Antonia Ionescu: "Serban Ionescu este extraordinar"

Adaugata 2012-06-11, la ora 07:18:28
Antonia Ionescu: Antonia Ionescu, cunoscuta publicului larg drept Manuela din telenovela „Narcisa Salbatica”, povesteste amanunte din viata si cariera sa, dupa terminarea serialului care i-a adus un capital de imagine considerabil. Este actrita teatrului Municipal din Targoviste al carui director artistic este Gabriel Dutu, protagonistul serialului „Narcisa Salbatica”, mama si sotia actorului Radu Micu.

Cum rezisti sa faci constant naveta Bucuresti-Targoviste si cine are grija de baietlul tau, David? 
Pe drum fac trei ore dus-intors, apoi stau opt ore la repetitii.
De multe ori l-am luat si pe David la repetitii si chiar daca e inca mic intelege tot ce se intampla in jurul lui. Mai mult, el e omul de ordine, in sensul ca le cere celorlalti sa faca liniste si sa fie atenti la repetitii. Practic a crescut la teatru si intelege foarte bine ritualirile pe care multi dintre actori le-au pierdut. Insa nu cred ca va fi si el actor pe viitor pentru ca observ ca nu-i place sa urce pe scena. El ma trimite pe mine si imi spune ce am de facut. Ii place sa asiste cand ma fardez sau cand ma pregatesc pentru un spectacol.

Ti-e dor de personajul Manuela?
Mi-e dor de intreg proiectul. Am mai pastrat totusi legatura cu fostii colegi, spre exemplu cu Vladimir Draghia.

Dar cu Serban Ionescu?
Pentru mine, colaborarea cu el a fost o onoare si imi aduc aminte toate scenele din serial cu el. Este un om extraordinar, bland, rabdator cu cei fara prea mare experienta, cu simtul umorului. Nu m-am gandit niciodata ca ar putea avea probleme de sanatate. Din pacate, cu el nu am mai tinut legatura, iar asta din respect pentru faptul ca a trecut prin niste momente foarte grele.

Ai fost intotdeauna admirata pentru esteticul tau. Acorzi o atentie sporita imaginii?
Nu am crezut niciodata ca trebuie sa fii frumos si atat. Pentru mine este mai importanta sa fiu serioasa in domeniul de activitate decat frumoasa si atat. Incerc sa ma mentin in forma mergand la sala, la inot sau la patinaj. De departe, cred ca faptul ca fac naveta constant Bucuresti-Targoviste ma mentine cel mai mult in forma. Cat despre imagine, nu fac cumparaturi absurde pentru a ma simti bine. Mai mult sotul meu, Radu Micu, face asta in sensul ca face investitii stupide: arunca banii pe inutilitati cum ar fi telefoane mobile nu stiu de care etc. Eu sunt chibzuita familiei.

Care este secretul unei casnicii de durata intre doi actori? Au existat momente de gelozie?
Renuntarea la recunoasterea in public a neajunsurilor relatiei este una din reguli. Sotului meu i se pare un lucru normal ca eu sa fiu complimentata si indeajuns de frumoasa incat sa nu il intrebe prietenii de ce m-a luat. Ii place sa se poata mandri cu mine. Dar, ca in orice cuplu, exista si certuri. Stam cateva zile suparati dupa care ne tot trece... de sase ani.

Am inteles care este chibzuitul relatiei, dar care este romanticul? 
Desi pare ciudat, eu nu sunt nicidecum o romantica si nu consider ca gesturile-sablon, cum ar fi sa mi se aduca un buchet de flori, sunt gesturi romantice. Pentru mine un act de romantism inseamna cand stai noaptea pana tarziu si te uita Dumnezeu vorbind cu partenerul de viata. Pe de alta parte, nici macar nu-mi place cuvantul „romantic”...

de Valentina Nastase - 7338 afisari
 
         
 
3.0 - 4279 voturi