Teatrul "altfel" de la "Bulandra": Ivanov
    POZA:

Teatrul "altfel" de la "Bulandra": Ivanov

Una dintre cele mai asteptate premiere ale inceputului de an 2011 a fost, cu siguranta, Ivanov, comedia amara a lui A. P. Cehov, in regia lui Andrei Serban. Cele cinci spectacole tip „repetitie cu public“, care au precedat premiera oficiala de la Teatrul „Bulandra“, s-au jucat de fiecare data cu casa inchisa, iar biletele destinate premierei s-au epuizat in doar citeva ore…
Piesa, scrisa de Cehov in urma cu 123 de ani, care are ca inspiratie comedia amara Un Hamlet de provincie, este adusa in contemporaneitate de Andrei Serban, printr-o abordare regizorala aparte, ce are ca scop nu doar evocarea in limbaj teatral a psihologiei personajelor lui Cehov, ci si valorificarea unor mari actori in personaje-cheie, expuse intr-o lumina noua. Vlad Ivanov este personajul central – Ivanov, un om inca tinar, depresiv, invins de propriile visuri, Victor Rebengiuc – pur si simplu genial, apare in rolul unui conte scapatat, rautacios, glumet, care in final isi pastreaza demnitatea, Marius Manole – care, de aceasta data, nu mai este „baiatul bun“, ci abordeaza cu mult entuziasm si dinamism un personaj dornic sa parvina prin orice mijloace, iar Mirela Oprisor o interpreteaza cu multa sensibilitate pe evreica Anna, sotia bolnava de tuberculoza a lui Ivanov.
Piesa a fost montata intr-un timp record (sase saptamini), deoarece, pentru a se putea repeta in ritmul dorit de regizor, in sala teatrului de la Gradina Icoanei s-au oprit toate celelalte spectacole pina la premiera. Spectacolul oficial a adus in public nu doar iubitori de teatru si studenti ai UNATC, ci si personaje implicate in mod activ in fenomenul teatral. Printre acestea s-au aflat Ion Caramitru, directorul TNB, care a urmarit piesa cu multa atentie, schim­bind impresii la pauza cu designerul Doina Levintza, regizorul Alexandru Tocilescu, care a comentat din loja, alaturi de Alexandru Darie (directorul teatrului-gazda), scenele-cheie, si Mircea Diaconu, directorul Teatrului „Nottara“, sosit in ultimul moment, dar care a vizionat extrem de concentrat spectacolul de pe margine.
de Luana Ungureanu - 1439 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi