Interviuri cu cativa dintre speakerii de la FITR, Editia IV
    POZA:

Interviuri cu cativa dintre speakerii de la FITR, Editia IV

Muzeul National al Literaturii Romane din strada Grivitei 64-66

Data: 2017-04-27 16:00:00
Editia a IV-a a Forumului International pentru Turismul Responsabil (FITR) va avea loc in perioada 27-29 aprilie 2017 la Muzeul National al Literaturii Romane din Calea Grivitei 64-66. In cadrul formului se va dezbate tema principala "Turismul responsabil in spatiu urban: identitatile si experientele metropolei. O parte dintre speakerii de la eveniment au raspuns la cateva intrebari pentru a ne pune in tema cu subiectele pe care le vor aborda si contextul de care tin cont in ceea ce priveste turismul responsabil.

"Consider ca o comunitate care reuseste sa isi promoveze valorile si traditiile intr-un mod interesant si adaptat nevoilor moderne, in final, va deveni interesanta pentru publicul calator". Orsolya Juhasz-Borsa (Targul gastro-cultural Ozosep, Co-fondator Sekler Food Company).
Interviul poate fi citit integral aici.

"Daca regulile turismului responsabil sunt aplicate cum trebuie, comunitatea locala primeste mai multe beneficii economice ca protagonist al dezvoltarii turismului pe raza sa teritoriala". Maurizio Davolio, Presedinte AITR (Italian Association for Responsible Tourism) & EARTH (European Alliance for Responsible Tourism and Hospitality)
Interviul poate fi citit integral aici.

"Turismul responsabil este cladit considerand nevoile destinatiei locale, folosind turismul ca mecanism de imbunatatire a destinatiei". Crista Buznea (Director de Marketing si Specialist pe Turism Responsabil, TUI UK&Ireland)
Interviul poate fi citit integral aici.

"Din punctul nostru(proiectul MBQ) de vedere, comunitatile au devenit interesante atunci cand au stiut cum sa-si valorifice si evidentieze anumite trasaturi si obiceiuri locale. In cazul nostru a fost foarte «simplu», mestesugul traditional rom a fost si inca este o parte integranta a istoriei si traditiilor romanesti. Problema a fost si este cum putem face appealing aceste trasaturi, fara sa recurgem la exotizare sau la kitsch". Olivian Mircea (Reprezentant Mesteshukar ButiQ)
Interviul poate fi citit integral aici.

"O comunitate incepe sa se dezvolte din punct de vedere turistic in momentul in care autoritatile responsibile de aceasta comunitate incep sa vada adevaratul potential al acesteia si incep sa investeasca in el". Alexandru Constantinescu (Reprezentant NECSTour – Network of European Regions for a Sustainable and Competitive Tourism, Bruxelles)
Interviul poate fi citit integral aici.

"Pe langa impactul financiar (o mare parte din banii turistilor raman in comunitate, nu in lumea turismului), cred ca e mai important impactul la nivel de incredere. Increderea ca ceea ce au facut / pastrat / creat e valoros. si ca merita pastrat si aratat in continuare". Gabriela Solomon (Fondator My Secret Romania)
Interviul poate fi citit integral aici.

Mai multe detalii despre eveniment la http://www.turismulresponsabil.ro si http://merg.in/bucuresti.

858348 afisari
 
         
 
3.0 - 32605 voturi
 

EVENIMENTE VIP