Nicu (Directia 5): Fanii sunt motivul de a ne trezi dimineata

Adaugata 2011-07-27, la ora 12:52:51
Nicu (Directia 5): Fanii sunt motivul de a ne trezi dimineata Directia 5 a acceptat sa ne acorde un interviu si sa ne vorbeasca despre planurile lor de viitor. Cel care a avut bunavointa de a sta de vorba cu noi a fost chitaristul Nicu Damalan.

Cum e sa cantati pe litoral intre mici si bere?
La mare e visul oricarui tanar, oricarui om, cand se apropie vara sa ajunga la mare, sa intre cu picioarele in apa, sa asculte muzica de la difuzoarele incrancenate, sa bea o bere, sa se simta bine. 

Va place sa cantati pe malul marii?
Da. Nu e prima oara, locatia este buna, locul este foarte frumos, lumea ajunge cu usurinta aici, cred pentru ca de trei zile e plin din cate am inteles. Ne bucuram sa fim printre constanteni, este un loc unde ne simtim acasa. Constanta ne-a sprijinit in anii nostri de inceput, a fost un oras care ne-a iubit si ne-a primit cu caldura, de aceea ne simtim foarte bine aici la Constanta. Ne simtim iubiti, avem foarte multi fani, ne bucuram sa cantam aici cu orice ocazie, chiar daca este intr-un club, chiar daca este in aer liber, la mall, la o televiziune. 

Cum profitati de timpul la mare?
Eu, personal, nu am apucat sa profit de timpul la mare, pentru ca am venit mai tarziu, dar am colegi pe care ii invidiez, care au venit de vineri, au stat la plaja, au facut baie, au stat la o terasa foarte frumos si s-au relaxat si s-au simtit bine... si eu nu am fost langa ei.

Mai aveti concerte pe aici?
Constanta este un oras pe care il atingem cred ca de peste 20 de ori pe an, nu neaparat vara, in orice anotimp.

Ce noutati aveti?
Abia a iesit albumul nou, este un album instrumental din zona muzicii jazz, este al treilea album ambiental  pe care il scoate Directia 5. Si s-ar putea sa nu ne oprim doar la trei albume ambientale. Acesta face parte din zona jazz-ului si se numeste "Cred ca esti extrem de delicata". Este o muzica cu totul si cu totul speciala, usor neasteptata pentru Directia 5, dat fiind genul abordat. Am colaborat cu diversi instrumentisti din lumea jazz-lui ca sa ne ajute, sa ne inspire, sa ne ma idea cate o idee, un sfat: Petrica Andrei- pianist, Gabriel Dedeianu- chitara, Capriel Dedeianu- saxophonist, mai multi, nu imi vin in minte toti acum.

Cat timp ati lucrat la acest album?
In jur de un an, cred.

Ce mai pregatiti?
In toamna urmeaza un disc de duete, tot in zona jazz-ului, si urmeaza la inceputul anului viitor un disc in zona muzicii pop. Ca sa zic asa, ne-a chinuit putin talentul cu jazzul anul acesta, este un gen de muzica care ne place tuturor din formatie, este foarte putin mediatizat in Romania si am zis sa punem si stampila Directia 5 pe aceasta muzica si sa o facem mai cunoscuta in tara.

Cum a afectat criza Directia 5?
Avem concerte, suntem un pic favorizati, dar nu as zice ca nu am resimtit criza, am resimtit-o, dar suntem foarte seriosi in treaba asta de care ne-am apucat, Directia 5. Nu stiu alti colegi de breasla, dar noi suntem foarte seriosi si cred ca se cunoaste chestia asta, referindu-ne la numarul de concerte si numarul de albume scoase, am trecut de 25, nu stiu exact. 

Componenta formatiei ati mai schimbat-o?
Componenta formatiei este aceeasi dintotdeauna, acum trei ani s-a intors si fiul ratacitor, solistul formatiei Toni Seicarescu, "Legenda" cum ii spunem noi. 

Ce ar trebui sa stie fanii dumneavostra?
Fanii ar trebui sa stie ii iubim si ca ei sunt motivul nostru de a ne trezi dimineata.  
de Adina Colta - 5035 afisari
 
         
 
3.0 - 4947 voturi