"Cronicile pozitive au contat enorm. Premiul a fost un bonus."

Adaugata 2009-07-13, la ora 09:01:34
"Cronicile pozitive au contat enorm. Premiul a fost un bonus." Chiar daca a trecut ceva timp de cand filmul „Politist, adjectiv”, in regia lui Corneliu Porumboiu a fost premiat la Cannes, pentru regizor ramane cel mai important eveniment din ultima perioada. Iata cum isi aminteste acum momentul, dupa aproape doua luni.

Ati crezut de la inceput ca filmul “Politist, adjectiv” va avea succes la Cannes?
Cand fac un film, ma orientez in primul rand catre povestea pe care vreau s-o spun si nu ma gandesc neaparat la succes. Importanta a fost selectia la Cannes si nu m-am gandit la premiu. Povestea este cea mai importanta.

Premiul a reprezentat o surpriza?
Intr-un fel, da, a fost o surpriza. Pentru ca sunt 20 de filme in acea competitie si  nevazandu-le pe celelalte 19, nu ai cum sa stii care este cel mai bun. Poate fi unul din America, absolut genial.

Aveti emotii in fata publicului?
Depinde. Daca raman in sala, am emotii. Cateodata, daca stau cinci minute alaturi de public, intru in poveste, sunt absorbit si ma uit la film, uit de emotii.

Ce sentimente ati trait la Cannes inainte si dupa premiere?
Greu de spus. Eram in Bucuresti si am primit un telefon: “Vino ca ai luat un premiu!” Intr-un fel, esti multumit. Te gandesti ca filmul a avut succes. In mod special, a avut un succes de critica dinainte. In timpul festivalului, foarte multi critici importanti au adus cronici pozitive filmului. Eram multumit de acest succes. Apoi, premiul este un bonus. Nu stii daca il vei primi, sau nu. Nu am avut emotii cu privire la acest aspect. Mai degraba, am avut emotii inainte de a urca pe scena, in fata a mii de oameni, gandindu-ma la ce discurs voi avea.

Cum au reactionat familia si prietenii dupa aflarea vestii?
S-au bucurat foarte mult cand au aflat de succesul meu. Am primit sute de sms-uri, sute de telefoane. Este un moment interesant. Te cauta oameni pe care nu i-ai mai auzit demult, colegi de facultate...
de Gabriela Niculescu - 3356 afisari
 
         
 
3.0 - 3884 voturi