"Am simtit criza financiara la fel ca toti romanii"

Adaugata 2010-05-24, la ora 07:40:15
Christian Sabagh a fost jurnalist de investigatie, iar de aproximativ doua saptamani este prezentatorul principalului jurnal de stiri de la Kanal D. Acesta ne-a vorbit in exlusivitate despre ceea ce il multumeste si ce nu in lumea in care traieste, dar si despre ce ar putea sa schimbe in aceasta lume.
Ce va nemultumeste?
Ma nemultumeste sistemul social al Romaniei, faptul ca sunt atat de multi oameni saraci si fara niciun sprijin, iar nemultumirea devine cu atat mai mare cu cat constientizez ca nu am cum sa-i ajut pe toti. In plus, ma nemultumeste lipsa autostrazilor, situatia dezastruoasa a spitalelor si cam tot ce nemultumeste pe orice roman in situatia actuala pe care o traim cu totii.
Cum comentati ceea ce se difuzeaza in prezent la TV?
Realitatea este cea pe care o traim, astfel ca ce se difuzeaza la televizor reflecta in mare parte ce se intampla in teritoriu. Mi-ar placea, de exemplu, ca in jurnalele de stiri sa nu fie difuzate imagini in care sa vedem saracie, violenta, disfunctionalitati ale sistemului, insa atata timp cat acestea se intampla, trebuie redate si pe micul ecran.
Ce parerea aveti despre ceea ce se intampla pe scena politica romaneasca?
In calitate de jurnalist, nu imi exprim o opinie ferma cu privire la sistemul politic de la noi, deoarece job-ul meu este sa investighez si sa analizez fapte, mai mult decat sa comentez atitudini.
Ce ati schimba in lumea in care traiti?
Daca as fi demiurg as schimba tot ce functioneaza in neregula in aceasta lume: razboaie, boli, calamitati, coruptie. Insa nu sunt decat un simplu jurnalist, dar asta nu ma opreste sa incerc sa imbunatatesc lucrurile, sa lupt pentru o viata mai buna. Prin Stirile Kanal D, noi nu avem posibilitatea de a schimba ceva efectiv, insa avem ocazia de a trage un semnal de alarma acolo unde este nevoie, atentionam populatia si autoritatile atunci cand lucrurile nu se desfasoara normal si suntem alaturi de cei lipsiti de aparare. Acest este felul meu si al echipei Stirile Kanal D prin care incercam sa schimbam ceva pentru ca societatea in care traim sa fie mai buna si mai frumoasa.
Ati simtit criza financiara?
Bineinteles. Am simtit criza la fel ca toti romanii. Este o perioada grea pentru toata lumea, dar speram ca aceasta sa treaca cat mai repde iar tara sa-si revina din declin.
Peste cinci ani, va vedeti tot la pupitrul stirilor?
Nu sunt genul care sa-si faca planuri cincinale. Am avut cu totii un astfel de exemplu, iar deznodamantul pentru el a fost unul tragic, intr-o zi friguroasa de decembrie.
Ati fost vreodata tentat sa parasiti Romania? Unde v-ar fi placut sa traiti?
Nu am fost tentat niciodata sa parasesc Romania. Eu sunt roman si iubesc aceasta tara. O iubesc la fel precum iubesc Libanul (tara in care mi-am petrecut o parte din viata), asa ca pot sa spun ca am doua mame la fel de frumoase si de bogate. Am ales sa traiesc in Romania, fiindca imi place si ma simt bine aici. Nu cred ca exista alt loc mai potrivit pentru mine in aceasta lume.
de Livia Lixandru - 3852 afisari
 
         
 
3.1 - 4635 voturi