La multi ani, Coca Bloos!
    -
 

La multi ani, Coca Bloos!

Data nasterii: 01 Octombrie 1946
Coca Bloos s-a nascut pe 1 octombrie 1946, la Piatra Neamt. Actrita de teatru si de film, Coca Bloos a absolvit cursurile Facultatii de Filosofie din Cluj. A intrat in presa, fiind jurnalista la cotidianul "Tribuna Sibiului". Patru ani, atat a durat jocul cu penelul si cuvintele, dupa care a renuntat la gazetarie si a plecat la Teatrul de Nord din Satu Mare, unde a fost angajata ca "actrita corp-ansamblu".

In 1973, Alexandru Tocilescu a montat la Satu Mare "Razboiul vacii", de Roger Avermaete, un spectacol cu care si-a sustinut examenul "de stat", licenta, unde a fost distribuita si Coca Bloos. "Razboiul vacii" a avut un mare succes, Alexandru Tocilescu si-a luat examenul de stat, iar "actrita corp-ansamblu" Coca Bloos a devenit actrita profesionista, fiindu-i echivalate disciplinele teoretice pe care le studiase in facultate cu cele care se predau la IATC "I.L. Caragiale". Examenul practic la disciplina "Actorie" a fost sustinut cu rolul din "Razboiul vacii". Au urmat cativa ani in care a jucat la Teatrul de Stat din Brasov. Apoi s-a transferat la Piatra Neamt.

La un moment dat, pe cand avea 40 de ani, destinul avea sa-i pregateasca o surpriza Cocai Bloos... Catalina Buzoianu de la Teatrului Mic monta la Bulandra "Uriasul muntilor". Regizoarea ar fi vrut sa o distribuie si pe Coca Bloos, dar era o mare problema: actrita nu avea "buletin" de Bucuresti, deci nu putea sa fie angajata in Capitala. Atunci Dinu Sararu, directorul Teatrului Mic, a ajutat-o si a intrat in trupa de la Teatrul Mic.

In rolul din Danaidele (regia: Silviu Purcarete), este remarcata atat in tara cat si in strainatate. A fost distribuita in cele mai recente doua filme ale lui Lucian Pintilie: "Dupa-amiaza unui tortionar" si "Cand din cap creierul iese afara".

Filmografie:
Divort... din dragoste (1992)
Magnatul (2004)
Maestrul din umbra (2006)
Eva (2010)
Crud si gatit (2014)
Loverboy (2011)
Si caii sunt verzi pe pereti (2011)
Visul lui Adalbert (2011)
15 iulie (2010)
zi obisnuita de sambata (2009)
Palmele (2008)
Schimb valutar (2008)
Dolina (2007)
A fost sau n-a fost? (2006)
Attack Force / Lovitura de maestru (2006)
Masini (2006) - Dna. Rege (voce, vers. romana)
Intoarcerea (2006)
Mammoth / Mamutul (2006) - Olive
Nevroze nocturne (2006)
Still Center / Buricul pamantului (2005)
Casatorie imposibila (2004)
Visul lui Liviu (2004)
Ambasadori, cautam Patrie (2003)
Examen (2003)
Niki Ardelean, colonel in rezerva (2003)
Zbor deasupra unui cuib de curci (2003)
Matraguna (2002)
Occident (2002)
The Wild Dogs (2002)
Dupa-amiaza unui tortionar (2001)
Dincolo (2000)
Fata in fata (1999)
Terminus Paradis (1998)
Schimbarea la fata (1995)
Terente - Regele baltilor (1995)
Aceasta lehamite (1994)
Crucea de piatra - ultimul bordel (1994)
E pericoloso sporgersi (1993)
Patul conjugal (1993)
Casa din vis (1991)
Vinovatul (1991)
Secretul armei... secrete! (1988)

de Redactia - 2297 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi