La multi ani, Alexandra Velniciuc!
    -
 

La multi ani, Alexandra Velniciuc!

Data nasterii: 01 Septembrie 1980
Alexandra Velniciuc s-a nascut pe 1 septembrie 1980, in Bucuresti. Provenind dintr-o familie de artisti - tatal sau este actor, Alexandra si-a petrecut copilaria pe platourile de filmare, studiind si pianul - mama era pianista. La patru ani mama sa a plecat in Italia si a fost crescuta de tata si bunici. In timpul liceului, Alexandra Velniciuc a cochetat cu jurnalismul, urmand un curs in acest sens.
Dupa ce a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, promotia 2003, actrita a urmat si cursurile de master la U.N.A.T.C., sectia Actorie. In 2008 a devenit doctor in Artele Spectacolului cu teza de doctorat: "Performanta, concept fundamental in arta actorului modern de teatru si film".
In televiziune Alexandra Velniciuc a aparut mai intai la "Duminica in familie" de la Antena 1, apoi in filmul serial "In familie" de la Prima TV, ca moderatoare la "Televiziunea, dragostea mea", "Slagare in revenire" sau la "Atentie, se canta". De asemenea, ea a avut o colaboratoare permanenta cu Societatea Romana de Radiodifuziune, canalul Radio Romania Tineret - a citit poezie romaneasca si materiale documentare, iar la Radio Romania Cultural a tinut un curs de limba italiana.
Debutul in teatru a avut loc la Buzau, in piesa "Acolo, departe", unde juca alaturi de tatal sau, Stefan Velniciuc. In 2005 a jucat rolul Monei din "Steaua fara nume" de Mihail Sebastian, la Teatrul National din Craiova, in regia lui Serban Puiu, iar in 2009, la teatrul Metropolis din Bucuresti, piesele "Mincinoasa", "Pijamale" si "Fantoma, dragostea mea".
Actrita sarbatorita astazi a jucat si in filme de lungmetraj precum  "Lotus" (2004), in regia lui Ion Carmazan, "Vlad" (2003), coproductie romano-americana, "Pacala se intoarce", coproductia romano-franceza "Jacqou le croquant".
In 2009, Alexandra Velniciuc a prezentat festivalul "Microfonul de Aur", iar un an mai tarziu, pe cel de la Mamaia, alaturi de Horia Moculescu si Aurelian Temisan.

de Redactia - 3119 afisari
 
         
 
4.0 - 2 voturi