POZA:
         
 

Diana Stirbu ne impulsioneaza sa facem sport

Pe Diana Stirbu am avut ocazia sa o cunoastem in cadrul Galei Premiilor VIP, iar apoi am intalnit-o la propria ei sala de fitness. Are o energie debordanta si este un instructor exigent. Pune pasiune in munca ei, ceea ce te face si pe tine sa te indragostesti de ideea de a face miscare. In plus, se stie ca sportul si alimentatia adecvata ne ajuta sa mentinem un corp frumos si un psihic sanatos. Efortul fizic determina glanda pituitara sa elibereze „hormonului fericirii”, endorfina fiind responsabila de buna noastra dispozitie. Diana este respectata si apreciata in randul vedetelor tocmai pentru ca si-a transformat pasiunea in profesie.

Cum ti-ai construit o cariera bazata pe sport?
Oricat am incercat sa ma indrept catre un alt domeniu, toate drumurile au dus, totusi, catre sport. Parintii mei ma visau profesoara, dar nu de sport, si cu toate acestea, iata ce am devenit. Cine priveste din exterior drumul carierei mele, pare un plan foarte bine pus la punct, insa nu a fost deloc asa. M-am lasat purtata de pasiune si mi-am urmat visul. Si, pentru ca sunt cu adevarat mandra cand vad cat de multa putere de convingere am, promit solemn ca am sa fac in continuare tot ce pot pentru a determina oamenii sa faca sport.

Ce vedete au venit la inceput la tine, sa le antrenezi?
Prima persoana publica pe care am antrenat-o a fost Adela Popescu. Imi amintesc cu drag momentul, pentru ca incepusem sa predau kangoo jumps (n. red. – o forma moderna de aerobic, care implica purtarea unor ghete speciale) de putin timp. Eram mica si la inceput de drum, dar m-a ales pe mine. In timp, relatia noastra a evoluat si ne-am imprietenit. Incet-incet, am format o grupa din gasca ei de prietene, formata din verisoara sa, Ioana Scarlatescu, Dana Rogoz si Corina Bud, alaturi de care alergam si in parc. Asadar, eu si Adela ne cunoastem din 2010, iar ea l-a convins de curand si pe Radu Valcan sa ni se alature. De cele mai multe ori, se antreneaza impreuna. Ma bucur ca le place.

Cum ai devenit cunoscuta pe plan international? Care au fost atuurile tale in acest domeniu?
Diploma mea este atestata international. Pentru ca la inceput nu se putea obtine in tara, am fost nevoita sa imi dau examenul cu un master trainer (n. red. – instructor de inalta calificare) din Ungaria. Merg deseori la conventii internationale, cele mai importante avand loc in Italia, la Milano, in Grecia, la Atena si in Croatia, la Zagreb. Cat despre atu, cred ca al meu este naturaletea… Sunt atat de atasata sentimental de antrenamentele mele, incat este imposibil sa nu se observe, iar cei care aleg sa se antreneze cu mine simt acest lucru. 

De ce preferam antrenamentele outdoor…

In ce context a luat nastere proiectul Tabara de slabit?
Fiind mai tot timpul la sala de fitness, clientele mele imi transmit direct dorintele lor legate de antrenamente si de programe. Am observat cat de important este pentru ele sa se simta in largul lor la sala, precum si faptul ca vara vor, in timp record, o silueta „sculptata”. Se spune ca muntele reprezinta elixirul tineretii, concept pe baza caruia a luat nastere Tabara de slabit, un program care isi propune urmatoarele beneficii pentru corp: reglarea echilibrului organismului in raport cu mediul inconjurator, eliberarea de stres, obtinerea unui ritm cardiac sanatos si sporirea capacitatii de concentrare. Datorita numeroaselor evenimente pe care le-am sustinut si la care am participat, am observat ca antrenamentele outdoor (n. red. – in aer liber) sunt apreciate.

In ce consta acest program?
In antrenamente intense de trei sau de patru ori pe zi, atat pe baza ghetelor kangoo jumps, cat si constand in exercitii functionale, trasee pe munte si aqua gym (n. red. – gimnastica in apa). Pentru urmatoarea tabara, care are loc chiar in luna august, am inclus in program tenis si volei. Muntele, alimentatia sanatoasa si cele mai bune exercitii de slabit reprezinta cele trei particularitati ale Taberei de slabit – o experienta pe care eu spun ca nu trebuie sa o ratati.
Meniul pentru cele sapte zile este ales special sa completeze antrenamente. Se iau mese la ore fixe. Fiecare persoana cazata primeste, in prima zi, programul intregilor activitatilor, iar apoi i se intocmeste o fisa cu masuratori. La finalul taberei, acestea se vor face din nou, rezultatul fiind astfel convingator. Unul dintre scopurile taberei este sa ajutam participantii sa inteleaga cum sa manance sanatos. Sunt convinsa ca, cel putin un timp, nu vor reveni la obiceiul exceselor culinare. In plus, regimul este gandit in asa fel incat sa fie un bun punct de reper atunci cand persoanele inscrise in tabara vor reveni la programul lor normal.  

Cum au reactionat fetele la acest proiect?
Sincera sa fiu, la prima expunere a acestui proiect nu m-am asteptat sa fie atatea inscrieri. Am limitat lista la 30 de persoane, pentru ca pensiunea pe care am rezervat-o nu avea o capacitate mai mare. Deja s-au inscris persoane pentru cea de-a doua etapa a taberei de slabit. Cel mai important lucru este ca fetele au vazut deja rezultatele si sunt cu atat mai stimulate sa continue antrenamentele. In prima tabara, care a fost organizata in luna iunie, unele reusisera sa slabeasca chiar cinci kilograme.

Se stie ca orice lucru de succes trebuie constant reinventat. Ce planuri mai ai pentru acest an?
Cred ca reinventarea este punctul cel mai important al antrenamentelor mele. Gasesc tot timpul metode prin care sa stimulez lumea sa faca sport. Vara este sezonul meu preferat; e momentul in care lucrez la proiecte frumoase, in care pun la cale evenimente mari. De fapt, pregatesc o surpriza foarte frumoasa pentru luna septembrie; pana la urma, scopul meu este sa impulsionez cat mai multi oameni sa faca sport. Pana la toamna, am pregatit iesirea cu Tabara de slabit din luna august si un program-fulger numit Slabeste cu Diana, care dureaza doua luni si a inceput in iulie. Consta in doua antrenamente personale pe saptamana, monitorizare constanta si respectarea unui regim de viata sanatos.

Tine procesul de slabire mai mult de partea psihica decat de cea fizica? Tu la ce concluzie ai ajuns, cunoscand atatea fete?
Din punct de vedere statistic, procentele sunt egale. Programele personalizate ofera insa rezultate clare. Intre instructor si oameni se creeaza o legatura emotionala atat de puternica, incat acestia din urma reusesc sa obtina rezultate vizibile intr-un timp mult mai scurt. Am insistat pe conceptul de mentoring (n. red. – sfaturi primite de la o persoana care ajunge sa semene cu un adevarat mentor). Sunt langa fete si dincolo de sala de antrenament. Imi scriu cand sunt tentate sa manance altceva decat le este permis, cand sunt epuizate sau cand oscileaza intre a continua sau a lasa totul balta. De cele mai multe ori, ele vin la sala ca intr-un loc drag, de care se simt apropiate, si in plus… se intalnesc cu o foarte buna prietena.

de Anca Lapusneanu - 42814 afisari
 
         
 
1.1 - 15 voturi
 

Ultimele articole FREE