"Am putin peste 5.000 de euro salariu"

Adaugata 2011-04-06, la ora 09:09:06
"Am putin peste 5.000 de euro salariu"  Jurnalistul Adrian Artene este gazda emisiunii Cancan TV, difuzata de postul de televiziune B1, de luni pana vineri, de la ora 18:30. Lumea mondena este pusa sub lumina reflectoarelor timp de doua ore, Adrian prezentandu-va cele mai importante evenimente mondene ale momentului. Am stat de vorba cu el si am aflat ce-l deranjeaza la colegii din presa scrisa si care este cea mai mare satisfactie ca ziarist.

Adi, faci rating, dar financiar, merita?
Merita. Putin peste 5000… Eu sunt multumit. Echipa cu care lucrez este extraordinara… Este imposibil, daca mergi o zi in Bucuresti, sa nu intalnesti o echipa de la noi. Asa se face presa: pe teren, nu in birou… De exemplu, pe Raluca Sandu au intalnit-o de opt ori intr-o zi.

Ai fost jurnalist de investigatii. Iti este dor de vremurile acelea?
Nu. A fost frumos, solicitant. Si atunci si acum, un subiect imi place cu atat mai mult cu cat este mai greu de facut. Jurnalismul de investigatii nu mai are acelasi succes; nu mai starneste acelasi interes. 

Se stie, televiziunile platesc invitatii sa vina cu exclusivitati in emisiuni. Cam care sunt tarifele? Cat ai fi dispus sa dai?  
Depinde de personaj, de poveste. Pleaca de la 100-200 de euro, dar nu stiu la cat ar ajunge. Depinde...

Ce te supara la colegii tai din presa scrisa?
Ma deranjeaza impolitetea. Unora le zic "ziaristii-telespectator", pentru ca stau la TV si scriu ce vad. Nu sunt rau, dar spun: "spre deosebire de ei, publicul nostru are treaba cand nu se uita la TV. Ma deranjeaza ca nu spun: "X a declarat in emisiunea Y a postului Z". Nu este greu, dar asa respecti sursa stirii pe care o dai. Nu-i politicos sa spui doar: "A declarat X intr-o emisiune TV". Daca erai tare, dadeai tu primul informatia, nu altul.

Satisfactia ta maxima ca ziarist?
Interviul cu presedintele Transnistriei. Toti imi spuneau ca nu am cum sa fac asta, ca ma vor sechestra, dar am plecat si am vorbit cu el. Stia si romana, dar protocolul il impiedica probabil sa se exprime in limba noastra. A spus atunci ceva despre Traian Basescu. L-a plasat intr-un banc. Am facut un interviu aproape imposibil si da, a fost o satisfactie maxima.
de Ella Nica - 9813 afisari
 
         
 
3.0 - 5854 voturi