"Cea mai grea perioada a fost armata"

Adaugata 2011-03-30, la ora 10:06:19
"Cea mai grea perioada a fost armata" Pianistul si compozitorul roman de jazz a debutat in 1974 la Festivalul International de la Sibiu. De-a lungul carierei sale a avut numeroase turnee in Statele Unite, Franta Germania, Austria sau Polonia.

Care este locul unde ati vrea sa traiti?
Un loc unde sa am prietenii din Bucuresti, urbanismul de la Paris sau Londra (cu Sena si Tamisa cu tot), imprejurimile Sibiului si muzicienii de la Berlin.

Sunteti superstitios?
Nu, dar stiu ca necunoscutul ne poate rezerva mari surprize asa ca incerc sa ma port frumos in prezenta lui. Iar el e prezent mereu peste tot.

Ce impresie aveti despre interpretii de muzica din Romania, care apar precum ciupercile dupa ploaie?

Nu au nicio legatura cu muzica... doar stiti si dumneavoastra. Din pacate, din cauza lor si a celor care se imbogatesc de pe urma lor, lumea incepe sa uite despre ce e vorba in aceasta  arta.

Care a fost cea mai grea perioada din viata dvs?
Voi raspunde scurt: armata, pentru ca muream de plictiseala.

Ati trait vreodata un moment pe care l-ati considerat la limita?
Traind in Bucuresti te afli de multe ori la limita chiar daca nici nu-i dai seama de asta. Ce vreau sa spun? Nu v-a atins niciodata borurile plariei vreun trolebuz care a luat curba urcandu-se pe bordura? Nu v-a cazut niciodata la doi pasi in spate un metru cub de zapada cu gheata? Nu vi s-a intamplat sa observati in ultima clipa noul canal fara capac de pe strada dumneavoastra? Am spus ca nu sunt superstiios dar, de data aceasta, poate din superstitie prefer sa nu povestesc cum am scapat prin urechile acului de cateva ori din astfel de intamplari... si din altele un pic mai grave. Trebuie sa recunosc, in comunism experientele de felul acesta erau mult mai numeroase. Poate ca nostalgicii perioadei respective tanjesc dupa descarcarile de adrenalina de atunci.

Datorati cuiva faptul ca ati ajuns aici?

Daca va referiti la esecuri, am scris undeva ca "de cand ma stiu, am avut de a face  cu decizii care s-au luat peste capul meu dar, in principal nu de aici mi se trag insuccesele". Voiam sa spun ca raul mi l-am facut, in general, cu mana mea, e adevarat si cu ajutorul celorlalti. Iar daca e vorba de micile mele reusite, aici au contat, uneori familia, apoi cateva femei care poate m-au iubit (sau poate nu) si, bineinteles, o seama de prieteni. Ii am in minte pe cei mai multi dintre ei si le mulumesc. Desigur, mai exista si genetica sau ce fac zeii din tine, dar aceste lucruri  conteaza in ambele cazuri: si la bine si la rau.
de Livia Lixandru - 5056 afisari
 
         
 
3.0 - 4937 voturi