Andreas Petrescu, inovator al teatrului
    POZA:
   
 

Andreas Petrescu, inovator al teatrului

Desi nici cultura in sine nu a fost scutita de efectele crizei economice, cinematografia si teatrul romanesc se incapatineaza sa aiba tot mai multa vizibilitate si credibilitate in plan international. Daca in cazul cinematografiei asistam la multe productii romanesti aclamate la festivalurile internationale, in ceea ce priveste teatrul, am avut recent si o premiera mondiala: prima piesa de teatru 3D, pusa in scena la Baia Mare, in cadrul Festivalului Atelier. Imaginatia artistilor romani nu se opreste aici si, prin urmare, peste putin timp, vom fi martorii unei noi premiere in lumea teatrului: primul serial de teatru din lume...
Curajoasa initiativa ii apartine lui Andreas Petrescu, actorul, dramaturgul si prezentatorul tv care, impreuna cu echipa din spectacolul de succes Ma mut la mama, in regia lui Gelu Colceag, va pune in scena si continuarile acestei comedii, sub forma unor piese de teatru. „Am pornit de la urmatoarea idee: exista serial de televiziune, exista continuari ale multor filme de succes, motiv pentru care m-am gindit sa fac primul serial din teatrul romanesc, chiar universal as spune, pentru ca nu exista nicaieri o continuare a unei piese de teatru care sa fie jucata. Astfel ca, dupa succesul comediei Ma mut la mama, am scris si continuarea piesei, pe care am denumit-o, provizoriu, Casatorie in trei. Practic, personajele sint aceleasi, dar am mai introdus si altele pentru care in prezent facem un casting. In acelasi timp, atit noua piesa, cit si eventualele continuari ale acesteia sint gindite in asa fel incit sa fie considerate de sine statatoare, in sensul ca poti vedea oricare dintre ele si poti intelege firul povestii fara a fi nevoie sa le vezi pe toate“, a explicat vedeta televiziunii publice.
Cu toate ca o astfel de initiativa poate fi privita cu oarecare scepticism, Andreas Petrescu sustine ca detine si reteta succesului. „Un dramaturg poate scrie cite piese pofteste, dar nu el este cel care joaca in ele si nici care le produce. In schimb, eu si Gabriel Fatu sintem si autori ai textelor, si producatori, si actori, dispunind de un mecanism sigur pentru a reusi in tot ceea ce facem. Din pacate, cred ca va dura mult timp pina cind vom putea pune in scena piesa, pentru ca avem nevoie de finantare… Ne sint necesari cel putin 5.000 de euro, si cum oamenii investesc cu greu in segmentul numit <cultura>, va fi cam dificil. Un lucru inedit ar fi sa jucam fiecare continuare a piesei Ma mut la mama in cite un teatru diferit: spre exemplu, piesa initiala la Teatrul Mic, Casatorie in trei la Odeon, iar Ma mut la mama III la Teatrul National, si tot asa“, sustine vedeta TVR.
In ceea ce priveste televiziunea, acesta sustine ca, pentru moment, a renuntat sa mai apara pe sticla in favoarea scrisului, respectiv a pieselor de teatru, dar si a unor scenarii de televiziune. In plus, Andreas sustine ca cei opt ani petrecuti pe micul ecran ii confera si dreptul de a face o selectie riguroasa a unui potential proiect de televiziune. „Este un moment in care am hotarit, impre­una cu echipa de la matinal, sa fac o pauza, iar acum sint scenarist al unor emisiuni de la TVR. De asemenea, am avut diverse emisiuni, pentru copii, de-spre animale, matinaluri, stiri etc. Chiar imi spunea un prieten, la un moment dat: <Doar in desene animate nu te-am vazut, in rest, n-ai ratat niciun fel de aparitie. Dar sa stii ca semeni cu Pluto…>. Acum mi-am gasit o linie pe care sa merg in televiziune si cred ca late night show-urile mi s-ar potrivi cel mai bine. Astept niste propuneri in acest sens, mai ales ca exista o penurie de astfel de emisiuni si de entertaineri. Din cite am observat, Andrei Duban face acum un late night show, dar, in ciuda faptului ca este un actor de exceptie si un invitat senzational, in postura de prezentator, din pacate, nu ajunge la nivelul la care o face atunci cind este in cea de invitat“, a declarat Andreas Petrescu.
de Mirabela Gucea - 3026 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi