes, pe Petre Roman si gata! Citiva buni prieteni au mai zabovit la o vorba: Teodora si Ducu Bertzi (cu care am vorbit despre secretele unei festivitati de premiere), Ileana Ciuculete si Cornel Gales (la curent cu noile miscari de pe piata TV), Irina Petrea-Supernanny (care spera intr-un scenariu de film pe care l-a scris), Liviu Dimitriu si Sandu Puscarciuc (vorbind despre un Paste cu lumina), Florin Petrescu-Axinte (care a trecut ca fulgerul vreo doua minute), Ana Maria Prodan (dornica sa afle reactiile oamenilor in urma emisiunii sale de la Romantica), Mircea Cazan si Niels Schnecker (au vorbit mult despre noile actiuni ale clubului "Lions"), Nelu Ploiesteanu, povestindu-le tuturor despre noua carte aparuta, ce vorbeste despre viata lui, si Ghita Turda, mai volubil ca oricind.
Minunea crestina plutea deja in aer
89642 afisari
 
         
 
3.0 - 179014 voturi
 

EVENIMENTE VIP