La multi ani, Florin Piersic jr!
    -
 

La multi ani, Florin Piersic jr!

Data nasterii: 18 Iulie 1968
Florin Piersic Jr. s-a nascut in Bucuresti, pe 18 iulie 1968. Actor, regizor, scenarist si producator, fiul Tatianei Iekel (Teatrul Mic) si al celebrului actor Florin Piersic (Teatrul National) a avut o copilarie fericita petrecuta alaturi de mama si tatal sau, in culisele teatrului. Dupa o relatie timp de patru ani cu actrita Dorina Chiriac - cu care are o fetita, Sonia - se desparte de aceasta, dar isi creste copilul impreuna cu Chiriac.

Tot impreuna au realizat „Fix Alert”, un proiect independent care a angrenat un numar mic de actori, cunoscuti sau mai putin cunoscuti. Principalul merit al filmului il constituie suita de recitaluri ale acestor actori, punandu-l pe fiecare dintre ei in lumina reflectorului si dandu-le astfel sansa unui tete-a-tete cu spectatorul.

In iulie 2009 se lanseaza la editura Humanitas volumul de eseuri si povestiri intitulat "Opere Cumplite". Tot in 2009 apare in rol principal in filmul „Calatoria lui Gruber”. „Sunt mandru de parintii mei si incerc sa nu-i dezamagesc, pe cat posibil. Ceea ce am incercat, de fapt, a fost sa nu fac prea multe compromisuri, in general, ci cat se poate de putine, stiind ca imaginea mea contrazice comportamentul lor sau felul lor de a fi, mai ales ca fac parte dintr-o alta generatie”, declara actorul pentru VIP in urma cu aproape doi ani.

Filmografie:
Evadarea (2013) - Alecu Voican
Killing Time (2012) - asasin #2
Werewolf: The Beast Among Us (2012)
Omega Rose (2011)
Bibliothèque Pascal / Smooth Operator (2010)
Websitestory (2010)
Calatoria lui Gruber (2009) - Curzio Malaparte
Contra timp 2 (2009) - Corsicanul
Town Creek (2009) - Meth Freak
Bani / (2008)
Dubla personalitate (2008) - producator
Nasterea unei capodopere (2008) - producator de filme
Youth Without Youth / Tinerete fara tinerete (2007) - Dr. Gavrila
La urgenta (2006)
Eminescu versus Eminem (2005)
Fix alert (2005)
Project W (2005)
Calatorie de vis (2004) - Tudor Popescu
18:36 (2003)
Donau, Duna, Dunaj, Dunav, Dunarea / Dunarea (2003) - Mircea
Callas Forever (2002) - jurnalist
Ce lume vesela... (2002) - Dan
Mariage interdit (2002) - Livreur pizzas
The Elite / Elita (2001) - Nick
Le Dernier Plan (2000) - Virgil Lancu
Dublu extaz (1998)
Vinovatul (1991)
Un studio in cautarea unei vedete (1988)
Cucoana Chirita (1986)
Luminile din larg (1986)
Marele singuratic (1976)

Filme regizate de Florin Piersic Jr.
Killing Time (2012)
Bani / (2008)
Pickpocket (2008)
Venetia (2007)
Eminescu versus Eminem (2005)
Fix alert (2005)
Advertising (2004)

Filmografie - producator
Killing Time (2012)
Omega Rose (2011)

Filmografie - montaj
Killing Time (2012)
Bani / (2008)
Dubla personalitate (2008)
Nasterea unei capodopere (2008)
Pickpocket (2008)
Trupuri. Repaus si Miscare (2008)

Filmografie - scenarist
Killing Time (2012)
Bani / (2008)
Nasterea unei capodopere (2008)
Pickpocket (2008)
Trupuri. Repaus si Miscare. (2008)
Eminescu versus Eminem (2005)
Fix alert (2005)
Advertising (2004)

Filmografie - imagine
Bani / (2008)
Dubla personalitate (2008)
Pickpocket (2008)

Filmografie - initiator si coordonator proiect
Bani / (2008)

de Redactia - 2081 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi