Zoli Toth: "Imi este frica de oamenii care sunt buni la toate"

Adaugata 2013-04-05, la ora 17:03:37
Zoli Toth: Il cunoasteti din formatia Sistem. Zoli Toth are o cariera bogata in domeniul muzicii, dar de cativa ani este implicat in diverse actiuni in stransa legatura cu dezvoltarea comunitatii. Acum organizeaza Gala On Air Music Awards in cadrul careia vor fi premiati cei mai talentati muzicieni. Fondurile obtinute din vanzarea biletelor vor fi folosite pentru dotarea cu instrumente muzicale a unei scoli de muzica din Romania. Motivul pentru care Zoli Toth si Star Management au luat aceasta decizie este unul extrem de simplu: orice industrie este datoare sa sprijine dezvoltarea viitorilor sai profesionisti.
Zoli a stat de vorba cu reporterii VIP despre ce inseamna sa-ti cladesti o cariera solida, cu multe vise si fara compromisuri.

Cat de originali sunt artistii in muzica pe care o fac?
Imi este tare greu sa generalizez. Unii sunt foarte originali, altii nu. In acest moment muzica romaneasca trece prin perioada coverurilor. Concluzia o puteti trage singuri…

Cat la suta conteaza versurile si cat la suta linia melodica pentru tine?
Eu as imparti astfel: 33,3%, versurile, 33,3%, linia melodica si mai adaug 33,3% pentru orchestratie. Succesul si valoarea sunt garantate doar in aceasta combinatie. Sunt uimit de versurile unor piese romanesti difuzate la radio sau la televiziuni in vremurile noastre, atat in bine, cat si in rau, iar asta ne-a facut sa cream o categorie speciala la On Air Music Awards, Cel mai bun text in limba romana. Sunt curios cine va castiga...

Ce influenta crezi ca are muzica asupra tinerei generatii?
Foarte mare, muzica transmite un mesaj, iar artistii sunt modele pentru tanara generatie si nu numai. Este foarte important cum este facuta muzica, cum este transmisa si cine o transmite. Aici as vrea s-o felicit pe doamna Ruxandra Ion pentru ca a reusit prin trupa LaLa Band sa schimbe gusturile muzicale a milioane de tineri romani, sa le faca cunoscute si alte piese decat cele pe care le pot auzi in mod obisnuit..

Cine a stat „in spatele” lui Zoli de la lansarea lui in muzica si pana in prezent?
Ambitia. Dorinta de a fi cel mai bun, de a fi cel dintai. Dar si oameni de bine din showbiz: producatori, promoteri, oameni de radio, sponsori, carora trebuie sa le recunosc meritele si m-as bucura sa o faca si alti artisti la fel cu cei care le-au fost alaturi.

Cum ai ajuns in lumina reflectoarelor?
Muzica o studiez de la cinci ani, am facut liceul de muzica, o facultate de profil, am tot avut iesiri la rampa la diverse concursuri si evenimente. In showbiz, insa, m-a adus Catalin Muraru impreuna cu trupa Sistem.

Ce inseamna muzica pentru tine? Este un hobby, o modalitate de a face bani?
Muzica este un stil de viata: ascult, studiez si traiesc din muzica. Muzica este modul prin care eu incerc sa ii fac fericiti pe cei din jurul meu.

„Imi doresc sa pot lasa in urma mea lucruri mai frumoase, un viitor mai bun pentru fiicele mele”
Care au fost primele reactii ale colegilor de breasla atunci cand ai anuntat ca organizezi o gala in cadrul careia ii premiezi pe unii dintre ei?
Pentru cei care ma cunosc nu e o surpriza faptul ca organizez On Air Music Awards, sunt obisnuiti cu ideile mele si rigoarea cu care le pun in practica. Anul trecut am organizat Pro Istoria Fest, cel mai mare festival intinerant din Romania care promoveaza cultura, istoria si traditia autohtone. Peste 140.000 de spectatori au participat la evenimentele organizate in cadrul Pro Istoria Fest. Asa ca nu eveniment prin care ne propunem sa recunoastem valorile industruiei muzicale romanesti nu i-a prea luat prin surprindere pe colegii mei.

Esti prins in diverse proiecte ce implica comunitatea? De unde aceasta alegere?
Dorinta de a ne fi mai bine cred ca o are toata lumea in sange. Mai rau stam cu pusul in practica. Eu am norocul sa pot ajuta lumea cu notorietatea pe care o am, sa fiu un exemplu bun, sper eu. M-am implicat si am initiat mai multe proiecte, au devenit credibile si de atunci totul e mult mai usor. Imi doresc sa pot lasa in urma mea lucruri mai frumoase, un viitor mai bun pentru fiicele mele.

Cum a fost drumul de la muzician la leadership?
Natural, nu am fortat nimic. Consider ca lider devii, nu te numesti tu si gata. Actiunile tale de zi cu zi pentru un scop anume te fac lider, te fac respectat de cei din jur si recunoscut.
 
Ce inseamna sa fii un bun lider in orice moment al vietii?
Nu stiu. Eu nu pot sa declar asa ceva despre mine. De fapt, imi este frica de oamenii care sunt buni la toate.

Au fost situatii cand ai dat dovada de lipsa de responsabilitate? Cand si in ce context?
Cu siguranta au fost, insa nu mi le amintesc. Sunt setat doar pe succese, din fericire...

de Edith Alexa - 6174 afisari
 
         
 
2.9 - 5969 voturi