Pupeze gazoase
    POZA:
 
 

Pupeze gazoase

„Ce sint pupezele gazoase? Sint acele pupeze care nu au motorul pe benzina, ci pe gazul de la basina. Asa-si pornesc ele motorasul cind se grabesc sa prinda din urma un gind mai mare ca orasul. N-ai grija, ca nu-l prind! Ca nu zboara pe benzina, ci pe gazele de la basina.“
Pe cuvintul meu de onoare ca acest text, parca din Urmuz, nu l-am scris, ci l-am memorat. Visam, cred. In orice caz, dormeam. Poate ca ma gindeam ce sa scriu aici, la aceasta rubrica. Apoi l-am notat, ca sa nu-l uit.
Dar la ce se potriveste acest text? Cine sint pupezele gazoase? Fetele de la Burlacul? Nu sint ele, caci treaba lor nu era sa alerge dupa stelele gindirii, ci dupa steaua lui Bote.
Atunci, cine? Stolurile de fete care zboara, seara de seara, prin cablu, si ne viziteaza ca sa ne spuna una, alta, de ce s-a mai sinucis Madalina etc.? Nu sint nici ele. Nu merita sa le visezi si, oricum, nu ne-am tras cablu si pentru vise, inca mai putem fi mogulii propriilor afaceri in acest domeniu.
Atunci, cine? Fetele din politichie? Parca, parca. Acesta e domeniul in care trebuie sa dai cu rautatea pe dinafara cum ai da laturi la porci. Ia, ma, ingra­sati-va, ca vine Craciunul! Nu prea mai vine Craciunul pe domeniul politichiei, insa. Nici macar o data la patru ani. Ceausescu e singurul care ne-a umplut frigiderele in ultima vreme.
Si totusi! Fetele din politichia noas­tra au ceva gazos. Dai cu tunul prin cartier si nu gasesti una care sa scoata pe nari un gind in forma de idee. Las’ ca nici pupazoii nu-s mai de la Breaza. Dar ei stiu macar cum sa faca sa se lipeasca banul de ei.
Lavinia Sandru. Ar fi uitat-o Cozmin Gusa daca n-ar mai fi fost invitata la toate emisiunile din grila. Dar de ce este invitata, tata?! Da bine pe sticla, se baga in seama pe orice tema si mai ales se baga peste toti invitatii, caci, nu-i asa, nimeni n-are dreptate cita poate avea ea. Dar n-are partid. Atunci, ce echilibreaza ea prin emisiunile alea? O fi cerut CNA-ul sa fie reprezentati si perdantii din partidele care nu mai exista?
Lia Olguta Vasilescu. N-ai treaba cu Olguta. Cind era la PRM, dadea cu pesedeii de pamint. Acum, ca e la PSD, da cu mucii in fasolea pedeleilor. Nu nimereste niciodata peste vreo informatie verificabila. Lautarie, tata! C’asa-i in politichie. Macar de-ar fi un fel de Stela Popescu a cabaretului politic! Nu si-a gasit Arsinelul, se vede treaba! Sa incerce la UDMR, ca, si fara bac, aia o fac. Ministrul educatiei si invata­mintului, desigur. Caci, neavind nicio meserie, Olguta s-a bagat la Comisia de educatie.
Norica Nicolai. Pacat ca nu se prinde nimeni ca doamna de la PNL este o Ana Pauker a zilelor noastre. Stie un domeniu, treburi de justitie, dar cum, dom’le? Uite asa incit hai cu ea la europarlament. Sa mai scapam de gura ei. Norica a inventat votul cu inlocuitori, ca, doar, si Ana Pauker vota prin si de la Moscova. Ce conteaza cine voteaza?! Cind I. V. Stalin se va rascula (si pre multi are a-i popi!), Norica sa-si caute repede carnetul rosu de partid. Procuror general o vrea tatucu’.
de Ioan Buduca - 1124 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi