"Nu voi renunta la concertele de club, pentru ca acolo este atmosfera"

Adaugata 2011-05-09, la ora 08:55:01
"Nu voi renunta la concertele de club, pentru ca acolo este atmosfera" Organizatorul de concerte rock, Nelu Brindusan a reusit sa aduca in Romania trupe de renume, precum Catamania, Blind Guardian si multe altele. Acesta ne-a vorbit despre cum este sa fii organizator de concerte rock, dar si despre cele mai trasnite cereri primite de la un invitat.

Ce te-a determinat sa devii organizator de concerte?
Prin 1996 am infiintat Promusic Prod., o casa de discuri pentru formatii rock underground, si ca sa mearga vanzarile de casete (pe vremea aceea nu se stia de CD-uri) trebuia ca cineva sa promoveze prin concerte formatiile respective, asa ca am decis ca trebuie sa ma ocup si de acest aspect. Incet, incet, de la evenimente micute de club, am trecut la unele medii, ajungand acum sa fac evenimente destul de mari, daca ne referim la zona rock/metal. Chiar daca visul oricarui organizator sunt concertele cu un public numeros, sa zicem un eveniment la Polivalenta sau pe stadion, nu voi renunta la concertele de club fiindca acolo este o alta atmosfera. Eu pot spune ca am avut noroc la acest capitol si ma bucur ca pot contribui la cresterea fenomenului rock din Romania.

E un business bun in Romania sa fii organizator  de evenimente?
Este un business bun in masura in care faci totul intr-un mod cat mai profesionist si te dedici acestei meserii. Nu e o meserie ca oricare alta, aici consumi multi nervi si daca nu esti antrenat, risti sa clachezi.

Cat de profesionisti sunt romanii la capitolul organizare de evenimete? 
Sunt firme care se ocupa serios de evenimente, se cunosc care sunt acestea, dar sunt si “aventurieri” care cred ca un concert nu inseamna implicit si riscuri si se baga cu capul inainte crezand ca o sa dea marea lovitura. 

Care este cea mai trasnita cerere primita de la un invitat pentru a sustine un concert in Romania?
S-a intamplat la concertul cu Cradle Of Filth si Moonspell de la Sala Sporturilor din Cluj, cand in rider am avut o cerere de vreo 50 de perechi de sosete negre. Iti dai seama ce fata am facut? Nu mi-au spus insa ce marime le vor. Si experienta mi-a spus ca trebuie “sa ma execut”, asa ca am luat ceva marimi mari, macar sa nu-i stranga la picioare. Ce crezi ca au facut cu ele? Le-au folosit tehnicienii lor pe post de manusi pentru carat scule si sters cabluri.

Care au fost cererile celor de la Haggard pentru concertul de duminica din "Silver Church"?
Haggard a revenit in aceeasi locatie in care au cantat pe data de 18 aprilie 2010, cand am avut un eveniment sold out, asa ca formatia stia la ce sa se astepte. Scena a fost marita pentru a incapea toata trupa si a fost nevoie de personal calificat pentru partile in care ei “se joaca cu focul”. Si au multe asemenea parti in cadrul acestui show. Astea au fost cele mai importante aspecte. 

Planuri de viitor?
Pregatim pentru la toamna cateva evenimente interesante, insa pana nu avem contractele semnate nu pot spune nimic. Cu siguranta in scurt timp publicul interesat o sa afle mai multe amanunte direct de pe site-ul nostru: www.promusicprod.ro. 
de Daria Petrescu - 5297 afisari
 
         
 
3.0 - 4923 voturi