Ionut Iftimoaie: "Mai am inca lucruri de spus in ringul de box"

Adaugata 2012-09-25, la ora 12:18:12
Ionut Iftimoaie: Pugilistul roman Ionut Iftimoaie este VIP Ambassador PokerStars in Romania, ajungand sa castige mai nou bani din poker. Sportivul de performanta a invatat ca intr-o competitie cele mai importante sunt, exercitiul, autocontrolul si luciditatea. Am discutat cu Ionut despre familie, sport, provocare si familie.

Cum a fost trecerea de la box la poker?
Mai am inca lucruri de spus in ringul de box, nu am renuntat la box pentru poker. Practic doua sporturi care se completeaza. Si boxul si poker-ul sunt doua sporturi care, in ceea ce ma priveste, au cel putin o trasatura comuna: exercitiul. Si aici nu ma refer doar la cel fizic, antrenamentul fiind esential in orice sport. Strategia este si ea foarte importanta, atat in jocul de poker, cat si in ring. Daca nu ai o buna strategie, diferita de cea a adversarului, nu ai sanse sa invingi. La fel de importante sunt: energia, pregatirea psihologica si autocontrolul. Iar cand trebuie iei o decizie rapida trebuie sa iti alegi cu atentie momentul.

Cum te-ai integrat in echipa celor de la PokerStars?
In 2010, cu ocazia reality-show-ului "Clubul de poker", am aflat cum se joaca poker si am avut sansa sa intalnesc profesionistii PokerStars. Pentru acest show, KidPoker Daniel Negreanu a venit special in Romania. Insa, inainte de intalnirea cu Daniel, am avut ocazia sa joc si sa invat poker de la Toni Judet, un profesionist al jocului de poker, care a devenit primul jucator din PokerStars Team PRO Romania.
La masa finala a show-ului m-am clasat pe locul al III-lea. Pot spune ca a fost o experienta extraordinara, pe care as mai repeta-o oricand. Am ramas cu „sechele” in urma participarii la aceasta emisiune si am ajuns sa petrec foarte mult timp jucand online, participand la turnee, unde ma inscriu cu mize mici. Imi amintesc unul dintre primele turnee castigate - 1.800 de jucatori, n-am dormit toata noaptea, dar mi-a placut foarte mult.
Dupa care, PokerStars mi-a propus sa fiu VIP Ambassador in Romania, ceea ce mi se pare mai mult decat onorant. De curand am fost la EPT Monte Carlo si am avut ocazia sa experimentez un turneu live, un turneu pentru media, unde m-am clasat pe pozitia a III-a. Foarte multa adrenalina, o experienta de neuitat.

Care sunt activitatile tale din timpul liber acum, cand pokerul a  devenit un job pentru tine?
In timpul liber imi place sa stau cu familia, ma joc cu copiii mei, ma antrenez - conditia fizica este importanta. Si joc si poker, perfect adevarat.

“Pokerul a fost o provocare pentru mine, o ocazie in plus sa demonstrez ca sunt sportiv de performanta”
Care este jucatorul de poker preferat de tine?
Nu am un jucator preferat, dar Negreanu m-a fascinat. In egala masura Toni mi se pare un foarte bun strateg la masa de poker.

Foarte multe vedete practica acest joc. Care sunt secretele  atractiei pokerului pentru cei cu reputatie si renume intr-o societate?
Eu nu sunt om cu secrete. Pokerul a fost o provocare pentru mine, o ocazie in plus sa demonstrez ca sunt sportiv de performanta.

Se castiga mai bine din poker decat din box?
Depinde cat investesti... Autocontrolul este esential - chiar aminteam de el la inceputul interviului. In toate exista o masura. De fiecare data cand te asezi la masa de joc trebuie sa stii care este suma pe care esti dispus sa o pierzi.

Sotia ta iti impartaseste pasiunea pentru acest joc? Ce spune ea  despre activitatea ta la PokerStars?
Sotia mea ma sustine si intelege ceea ce fac, este o femeie foarte intelegatoare. Chiar acum cateva luni m-a insotit la mare, la Navodari, cu ocazia unui eveniment PokerStars, lansarea unui nou produs pentru jocul de poker pe mobil. In acest an, cel mai mare site de poker online din lume, PokerStars, si-a lansat aplicatia mobila care le permite jucatorilor sa ramana in joc cu ajutorul dispozitivelor mobile sau al tabletelor. Aceasta aplicatie, disponibila pe iPhone, iPad si Android, le permite jucatorilor sa participe la diverse turnee, jucate pe sume reale sau fictive, exact la fel cum ar juca de pe computer. Frumusetea aplicatiei consta in faptul ca jucatorii pot acum sa joace in continuare, participand la turneele sau partidele cash preferate, chiar daca nu sunt asezati in fata unui computer.

de Anca Lapusneanu - 4852 afisari
 
         
 
3.1 - 4509 voturi