"Parintii, vinovati ca-si trimit copiii sa faca parada modei la scoala"

Adaugata 2011-05-27, la ora 09:23:55
"Parintii, vinovati ca-si trimit copiii sa faca parada modei la scoala" Fost profesor, actual membru PDL si senator, Radu Berceanu considera ca parintii sunt vinovati ca-si trimit copiii sa faca parada modei la scoala. In opinia senatorului, este foarte dificil pentru o profesoara sa predea in fata unei clase unde sunt de zece ori mai bine imbracate decat ea. In ce priveste politica, aflati din randurile urmatoare pe cine a facut Radu Berceanu parlamentar la revolutie.

Dar parca si onoarea de a fi dascal si-a pierdut nobletea. Copilul merge la ore de zece ori mai gatit, mai scump imbracat, umilind, pur si simplu, profesorul din fata lui.
A, da, sigur... Asta e, in primul rand, problema parintilor. Dar aveti dreptate. Este foarte, foarte dificil pentru o profesoara sa mearga si sa predea unei clase in care toate fetele sunt de zece ori mai bine imbracate decat ea. Asta e problema sistemului, dar sa stiti ca nu neaparat a celui de invatamant, ci a intregului sistem din tara noastra. Noi nu am fost in stare sa intelegem nici in 21 de ani ca, pana nu va functiona economia din tara noastra, in zona asta nu se va intampla nimic si nu va avea loc nicio imbunatatire. In alte tari, oamenii sunt obisnuiti sa isi vada fiecare de bucatica lui, sa isi valorifice cat mai mult activitatea. In felul acesta, usor-usor, societatea prospera. Noi avem multe probleme...

Domnule (fost) profesor, sunteti un om bogat azi...
Da. Sunt bogat. Nu prea mai avem prieteni printre colegii de odinioara... De multe ori, discut cu sotia despre ce s-ar fi intamplat daca nu as fi iesit la revolutie. Ajungem la concluzia ca eu nu as fi facut niciodata politica. In 22 decembrie '89, habar nu aveam cine era secretar PCR la Dolj. Am iesit in strada, ca multi altii, sa-l dam jos pe Ceusescu, fiind unul dintre capii razmeritei aleia (sunt niste filme care se mai dau la Craiova, cand se mai vorbeste de revolutie). Apoi, am ramas acolo cateva zile. A venit mai 1990 si mi-au zis: <Hai sa te punem primul pe lista, la Senat>. Le-am raspuns: <Bai, stati o clipa, eu am 36 de ani…>. Senatul e cu senectute, sau cel putin asa mi se parea mie atunci. Asa ca i-am pus pe altii pe lista: pe Predescu (n.r. - azi judecator la Curtea Constitutionala), pe Gherman... Eu i-am notat, cu mana mea. I-am facut parlamentari. M-am lasat insa pus pe primul loc la Camera Deputatilor, insa nu cu gandul ca voi face cine stie ce cariera.  
de Ella Nica - 4892 afisari
 
         
 
3.0 - 5014 voturi