"In teatru nu exista vedete"

Adaugata 2011-06-03, la ora 08:52:01
"In teatru nu exista vedete" Angajat al Teatrului National, Marius Manole este un tanar actor rasfatat de critici: intr-o singura seara a unui festival de teatru a jucat in trei spectacole. O performanta pe care, spune el, nu vrea s-o repete. Joaca pe prima scena in spectacolele "Inima de caine", "Iubiri interzise", "Sinucigasul", "Oscar si Tanti Roz", "Livada de visini", colaboreaza cu Teatrele Bulandra, Odeon, Metropolis, Green Hours, Act, precum si cu multe altele din tara. Tanarul actor este personajul cover-story-ului VIP de saptamana viitoare, unde veti putea citi despre omul Marius Manole, dincolo de lumina reflectoarelor. 

Ce face Marius Manole cand nu se mai afla la teatru?
Viata mea inseamna 80% teatru, iar cand nu sunt la teatru, dorm sau imi gatesc mancarea pentru regim. Consider ca m-am ingrasat in ultima perioada si am consultat un nutritionist. Acum trebuie sa mananc des si putin. In rest, sunt bucuros ca pot sa ma duc si eu la un film, in timpul liber. Mi-am format obiceiul de a merge mai des la cinematograf. 

Viata unui actor este mereu imprevizibila. Ce repercusiuni are popularitatea asupra ta?
Pai, ma suna lumea pe care nu o cunosc, ma urmaresc doua fete pe care nu le cunosc, mi se mai intampla sa primesc cate un biletel la teatru cu mesajul: "Ne vedem in fata, stiu ca vei veni". De unde stie sigur, nu stiu. Nici eu nu sunt sigur de ce urmeaza sa fac in urmatoarele ore... Eu sunt un om care, de la teatru ma duc acasa, iar la evenimentele mondene nu ies. Aparitiile mele in televiziuni sunt din ce in ce mai rare, in afara de perioada in care am facut prostia aia sa spun in presa cu cat traieste un actor pe zi. Nu stiu ce-a fost in capul meu. Oricum, toata lumea stie ca actorul traieste prost, de ce ar trai bine? Ca sa fii celebru in Romania, trebuie sa apari la televizor in fiecare zi. Si ce as putea sa spun eu zi de zi? Celebritatea se traduce in Romania prin cuvantul "vedeta". Iar "vedeta" in actorie nu exista.

Spuneai ca nu esti un actor bun de film. Cum ai ajuns la concluzia asta? 
Ma mai iau studentii de la regie sa filmez pentru ei si vad ca "le cade fata" cand mai vad in desfasurare.

Urmaresti evolutia tinerei generatii de regizori? Ce filme apreciezi de la noi din tara? 
Mi-a placut foarte mult "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" si "Moartea Domnului Lazarescu". Dupa ce l-am vizionat pe acesta din urma, am crezut ca ma duc in spital si ii impusc pe toti doctorii. Dupa care, prietenii doctori mi-au spus ca nu e adevarat tot ce se prezinta in film, dupa care, cand am fost cu mama la spital, am realizat ca tocmai, e adevarat. Dar, asa e peste tot. Si printre doctori sunt prosti, si printre actori sunt actori prosti si printre ziaristi sunt ziaristi prosti etc. Mi-a placut "Marti, dupa Craciun", "Buna, ce faci?", "Nunta muta". Dar, cu toate acestea, pentru mine, filmul e undeva foarte departe. Daca ar fi sa aleg, unde ma duc: la film sau la teatru? Aleg teatrul! 
Materialul integral in noul numar al revistei VIP!
de Edith Alexa - 6645 afisari
 
         
 
3.1 - 5847 voturi