Bogdan Ota: "Uneori e frustrant sa ai bun simt!"

Adaugata 2011-08-08, la ora 09:41:07
Bogdan Ota: "Uneori e frustrant sa ai bun simt!" Bogdan Ota, botosaneanul cu studii muzicale, care a ajuns sa castige notorietate in lumea muzicala norvegiana, a fost personajul principal al articolului de coperta de saptamana trecuta. Ascensiunea lui a fost rapida, dar numai dupa ce a plecat din tara si a spart tiparele unui participant obisnuit la o emisiune de talente din Norvegia. Redam mai jos o parte din discutia cu tanarul muzician cu proiecte ambitioase in lumea muzicii de film. Multa sinceritate, romantism si idealism, dar si o victorie pe care speram sa o transforme intr-o cariera de durata.

De ce ai plecat din tara? 
Am plecat la sfarsitul lunii august 2010 si am tinut neaparat ca data de 1 septembrie sa o intampin dupa granita. Am plecat obosit de atatea incercari de a face ceva cu muzica mea in Romania. Toate tentativele mele erau sortite esecului si, sincer sa fiu, am refuzat sa cred asta ani de zile, eu fiind unul dintre optimistii Romaniei, care se batea cu pumnul in piept cu sintagma pe buze: ”Numai cine nu vrea nu reuseste!". Pana intr-un final recunosc ca sistemul m-a invins si am plecat si eu ca multi altii sa-mi incerc norocul si in alta tara. 

Cu ce ai asemana parcursul vietii tale in Norvegia?
Parcursul vietii mele prin Norvegia, pana in luna iunie cand am semnat cu Sony, l-as asemana cu Infernul lui Dante. Am stiut ca orice ar fi si orice s-ar intampla trebuie sa privesc doar inainte pentru ca altfel sunt pierdut. Acum realizez ca daca as fi stiut riscurile, poate nu as mai fi plecat de acasa. Dar dramul de nebunie amestecat cu cel de noroc si cu credinta mea au sfarsit intr-o formula unica a succesului. Daca ar fi sa sfatuiesc acum pe cineva in aceeasi situatie as spune doar atat: JUST DO IT! Adapt and Overcome! 

Ce pasiuni ai?
Sunt innebunit dupa motociclete si tot ce presupun ele ca life-style. Am prieteni in Romania motociclisti. Oameni extraordinari, singurii de altfel care stiu ca oricand ar face ceva pentru unul de-al lor ar face-o totalmente dezinteresati material. E o alta lume, o alta viata: desi riscanta, e mult mai prietenoasa.

Ce iti place la oameni? Ce iti displace?
Imi plac oamenii sinceri si cei de moda veche ca mine. Eu inca mai cred in eleganta si in virtuti ce tin de secolul 19 din nefericire. Parintii mei, sora si sotia sunt oameni absolut normali, dar intotdeauna eleganti si manierati in atitudine si stil. Prietenii din liceu si facultate erau de aceeasi factura cu mine, fete si baieti deopotriva. 

Ce fel de om esti?
Sunt un romantic, cred ca acest termen ma defineste din toate punctele de vedere. Visarea si zbuciumul imi sunt prieteni deopotriva si cred ca si muzica mea arata acelasi lucru. Nu imi plac mincinosii si laudarosii. De aceea am renuntat sa ma mai uit la televizor de prin 2007, cel putin in Romania numai de asa ceva aveam parte, mai ales in stirile din politica. Uneori e frustrant sa ai bun simt. Cred ca asta ma impiedica de multe ori sa-i opresc pe unii dintr-un circ oratoric mincinos si penibil. Imi e mie rusine de rusinea lor daca le demaschezi sarada in public mai ales.

Ce ai putea transmite cititorilor VIP?
Dati-va toata silinta sa adaugati la credinta voastra virtutea, la virtute-cunoasterea, la cunoastere-infranarea, la infranare –rabdarea iar la rabdare- dragostea!
de Ancuta Balan - 8434 afisari
 
         
 
3.0 - 5947 voturi