A sosit era cardurilor de sanatate cu acumulare

Adaugata 2011-11-25, la ora 16:08:42
A sosit era cardurilor de sanatate cu acumulare Incepand cu anul 2000, pe piata serviciilor medicale private s-a conturat un produs nou, dedicat pacientilor, si anume abonamentul de sanatate. Lansarea lui nu a fost deloc spectaculoasa, acesta fiind si motivul pentru care, pana la aparitia asigurarilor de sanatate (2005-2006), nici nu se stia de existenta lui. Companiile din acea perioada au adus acest produs in Romania numai pentru ca exista in clinicile din strainatate. Ulterior, abonamentul de sanatate s-a dezvoltat odata cu serviciile de medicina muncii; acoperea, pentru inceput, conform legii, numai aceste servicii obligatorii. Treptat, abonamentele de sanatate au introdus, in pachet, servicii suplimentare. Angajatorii ofereau aceste abonamente drept pachet motivational pentru angajati, pe baza cresterii economice din acea perioada.

Ce se aseamana se aduna
Desi, in prezent, piata serviciilor de abonamente de sanatate detine aproximativ 10-12% din totalul pietei serviciilor medicale private (aproximativ 600 de milioane de euro), ponderea majoritara este data de abonamentele corporate. Exista o retinere din partea persoanelor fizice de a incheia direct un abonament de sanatate, deoarece inca exista mentalitatea ca preventia inseamna bani aruncati, lunar, pe fereastra, pe principiul “ma tratez numai atunci cand sunt bolnav”. Acesta este si motivul pentru care asigurarile de sanatate au o dinamica firava in Romania, iar piata abonamentelor stagneaza de ani buni. Atat in cazul abonamentelor, cat si al asigurarilor de sanatate (principiile fiind aceleasi), exista dezavantajul ca pacientul pierde, la sfarsitul anului, toata suma depusa. Acest lucru se intampla deoarece foarte multi abonati nu folosesc serviciile medicale din pachet sau nu sunt obligati sa foloseasca polita de asigurare. Apoi, existenta unui intermediar care doreste, la randul sau, sa obtina un profit face ca politele sa fie scumpe, sa acopere o arie mica de servicii medicale importante sau sa fie decontate partial din pretul real.

Ce este cardul cu acumulare?
Incepand cu luna noiembrie 2011, un nou produs marca Gral Medical apare pe piata: cardul cu acumulare Favor. 
In primul rand, Favor este un card de sanatate cu “acumulare”, asa cum spune si denumirea. Acest lucru inseamna ca pe acesta se acumuleaza bani, acestia ramanand pe card atat timp cat doreste titularul. Altfel spus, suma stransa nu se pierde la sfarsitul anului.
In al doilea rand, cardul cu acumulare Favor poate fi folosit de toti membrii familiei (parinti, copii, frati etc.). Atunci cand pacientul este pus in situatia in care o ruda are probleme de sanatate, cardul Favor protejeaza intreaga familie.
In al treilea rand, cardul ofera flexibilitate maxima la acumulare (lunar, ocazional sau atat lunar, cat si ocazional) si acces la toate serviciile medicale, cu reduceri semnificative de pana la 20%.
Cardul cu acumulare Favor are la baza un studiu de cercetare efectuat in reteaua de clinici Gral. Studiul a fost efectuat de Gral Medical in perioada octombrie 2010 – august 2011, in orasele Bucuresti, Craiova, Ploiesti, Pitesti si Focsani.
Comportamentul pacientului fata de serviciile medicale private a evidentiat, ca o linie rosie, ca un produs trebuie sa permita: flexibilitate, acces liber la orice serviciu si preturi reduse. In aceste conditii, cardul cu acumulare Favor reuneste toate cele trei atribute. Daca un abonament clasic impune o plata lunara conform contractului, cardul cu acumulare ofera flexibilitate in alegererea tipului de acumulare (in cazul acumularii lunare, abonatul poate trece la regim ocazional). Daca un abonament de sanatate clasic arondeaza pacientul automat la un doctor coordonator sau ofera o lista restransa de servicii medicale, cardul cu acumulare Favor si permite acestuia sa se programeze la orice doctor si sa acceseze orice serviciu doreste, fara sa fie limitat de diverse conditii.

Afla cum poti obtine pana la 300 de lei gratuit
Cardul Favor poate fi procurat direct, la toate receptiile clinicilor Gral din Bucuresti si provincie. In perioada 15 noiembrie 2011 – 15 decembrie 2011, in cadrul campaniei “A sosit era cardului cu acumulare”, orice persoana care incheie unul din cele trei tipuri de carduri Favor va beneficia de un bonus de pana la 300 de lei (100, 200 sau 300 de lei), ce se va depune automat pe card, in maximum 48 de ore. Pe langa bonusul acordat, se vor activa automat, in sistem, si reducerile aferente. Titularul cardului nu este supus unor obligatii ulterioare cand primeste bonusul. Tipul cardului depinde de nevoia dvs. prezenta si viitoare.

Detalii si informatii suplimentare: www.gralmedical.ro sau direct la sediul clinicilor Gral din Capitala si provincie:
Clinica de Diagnostic Gral, 021.323.00.00 (02) sau 0724.242.259;
Clinica Gral Colentina, 021.317.83.95 sau 0730.025.818;
Clinica Gral MC Ploiesti, 0244.597.753 sau 0244.596.592;
Clinica OncoFort Craiova, 0351.442.419 sau 0771.594.383;
Clinica OncoFort Focsani, 0311.000.201;
Clinica OncoFort Pitesti, 0311.000.199. 
de Rares Pop - 4617 afisari
 
         
 
3.0 - 4941 voturi