Chris Simion: "Viata mea nu a inceput o singura data"

Adaugata 2013-01-18, la ora 19:16:37
Chris Simion: A fost jurnalist, a lucrat la revista VIP si acum este cea mai cunoascuta regizoare de la noi. A dat viata paginilor scrise din romanele unor scriitori celebri, iar povestile lor le-a montat in piesele de teatru, devenite, ulterior, cunoscute si apreciate in randul tinerei generatii si nu numai.

Chris Simion a primit girul la inceputul carierei de la Pascal Brukner. Datorita spectacolului pe care l-a montat dupa cartea lui, Chris a jucat intr-unul din cele mai cunoscute teatre din Paris, Teatrul Lucernaire. De atunci ii spune "papa", este omul care i-a dat ideea sa infiintez un teatru independent. „Hotii de frumusete”, spectacolul dupa cartea celebrului scriitor francez, a avut premiera pe 17 ianuarie. Cu aceasta ocazie, am incercat sa descoperim ce ascunde in suflet si in minte Chris, un om si un artist cu adevarat frumos.

Ce inseamna pentru Chris Simion “a iubi”?
A fi capabil sa te daruiesti fara rezerve.

Esti casatorita de multi ani cu Gabriel Fatu. Consideri ca in viata trebuie sa fim doi pentru a fi fericiti? De ce?
Fericirea nu tine de numarul celor implicati. Fericirea incepe odata cu libertatea ta interioara. Esti fericit daca esti un om intreg in suflet si in spirit.

Cum este posibila fericirea cu un barbat sau o femeie care nu este liber/a din punct de vedere al relatiei?
Depinde ce astepti de la acea relatie. De cele mai multe ori nefericirea apare atunci cand nu primesti ceea ce astepti, cand nu ai invatat sa te bucuri de ceea ce ti se ofera.

Ce aduce casatoria in plus in viata unui cuplu?
Cand casatoria e doar un contract social aduce in plus o hartie. Altfel...poate sa fie calea spre sfintenie.

Cand consideri ca a inceput viata pentru tine? Ce s-a intamplat atunci?

Viata mea nu a inceput o singura data, incepe de fiecare data cand o iau de la capat, in fiecare moment in care pot sa o iau de la zero. Mi-ar placea sa fiu in stare sa traiesc fiecare secunda astfel, ca pe o nastere permanenta.

La ce anume ne foloseste suferinta?
La curatare. Nu suferim pentru actiunile celuilalt, suferim pentru propriile noastre pacate.

“Am invatat ceva de la viata mai mult de la momentele in care am suferit, decat in urma celor in care am fost fericita”
Traind o anumita experienta de dragoste, exista riscul de a fi abandonat. Ti s-a intamplat asta? Cum ai reactionat?
Demult. Atunci am invatat ca oamenii cu care avem relatii nu sunt doar niste marionete in mainile noastre si ca a trai cu un om nu inseamna a-l inlantui. Nimeni nu are dreptul sa lege pe nimeni. Orgoliul nostru ne orbeste si de cele mai multe ori din cauza lui ajungem la disperare. Fiecare are dreptul sa plece dintr-o relatie atunci cand nu isi mai gaseste locul acolo.

Poate exista pasiune fara suferinta? Cum?
Pasiunea si suferinta sunt independente. Pot exista una fara cealalta. Ambele iti incearca limitele si te ajuta sa te cunosti. Pana astazi trag concluzia ca am invatat ceva de la viata mai mult de la momentele in care am suferit, decat in urma celor in care am fost fericita.

Are Chris Simion doua personalitati? Care sunt acestea?
Exista o Chris boema, filosoafa, introspectiva, introvertita pe care o regasesti mult in cartile pe care le scrie si exista o Chris atomica, exploziva, agitata pe care o gasesti in teatru. Ambele au umor, credinta, generozitate si instinct de supravietuire.

Care sunt sacrificiile pe care le-ai facut in viata? Au meritat acestea?
N-am facut sacrificii sau mai corect spus n-am perceput ca fiind sacrificiu momentele grele prin care am trecut. Le-am primit ca pe niste teme pentru acasa, caci la cat de superficial traim avem nevoie sa recuperam.

de Anca Lapusneanu - 5798 afisari
 
         
 
3.0 - 5513 voturi