"Sunt lucruri mai importante decat orgoliile politice in familie"

Adaugata 2011-05-06, la ora 09:07:10
"Sunt lucruri mai importante decat orgoliile politice in familie" Pe Daciana Sarbu o bate gandul sa nu mai candideze pentru un nou mandat de europarlamentar, la urmatoarele alegeri, desi, asa cum spune chiar ea, ii vine ca o manusa activitatea pe care o defasoara in Parlamentul European. A fost preocupata de domenii ca mediul si mancarea sanatoasa, mai ales ca sunt extrem de importante pentru viata de zi cu zi a oamenilor, si a avut chiar rezultate. Care au fost cele mai importante initiative ale europarlamentarului, aflam din randurile urmatoare.

Ce legi sunt legate de numele tau, asa, la prima strigare?
Cea mai importanta este Rezolutia de interzicere a exploatarii cu cianuri in Europa. A fost o lovitura si pentru cei de la Gold Corporation, care au mari interese la Rosia Montana. Ei faceau mare caz de faptul ca ar beneficia de suportul Uniunii Europene, pentru a folosi cianura in exploatari, desi ar afecta mediul si sanatatea oamenilor din zona, cu toate ca ei neaga acest lucru. Importante sunt si amendamentele pe care le-am adus, in dezbaterea unor rapoarte. Cat timp am facut parte din Parlamentul Romaniei, am avut mai multe initiative, insa a devenit lege majorarea pensiilor personalului din aviatie. De cand fac parte din Parlamentul European, merg mereu cu avionul si vad cum ne punem viata in mainile lor si de cat stres au parte. Asta era in 2006. A fost in vigoare pana anul trecut, cand Boc le-a micsorat, din nou, pensiile.

Ai avut si o initiativa prin care cereai interzicerea vanatorii in parcuri, desi tatal tau, senatorul Ilie Sarbu este vanator. Cum va mai intelegeti?
Nu a trecut, normal. Mai avem mici discutii, dar nici tata nu mai vaneaza des, iar eu nu pot fi de acord cu aceasta activitate.

La inceputurile tale in politica, atunci cand toti spuneau ca esti “fata lui Sarbu”, te-ai revoltat si ai spus: “Va veni vremea cand veti spune <Ilie Sarbu, tatal Dacianei>”. A venit?
Nu mai gandesc de mult timp asa. Am zis acel lucru din orgoliu. Eram la inceput. A fost o prostie. Asa am ripostat, ce-i drept, dar alte lucruri sunt importate, nu aceste orgolii politice in familie. Mult mai importanta este, de pilda, armonia in familie.
de Ella Nica - 4669 afisari
 
         
 
3.0 - 4985 voturi