"Le vorbesc oamenilor despre sechele dobandite in comunism"

Adaugata 2011-05-13, la ora 08:30:52
"Le vorbesc oamenilor despre sechele dobandite in comunism" Dupa patru ani de absenta, Sanda Nicola a revenit in televiziune. Prezinta principalul buletin de stiri de la B1 TV, dar si emisiunea “Generatia cu cheia de gat”. Cum face fata programului incarcat si care a fost cea mai dificila experienta din activitatea ei de jurnalist, aflati din randurile urmatoare.

De luni pana vineri prezinti principalul buletin de stiri, iar in fiecare duminica prezinti emisiunea “Generatia cu cheia de gat”. Cum faci fata programului incarcat? 
Am parte de mult sprijin si sunt foarte recunoscatoare pentru asta. La jurnal lucreaza multi oameni inimosi, asa ca eu vin abia dupa-amiaza pentru a rafina textele incat sa pun si mai bine in valoare munca celorlalti. 

Cum arata o saptamana din viata ta?
O data sau de doua ori pe saptamana, dimineata, filmez pentru “Generatia cu cheia de gat”, in functie de programul invitatilor mei si al echipei de productie. Dificile sunt noptile! Petrec cel putin trei nopti in grupul de montaj, pentru a pune la punct emisiunea care se difuzeaza duminica. Sambata este ziua mea libera - teoretic si duminica - insa, de cele mai multe ori, urmaresc propria emisiune luand notite pentru a sti cum pot sa o imbunatatesc. Iar la finalul ei, cel mai adesea, are loc o mica sedinta cu echipa de productie ca sa discutam la cald despre ce avem de facut in continuare. Si Jurnalul si “Generatia cu cheia de gat” sunt proiecte care abia au demarat, care isi cauta publicul, asa ca e nevoie de multa atentie la detalii si mult efort in perioada asta. Sper ca peste cateva luni sa fiu un pic mai relaxata.

Care a fost cea mai dificila experienta din activitatea ta de jurnalist?
Ceea ce mi se intampla acum, fara indoiala. Revin in atentia publicului la pupitrul jurnalului principal al unei statii considerata pana nu demult mica si neinsemnata. In acelasi timp, emisiunea pe care o realizez abordeaza intr-o cheie destul de profunda problemele generatiei din care si eu provin, a copiiilor crescuti “cu cheia de gat”.

Care sunt temele abordate?
Le vorbesc oamenilor despre fenomene sociale, despre sechele dobandite in comunism, intr-o perioada in care romanii nu mai cred in nimeni si in nimic. Va mai dura un pic pana cand se vor obisnui cu jurnalismul pe care il practic eu si imi vor acorda increderea lor. Dar merg in fiecare zi la treaba cu speranta ca munca mea si a colegilor mei va conta, va folosi celor multi si deznadajduiti din aceasta tara. Stirile si “Generatia cu cheia de gat” sunt doua proiecte foarte grele pe care ma straduiesc sa le impun pe piata media si care sper sa adune, in timp, cat mai multi telespectatori fideli.
de Mirabela Gucea - 5518 afisari
 
         
 
3.0 - 5610 voturi